Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit eşe üniformalı veda! GALERİ

        AFYONKARAHİSAR (AHT)

        Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazası nedeniyle rapor için ölçüm yaptığı sırada bir aracın çarpması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar, memleketi Afyonkarahisar'da, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit astsubayın 11 Ağustos'ta resmi nikâh kıydığı ve Ekim ayı içinde düğün yapmayı planladığı eşi stajyer avukat Hayriye Çınar, törene eşinin üniformasıyla katıldı.

        Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazası nedeniyle rapor için ölçüm yaptığı sırada bir aracın çarpması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar (25), memleketi Afyonkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit astsubayın 11 Ağustos'ta resmi nikâh kıydığı ve Ekim ayı içinde düğün yapmayı planladığı eşi stajyer avukat Hayriye Çınar, törene eşinin üniformasıyla katıldı.

        Şehit astsubay için Afyonkarahisar'daki İmaret Camii'nde düzenlenen törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yanı sıra, protokol üyeleri, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit astsubayın 11 Ağustos'ta İmranlı'da resmi nikâh kıydığı ve Ekim ayı içinde düğün yapmayı planladığı eşi stajyer avukat Hayriye Çınar, törene eşinin üniformasıyla katıldı ve tören boyunca eşinin fotoğrafını elinden bırakmadı. Şehit yakınlarının gözyaşları ve feryatları yürekleri sızlattı. BBP Afyonkarahisar eski il başkanı olan şehit babası Mustafa Çınar'ı, koluna giren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici teselli etmeye çalıştı. Şehidin naaşı, askeri tören ve cenaze namazının ardından Afyonkarahisar Hava Şehitliği'nde defnedildi.

        OLAY NASIL OLMUŞTU

        Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı ilçesi Ortaköy mevkiinde dün İstanbul'dan Erzincan'a giden Doktor Erdoğan Düzgüner'in kullandığı 34 NZT 08 plakalı araç şarampole kaydı. Kazayla ilgili olay yerine giden polis ve jandarma ekipleri rapor için yolda ölçüm yaparken Yılmaz Atmaca'nın kullandığı 58 ZC 074 plakalı duramayarak görevlilere çarptı. Kazada Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar, Jandarma uzman çavuş Mehmet Erşahin, komiser yardımcısı Erkan Cündar ile otomobil sürücüsü Yılmaz Atmaca yaralandı. Durumu ağır olan yaralılardan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanes'inde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ