Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erzurum'da ayı saldırısı!

        Orkun ÇİZMELİ / ERZURUM (AHT)

        Erzurum'da iki kişi daha ayı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. 12 Eylül 2010'da yapılan referandumda sandık görevlisi olan köy imamı Özer Bakır'ın ardından bugün de İspir'in Yeşilyurt Köyü'nde de 3 çocuk babası Ömer Yılmaz evinin bahçesinde ayı tarafından öldürüldü.

        Erzurum'a 160 kilometre uzaklıkta bulunan İspir İlçesi'nde Halk Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken 1 ay önce emekliye ayrılan 60 yaşındaki 3 çocuk babası Ömer Yılmaz, bayramını geçirmek üzere ilçeye 16 kilometre uzaklıktaki Yeşilyurt Köyü'ndeki evine gitti. Evinin yanındaki dut bahçesinde dut toplayan Ömer Yılmaz, bugün öğle saatlerinde bir ayının saldırısına uğradı. Ayının saldırdığını gören köylüler, Ömer Yılmaz'ın yardımına koştu. Ayı, köylüler geldiğinde kaçarken, Ömer Yılmaz'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Köylülerin bilgi vermesi sonucu olay yerine gelen sağlık ekipleri. Ömer Yılmaz'ın cesedini otopsi için İspir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Eşi ve çocukları ile diğer yakınları sinir krizleri geçirirken, jandarma da çevrede güvenlik tedbirleri aldı.

        Öğle saatlerinde İspir eski Halk Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz'ın (60) ayı saldırısı sonucu ölmesinin ardından akşam saatlerinde bir şok daha yaşandı. 62 yaşındaki Miyese Yılmaz'ın eve dönmemesi üzerine aramaya çıkan köylüler, Ömer Yılmaz'ın öldüğü yere yaklaşık 500 metre mesafede Milese Yılmaz'ın cesediyle karşılaştı. Talihsiz kadının da ayı saldırısı sonucu öldüğü belirlendi. Hayatını kaybeden 2 kişinin cesetleri, otopsi yapılmak üzere İspir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        KÖY İMAMI DA ÖLMÜŞTÜ

        Aynı bölgede referandumun yapıldığı 12 Eylül 2010'da da bir köy imamı ay saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti. İspir ilçesi ile yan yana olan Pazaryolu ilçesinde 12 Eylül 2010 tarihinde referandumda sandık başkanlığı görevini yapmak için yola çıkan köy imamı 1 çocuk babası Özer Bakır (31), ormanlık alanda ayının saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Ayı saldırısına tepki gösteren ilçe halkı ayıların vurulmasını istemiş, bölgedeki profesyonel avcılar da bir süre 'katil ayı'yı bulmak için ava çıkmış ancak bir sonuç alamamıştı.

        BELEDİYE BAŞKANI: "ÖNLEM ALINMASI LAZIM"

        İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, acilen bölgenin ayılardan temizlenmesi gerektiğini söyledi. Çakır, bölgenin dağlık ve ormanlık olduğuna dikkat çekerek, "Köylüler yabani hayvan tehdidi altında yaşıyor. Güneş battıktan sonra insanlar bahçelerine gidemiyor. Av yasağı olduğu için kimse bir şey yapamıyor. Geçen yıl bir imamı öldürdüler. Ayıların ağzına kan bulaştığı için artık öldürmekten vazgeçmezler. Kanuni olarak ayı vurmak yasak. 18 bin TL avlanma bedeli var. Ama ayıların bu bölgeden temizlenmesi lazım. Önlem alınması lazım" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ