Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Buğday parası insanlığa!

        Yozgat Duralidayılı Köylüleri, Afrika'da yaşanan kıtlığa duyarsız kalmadı. Köy ahalisi hasat sonrası sattığı buğdaylardan elde ettiği 2 bin TL'yi Afrika'ya bağışladı.

        YOZGAT (AHT)

        Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Duralidayılı Köyü Afrika'daki açlığa karşı köyde yardım kampanyası düzenledi. Duralidayılı Köyü muhtarı Yusuf Armut ve köy halkından Ahmet Canlı öncülüğünde başlatılan ve 1 hafta süren yardım kampanyasında köy halkından toplanan buğdaylar, satıldıktan sonra elde edilen 2 bin TL'lik yardım çeki Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç'a teslim edildi.

        Kaymakam Levent Kılıç, Afrika ülkelerinde açlık çeken insanlara yardım etmek ve sıkıntılarını biraz olsun hafifletmek amacıyla Yozgat Valiliği tarafından yardım kampanyası düzenlendiğini hatırlatarak; "Bugüne kadar toplanan 144 bin TL'yi gönderdik. Desteklerinden dolayı Duralidayılı halkına teşekkür ediyorum. Tüm köylerden böyle desteklerin gelmesini bekliyoruz" dedi.

        Köy muhtarı Yusuf Armut ise; "Yarının Afrika'sı biz olabiliriz. Hiçbir şeyin garantisi yok. İnsan içtiği bir paket sigaradan taviz verirse ne kaybeder, insanlık için bir şeylerin ucundan tutmuş olur" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ