Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadınlara karşı her şey serbest!

        Hatay’da oturan Firdos Siper şiddete uğrayan binlerce kadından biri. Eşinden yediği dayaklar nedeniyle boşanma davası açıp annesi Ruhsar Keser’in yanına sığınan Firdos, eşi tarafından öldürülme korkusuyla annesiyle birlikte evde mahkûm hayatı yaşıyor.

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Firdos ve annesinin “Bu adam bizi öldürecek, bize koruma verin” isyanı üzerine, geçen ay bir hafta süreyle koruma verildi. Firdos’un eşine açtığı boşanma davasının 10 Temmuz’da yapılan duruşmasından sonra korumalar kaldırıldı. Boşanma davası ise koca Murat İlker’in duruşmaya gelmemesi nedeniyle 4 ay sonraya ertelendi.

        ‘ÇARŞIDA DÖVDÜ, 100 LİRAMI GASP ETTİ’

        Kendilerine koruma verildiği süre içinde eşi tarafından rahatsız edilmeyip, geceleri rahat uyuduklarını söyleyen Firdos Siper, korumanın kaldırılmasının ardından kocasının şiddet ve ölüm tehditlerinin yeniden başladığını söyledi. Son olarak 2 gün önce çarşıda alışveriş yaparken eşinin, “Şimdi yakaladım seni o...” diyerek kendisini dövdüğünü, üstünü başını yırttığını, çantasındaki 100 lirayı gasp ettiğini söyledi. Vilayet Karakolu’na şikâyette bulunduğunu belirten genç kadın, “Karakolda savcıya sordular, savcı ‘Bırakın gitsin’ demiş. Benden önce karakoldan çıkıp gitti. Boşanmak istiyorum, duruşmaya gelmedi diye mahkeme 4 ay sonraya atılıyor. Ben bu adamın elinden kurtulamayacak mıyım? Bizi dövdüğü yetmiyormuş gibi şimdi yakınlarımıza da şiddet uygulamaya başladı. Teyzemi, dayımı, yeğenimi dövmüş. Polisler ‘Siz bu adamı döverseniz para cezasına çarptırılırsınız’ diyor. Bu nasıl iş anlamadık. Adam bizi dövüyor, paramı gasp etti, tehdit ediyor ve hâlâ elini kolunu sallayarak geziyor. Bu adamı bizden uzak tutmaları için yeniden koruma istiyoruz. Koruma olunca bize yaklaşamıyor. Ya da tutuklasınlar, cezaevine girsin. Bizi öldürdükten sonra tutuklanmış neye yarar” dedi.

        ‘Cumhurbaşkanım bizi kurtarın’

        Kızını koruması altına aldığı için damadı tarafından dövülen Ruhsar Keser de, “Polis koruması kalktıktan sonra evin önünden otomobille geçip küfürler ediyor. Ablamı, ağabeyimi, yeğenimi de dövdü. Komşularıma da zarar vermeye başladı. ‘İlla birini öldüreceğim, cezaevinde yatacağım’ diyor. Bu kadar olay yapıyor, savcı, karakolda gözaltındayken bıraktırıyor. Can güvenliğimiz yok. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Kadından Sorumlu Bakan Fatma Şahin’e yalvarıyoruz, ne olur bu adamdan bizi kurtarın” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ