Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Fatih'te tarihi binada yangın! GALERİ

        Fatih'te, 150 yıllık tarihi ahşap binada yangın çıktı. Bitişikteki binaya da sıçrayan yangını itfaiye yaklaşık bir saatte kontrol altına aldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda tarihi bina kullanılamaz hale geldi.

        Yavuz Sinan Mahallesi Murat Efendi Sokak 4 numarada bulunan 3 katlı tarihi ahşap binada, saat 05.00 sıralarında henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler 2 numaradaki binaya da sıçradı. Yangını fark eden mahalle sakinleri, durumu itfaiyeye bildirdi. İlk müdahaleyi yapan Fatih İtfaiyesi'nin yetersiz kalması üzerine olay yerine Şişli ve Beyoğlu İtfaiyesi'nden de ekipler sevk edildi. Ahşap binanın çatısından yükselen alevler, Saatçi Yokuşu Softa Hatip Camii'ni de tehdit etmeye başladı. İtfaiye ekiplerinin ön ve arka cepheden yaptığı müdahalenin ardından yangın yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı. Yanan 150 yıllık tarihi ahşap binada kısmen çökmeler meydana geldi.

        Nezih Sarper isimli mahalle sakini, tarihi binaların yangınlar sonucu yok olmasına tepki gösterdi. Sarper, tarihi yarımadadaki binaların bilinçli olarak yakıldığını iddia etti.

        Saatçi Yokuşu Softa Hatip Camii imamı Bekir Çiçek de yangının sabah namazına kısa süre kala çıktığını belirtti. Çiçek, itfaiyenin biraz geç kalması halinde yangının camiye de sıçrayabileceğini ifade etti.

        Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ