Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 12 günde 685 kumarbaz yakalandı

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Ramazan ayını kumar ayına çevirenlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Ramazan ayının ilk 12 gününde 56 mekanı basan polis, toplam 685 kişiyi gözaltına aldı. Masada bulunan yaklaşık 20 bin TL nakit paraya el konuldu. Her kumarbaza Kabahatler Kanununa Muhalefet Suçu'ndan 154 TL para cezası kesildi. Dün de bir ihbarı değerlendiren ekipler, Maltepe'de 2 katlı bir binanın terasında otomatik tombala makinesiyle kumar oynandığı bilgisini aldı. 2 polis memuru müşteri gibi içeriye girdi. Bir memur mekandaki kumarbazların sayısına da gönderme yapıp "Sahura çok misafirimiz olacak" diyerek baskının startını verdi. 23 polisin düzenlediği baskında yakalanan 85 kumarbaz, 6 minibüsle şubeye getirildi.

        Eray EROLLU / AHT

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı dedektifler, yasak olmasına rağmen faaliyetlerine devam eden ve "Kanunlar çiğnenmek için konulmuş kurallardır" düşüncesiyle hareket eden kumarhanelere baskın üzerine baskın düzenliyor. Polis, dün gece de Maltepe Migros yanındaki 2 katlı bir binanın teras katında otomatik tombala makinesiyle kumar oynandığı bilgisine ulaştı. İhbarın doğruluğunu teyit etmek için belirtilen adrese müşteri gibi giren 2 dedektif, kart başı 10'ar TL vererek 4 kart aldı.

        Paranın toplanmasının ardından birinci çinko sahibinin 200 TL, ikinci çinkoyu diyenin 450 TL, tombala yapanın da 1 bin TL kazanacağı açıklandı. Otomatik tombala makinesinin çektiği numaralar bir yandan okunurken, müşteri görüntüsündeki dedektifler, dışarıda mekanın çıkış kapılarını kumarbazların kaçmasına engel olmak için tutturan komiserlerini cep telefonundan arayarak "Sahur yemeğine çok misafirimiz olacak. Minibüsler ancak yeter" diyerek baskının startını verdi. Komiserlerin de arasında bulunduğu 23 polis, mekana baskın düzenledi. Bazı polisler mekana yangın merdiveninden girdi. Kumarhane olarak 1 aylığına faaliyete geçirilen ve ruhsatı bulunmayan mekanın deniz manzarası polislere bile kendini hayran bıraktı. Yakalanan 85 kumarbaz ile mekanın sahibi toplam 6 minibüse bindirilerek Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne getirildi. Kumarbazlar tanınmamak için yüzlerini gizlerken, bir kumarbaz kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına "Baskın 1 numara daha çekilecek kadar sonra yapılsa tombala deyip 1 bin TL kazanacaktım" derken bir diğeri "Adam da öldürmedik, bir zevkimiz vardı ona da engel oldunuz" demekten kendini alamadı. Bir başka kumarbaz da "Eşim beni sahur yemeğinde biliyor. Görüntülerseniz yuvam bile yıkılır" diyerek ilginç bir istekte bulundu.

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, 12 günde 55 mekanı basıldı, toplam 600 kişi gözaltına alındı. Son yapılan baskınla basılan mekan sayısı 56'ya gözaltı sayısı da 685'e yükseldi. 55 baskında masalarda bulunan 20 bin TL civarındaki nakit paraya da el koyularak adli emanete alındı. Her kumarbaza Kabahatler Kanununa Muhalefet Suçu'ndan 154 TL para cezası kesildi. 685 kumarbaz devletin kasasına 105 bin 490 TL girmesini sağladı. Kumar oynatanlara ise kesilecek cezayı mahkeme belirliyor. Polis Ramazan Ayı'nın son gününe kadar baskınların aralıksız devam edeceğini yakalanacak kumarbaz sayısının ise 1500 civarında olacağını tahmin ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ