Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ve çile başladı!

        (AHT)

        9 günlük Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüşe geçmesiyle birlikte trafikte yoğunluk başladı.

        Gurbetçilerin, bayram tatilini geçirdikten sonra dönüşe geçmeleri nedeniyle özellikle Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşandı. Çalıştıkları ülkelere dönmek için sabah erken saatlerde Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'na giriş için saatlerce bekledi. Gurbetçiler, işlemlerin yavaş olması nedeniyle Bulgar gümrük çalışanlarına tepki gösterdi.

        TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde de trafik yoğunluğu yaşandı. Kandıra turnikeler ile Gültepe rampaları ve tünelleri mevkiinde trafik zaman zaman tıkandı. Bölgede kilometrelerce uzunluğunda araç yoğunluğu yaşandı.

        Ramazan Bayramı tatilinin son günlerinde, uzmanlar yola çıkacak sürücüleri kazalara karşı uyardı. Trafikteki yoğunluğun son gün ve akşam saatlerinde artacağına dikkati çeken uzmanlar, dönüş yolculuğunun son gün olan Pazar günü yerine Cumartesi günü, gece yerine gündüz saatlerinde yapılması tavsiye ediliyor. Uzmanlar, gece yolculuklarında şoförlerin dikkatlerinin dağıldığını, araç farlarının gözleri kamaştırdığı için algı zayıflaması olduğunu, ve kaza riskinin arttığını belirtti.

        Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, 9 günlük tatilin ardından bayramlaşmak için şehirler arası yollara çıkan yaklaşık ''20 milyon kişinin, 6 milyon hususi ve ticari araçlarla'' dönüş yoluna geçeceklerini tahmin ettiklerini söyledi. 64 bin kilometre olan Türkiye karayollarında, olağanüstü bir trafik yaşanacağını belirten Memiş, dönüş yolunda daha çok can kaybının olmaması için sürücüleri uyardı. Memiş, bayram dönüşünde ölümlü trafik kazalarının önlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının, karayollarını helikopterlerle havadan denetlemesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ