Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Küçük kızlara zorla fuhuş!

        Gaziantep'te aralarında küçük yaşta kızların da bulunduğu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, kent merkezinde, genç kadınlar ile yaşı küçük kızları fuhşa zorladıkları iddia edilen bir çeteyi tespit etti.

        Belirlenen 11 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, ''Fuhuş yapmak, yaptırmak amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, fuhşa aracılık ve yer temin etmek, fuhşa teşvik etmek, fuhuştan maddi menfaat temin etmek, 15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı ve insan ticareti'' yaptıkları iddia edilen, 19 kişi gözaltına alındı.

        Operasyonda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek ve bu silahlara ait 23 adet mermi ile zanlılarından İ.Ö.'nün evinde 465 kilo esrar ele geçirildiği bildirildi.

        13 YAŞINDAKİ ÇOCUK SURİYE'YE GÖNDERİLECEK

        Bu arada, fuhuş yaptırmak için Suriye'den Gaziantep'e getirildiği belirlenen Suriye uyruklu 13 yaşındaki bir kızın da, fuhşa sürüklenmeden kurtarıldığı. Küçük kızın, adli işlemler sonrası Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildiği kaydedildi.

        Gözaltına alınan 19 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ