Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yollar kan gölüne döndü!

        Ali ZENGİN - Kenan TAŞKIN/TRABZON - Eray EROLLU / İSTANBUL (AHT)

        Arife gününde de yollar kan gölüne döndü. Yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen kazalarda 26 kişi öldü, 86 kişi yaralandı. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde otomobilin duvara çarpması sonucu meydana gelen kazada sürücü yaralanırken, tüp bebek yöntemiyle 1.5 yıl önce dünyaya gelen oğlu, eşi, kız kardeşi ve iki kayınbiraderi öldü.

        BAYRAM ZİYARETİNE GİDERKEN DUVARA ÇARPTILAR: 5 ÖLÜ, 1 YARALI

        Ankara'dan bayram ziyareti için Trabzon'a gitmek üzere yola çıkan Adem Koz'un kullandığı 06 GZ 663 plakalı otomobil, Trabzon'un Akçaabat ilçesi Salacık mevkiinde saat 06.00 sıralarında gece durmadan yol alan sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada sürücü Adem Koz yaralanırken, eşi Ayşe (26), tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen 1.5 yaşındaki oğlu Muhammet Emin araçtan fırlayarak, 16 yaşındaki kız kardeşi Fulya Koz ile Ankara'da inşaat işçisi olarak çalışan kayınbiraderleri Eyüp (45) ve Kazım Gürpınar (43) hayatlarını kaybetti. Ailenin, Ankara'dan Ayşe Koz'un Trabzon'un Of ilçesine bağlı Ağaçseven köyünde yaşayan ailesine bayram ziyaretine geldikleri belirtildi. Yaklaşık 5 yıllık evli Ayşe ve Adem Koz çiftinin yaklaşık 1.5 yıl önce tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olduğu belirtildi.

        "EN ACI SÜRPRİZİ YAŞADIM"

        Oğullarından Eyüp'ün bayram tatiline geleceğini kendisine söylediğini ve haberi olduğunu belirten gözü yaşlı Mahmut Gürpınar, "Ama onlar bana sürpriz yapmak istemişler. Diğer oğlum, kızım, damadım ve torunumla birlikte yola çıkmışlar. Ama gelemediler. Hala öldüklerine inanamıyorum. Hayatımın en acı süprizini yaşadım. Torunumu ilk kez kucaklayacaktım" dedi.

        MUŞ'TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 5 ÖLÜ, 5 YARALI

        Muş'un Malazgirt ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Fehmi Çelik idaresindeki 76 AR 923 plakalı otomobil, Refik İnan yönetimindeki otomobille Malazgirt-Aktuzla karayolunun Murat Köprü mevkisinde çarpıştı. Sürücü İnan ile yanında bulunan Kamuran ve İzzettin İnan kaza yerinde, Serhat İnan ve Hülya Çelik ise Malazgirt Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü Çelik ile yanındaki Ebru ve Bülent Çelik, diğer araçtaki Cengiz İnan ve Nazmi Kesen, Malazgirt Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

        KARABÜK'TE KAMYONETLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 4 ÖLÜ, 5 YARALI

        Karabük'te saat 05.50 sıralarında meydana gelen kazaad İstanbul'dan Kastamonu'ya giden Cemal Öz yönetimindeki minibüs, Cumayanı köyü yakınlarında, karşı yönden gelen Recep Göktaş'ın kullandığı meyve yüklü kamyonetle çarpıştı. Minibüs sürücüsü Cemal Öz ile yanında bulunan Kezban ve Meryem Öz ile kamyonetin sürücüsü Recep Göktaş öldü, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan Hikmet Öz'ün minibüsten fırlayan eşyaları toplayarak araca koymaya çalıştığı, Murat Öz'ün kamyonete tekme attığı görüldü. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan Murat Öz, yolda annesinin cesedini görünce, "Abi annem öldü. Babamı bari kurtarın. Ben ne yapacağım şimdi. Askerden yeni geldim" diyerek göz yaşlarına hakim olamadı. Minibüs sürücüsü Cemal Öz'ün uyuduğu öne sürüldü.

        MALATYA'DA OTOBÜS DEVRİLDİ: 3 ÖLÜ, 30 YARALI

        Malatya-Kayseri karayolunun 37. kilometresinde meydana gelen kazada, İstanbul-Malatya seferini yapan Musa Yıldırım'ın kullandığı yolcu otobüsü, lastiğinin patlaması sonucu şarampole devrildi. 100 metre sürüklendikten sonra durabilen otobüsteki yolculardan Emine Gündüz ve Mikail Kontoyan ile ismi belirlenemeyen 1 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

        ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPAN OTOMOBİLDE 3 KİŞİ ÖLDÜ

        Denizli'de dün gece otomobilin direğe çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü Metin Ulcay (31) ile Ahmet Duyan (26) ve Hüseyin Kayırhan (25) hayatını kaybetti.

        OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 2 ÖLÜ, 6 YARALI

        Çankırı'da dün akşam İstanbul'dan Samsun yönüne giden Celal Erdoğan idaresindeki otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu kontroldan çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada Veli Erdoğan (36) ve Beyza Erdoğan (13) öldü, aynı aileden Burcu, Berkay, İntizar, Duygu, Celal ve Sedat Erdoğan da yaralandı.

        ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAZA YAPTI, YARALANAN ARKADAŞINA YARDIM ÇAĞIRMAYA GİTTİ, KAZA YERİNİ BULAMADI, ARKADAŞI ÖLDÜ

        Çorum'un Sungurlu ilçesinde alkollü olduğu öne sürülen Sadettin Ş. (40) yönetimindeki otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazadan küçük sıyrıklarla kurtulan sürücü Sadettin Ş., arkadaşını yalnız bırakıp yoldan geçen bir otobüsü durdurup ilçe merkezine yardım çağırmaya gitti. Taksi tutup tekrar kaza yerine gitmek isteyen Sadettin Ş., bu kez kaza yerini bulamadı ve durumu polise ve jandarmaya haber verdi. Bölge trafik ekipleri, jandarma, itfaiye ve ambulanstan oluşan ekip yaklaşık 2 saat boyunca el fenerleri ile kaza yerini aradı. Araç bulunduğunda sürücünün yanında bulunan Adem Balcı'nın (39) öldüğü anlaşıldı. Jandarma tarafından gözaltına alınan sürücü Sadettin Ş.'nin Sungurlu Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde 1.55 promil alkollü olduğu tespit edildi.

        BAŞAKŞEHİR'DE MİNİBÜSLE KAMYON ÇARŞIPTI: 1 ÖLÜ

        İstanbul Başakşehir'de kullandığı minibüsün direksiyon hakimiyetini kaybeden 33 yaşındaki Öcal Özdemir, karşı yönden gelen kamyona çarptı. Hurdaya dönen minibüsten itfaiye ekiplerinin güçlükle çıkardığı Öcal Özdemir, sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüsün içinden bira kutuları çıkarken, aracın paramparça olması sürücünün aşırı hız yaptığını ortaya koydu.

        ADANA'DA KAMYONET DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

        Adana'da Eren Çolak (43) yönetimindeki kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten boş araziye yuvarlandı. Kamyonetten fırlayan Çolak, olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyonette yolcu olarak bulunan Elif Koca (28) ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

        HATAY'DA OTOMOBİL DEVRİLDİ: BELDE BELEDİYE BAŞKANI ÖLDÜ, 3 YARALI

        Hatay'da Suphi İstanbullu yönetimindeki Suriye plakalı otomobilin devrilmesi sonucu araçta bulunan Samandağ ilçesi Tekebaşı beldesi belediye başkanı İrfan Balıkçı kaza yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ile yanındaki 2 kadın Antakya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

        Düzce, Elazığ, Erzincan, Antalya, Zonguldak, İstanbul ve Eskişehir'de meydana gelen kazalarda 35 kişi yaralandı.

        61 ÖLÜ, 319 YARALI!

        Bugün meydana gelen kazalarla birlikte tatilin ilk 3 gününde kazalarda ölen kişilerin sayısı 61'e, yaralı sayısı 319'a çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ