Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam gülperi, peri, antalya'da omurilik hastası, omurilik hastalığı, özlem kurt, gülperi semiha kurt, mavi kapak, mavi kapak kampanyası, türkiye omurilik felçlileri derneği,

        Antalya'da omurilik açıklığı hastalığı nedeniyle felçli olarak dünyaya gelen 5 yaşındaki minik Gülperi'nin akülü araba hayali gerçek oldu. Mehmetçiklerin de mavi kapak toplayarak destek olmak istediği Gülperi, akülü arabasına kavuşacağı günü iple çekiyor.

        Muratpaşa İlçesi Ermenek Mahallesi'nde müstakil bir evde yaşayan işsiz Özlem Kurt'un 5 yaşındaki kızı Gülperi Semiha Kurt, Türkiye'de bin bebekten üçünde görülen 'açık omurilik' hastalığıyla dünyaya geldi. Hastalık nedeniyle belden aşağısı felç olan Gülperi Semiha Kurt'un beynine beyin omurilik sıvısını vücut dışına ya da seröz boşluklardan birine yönlendirerek kafa içi basıncının azaltılmasını sağlayan şant cihazı yerleştirildi. 'Hayatı boyunca bir daha yürüyemez' denilen 5 yaşındaki minik kızı Gülperi'ye çalışmadığından dolayı akülü araba alamayan Özlem Kurt, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin mavi kapak kampanyasından akülü araba almak için mavi kapak toplamaya başladı.

        6 AYDA BİR AYAKKABISI DEĞİŞİYOR

        Kızı Gülperi'nin sağlık durumunun gazetelerde çıkması ile birlikte telefonlarının ve yardım çağrılarının susmadığını dile getiren anne Kurt, "Gülperi doğuştan yürüme engelli olarak dünyaya geldi. Evden çıktığımız an sıkıntımız başlıyor. Kaldırım ve minibüslerde sıkıtılar yaşıyoruz. Gülperi'nin ayakları büyüdüğü için 6 ayda bir ayakkabılarını değiştiriyoruz. İdrar yolları enfeksiyonu sürekli oluyor ve bu ileride böbrek yetmezliğine sebep olabilirmiş. Ama şuan sağlığı ve morali yerinde" diye konuştu.

        MEHMETÇİĞİN MAVİ KAPAK DUYARLILIĞI

        Haberlerin çıkmasının ardından tüm Türkiye genelinden beklemediği bir duyarlılık gördüğü açıklayan Özlem Kurt, "Herkes bize ulaştı. Siirt, Şırnak, Adana'da vatani görevlerini yapan askerler bile bizi aradı. Askerler bize, "Haberinizi duyduk. Biz de arkadaşlarla kapak biriktirmeye başladık. Size ne kadar kapak gerekliyse onu biriktireceğiz" dediler. Bize araba bağışlandığı için askerlerin kapaklarını Türkiye Engelliler Derneği'ne yönlendirdik. Herkes bana ulaştı. Hayırsever bir kadın, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne Gülperi'nin adına bir akülü araba bağışlamış. Gerekli evraklarımızı tamamladıktan sonra Gülperi bir hafta içinde akülü arabasına kavuşacak" dedi.

        ARABA BAĞIŞI ÇOK SEVİNDİRDİ

        Çektiği bu kadar sıkıntının ardından gösterilen duyarlılığın kendisini ve kızını çok mutlu ettiğini ifade eden anne Kurt, "Bu kadar duyarlılık beklemiyordum. Çok stresli oluyordum. Bir sürü saygısızlıkla karşılaştım. Minibüsçüler bizi almak istemedi. Bu duyarlılık bizi çok duygulandırdı. Akülü araba bağışı yapıldığını duyunca çok sevindik. Bize güzel bir bayram hediyesi oldu. Kızım da çok sevindi. Bir oyun aracı olarak görüyor bu arabayı. Daha önce bir akülü araba denemesi olmuştu. Gülperi, en çok, dışarıya çıkamamaktan arkadaşlarının olmamasından yakınıyor. Arkadaşı yok şu an. Okula gitmesinde çok yardımcı olacak. Gülperi'nin vücut yapısı uygun olmadığı için akülü arabasını 2 yıl sonra kullanacak. Bizde iki sene boyunca mavi kapak biriktirir. Akülü arabamızı alırız diye düşünmüştük. Ama arabamız bağışlandı. Kısa bir süre sonra elimizde olacak. Bu araba Gülperi'nin daha da hayata tutunmasını sağlayacak" diye konuştu.

        Hastalığından dolayı hiç arkadaşının olmadığını söyleyen minik Gülperi ise, "Mavi kapakları akülü araba almak için topluyoruz. İyileşince oyun oynamak okula gitmek istiyorum" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ