Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çankaya Köşkü'ne sanal ziyaret

        Cumhurbaşkanlığı’nın dışa açılma ve şeffaflaşma politikası kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Elektronik Bilgi ve İletişim Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan sanal tur çalışması tamamlandığında Çankaya Köşkü’nün yanı sıra İstanbul’daki Huber Köşkü ile Marmaris’te Okluk Koyu’nda bulunan Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu internet kullanıcıları tarafından en ince ayrıntısına kadar görülebilecek.

        Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’e sunumu yapılan sanal gezi çalışmasına ilk olarak Ulu Önder Atatürk tarafından kullanılan ve şu an müze olan köşkten başlandı. Şimdilik Küresel Medya firmasına ait www.kureselfotograf.com internet sitesinde görülebilen tur, Çankaya Köşkü’nün uydu fotoğrafı ile başlıyor. Klavye ya da mouse yardımıyla yaklaştırılıp uzaklaştırılabilen görüntüde Protokol Girişi, Müze Köşk, Pembe Köşk, Cumhurbaşkanlığı Başyaverliği ve Cumhurbaşkanlığı Makam Girişi seçenekleri bulunuyor. Şu an görülebilen Müze Köşk’te ise Atatürk’ün kişisel eşyaları, yatak odası, banyosu hatta bornozları ve havlularını, yine Atatürk’ün dinlediği taş plakların fon müziği eşliğinde 360 derece görebilmek mümkün. Müze Köşk’ün yanı sıra Pembe Köşk’ün girişi, hizmet binası ve resepsiyon salonunun görüntüleri de bulunuyor.

        Yaklaşık bir ay süren çalışmada Müze Köşk’ün 19 noktasından çekilen yaklaşık 600 fotoğraf özel bir bilgisayar programı ile birleştirildi. Proje için iki fotoğrafçı, iki bilgisayar operatörü ve iki yönetmen yaklaşık bir ay çalıştı. Küresel Medya Şirketi’nin Sahibi Berat Berberoğlu, HDR (High Dynamic Range) teknolojisinde hazırlanan çalışmanın tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı’na ait internet sitesinde yayınlanacağını belirterek, şunları söyledi:

        “Şu an henüz 19 noktadan çekimler yaptık. Çalışmamız tamamlandığında 200 noktadan çekilen fotoğraflarla Cumhurbaşkanlığı’na ait her bina yaklaşık yarım saat gibi kısa bir süre içinde gezilebilecek. Çalışma tamamlandıktan sonra altı dil seçeneği de eklenecek. Böylece ziyaretçiler istedikleri dilde mekanın en ince ayrıntısına kadar bilgi almış olacaklar.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ