Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Serbest bırakıldılar!

        Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Ulusoy ve Sandıklı köyleri arasında bulunan baz istasyonundaki arızaya müdahale etmek için bölgeye giderken kaçırılan GSM şirketi çalışanları serbest bırakıldı.

        Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçırılan kişilerden 2'sinin daha önce, diğer 3'ünün ise gece serbest bırakıldığını söyledi.

        Olayın yaşandığı tarihten itibaren kaçırılan şahısların bulunması için bölgede geniş çaplı operasyonlar düzenlendiğini ifade eden Yılmaz, 3 GSM çalışanının saat 02.00 sıralarında serbest bırakıldığını, bundan sonraki süreçte adli soruşturma yapılacağını kaydetti.

        Bitlis'in Hizan ilçesinin Simek köyü yakınlarında gece serbest bırakılan GSM çalışanları Nihat Turgut, İhsan Danışman ve Cezayir Karaca, İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde Tatvan'da basın açıklaması yaptı.

        GSM çalışanları, kaçırıldıkları 20 günlük süre zarfında kötü muamele görmediklerini belirterek, diğer illerde farklı tarihlerde kaçırılan vatandaşların da serbest bırakılmasını istedi.

        Grup adına konuşan İHD Bitlis Şube Başkanı Hasan Ceylan ise kaçırılan GSM çalışanlarının serbest bırakılmasının mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

        Ceylan, şunları kaydetti:

        ''Kaçırılan GSM çalışanları saat 01.30 sıralarında beni aradı. Kendilerine nerede ve kaç kişi olduklarını sordum. Ancak serbest bırakılanların arasında diğer illerde farklı tarihlerde kaçırılan kaymakam adayı, sağlık personeli ve askerlerin olmaması beni üzdü. Daha önceden edindiğimiz bilgilerde bunların da GSM çalışanlarıyla bir arada olduğunu öğrenip o şekilde basın açıklaması yapmıştık. Serbest bırakılanlardan aldığımız bilgiye göre, bunlar bir arada değilmiş. 3 GSM çalışanı serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlara sevinirken bırakılmayanlar için de üzülüyoruz. Kaçırılanlar herhangi bir hakaretle veya kötü muameleyle karşı karşıya kalmamış. Kaçırılanlar serbest bırakıldıktan sonra polis ve jandarma da kendilerine son derece olumlu yaklaştı. Bu nedenle onlara da teşekkür ediyorum. Gönül ister ki huzursuzluk olmasın. İnsanlar ve aileleri üzülmesin.''

        Kaçırılanların yakınları da yakınlarının serbest bırakılmasından mutlu olduklarını söyledi.

        Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Sandıklı ve Ulusoy köyleri arasında bulunan baz istasyonundaki arızaya müdahale için bölgeye giden 3 farklı GSM operatörünün 5 çalışanı, 22 Ağustosta terör örgütü PKK tarafından kaçırılmıştı. Bunlardan Mehmet Burak ve Adnan Başak 26 Ağustosta serbest bırakılmıştı. Bu gece ise GSM çalışanlarından Nihat Turgut, İhsan Danışman ve Cezail Karaca gece serbest bırakıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ