Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İzmir'de kedinin dövülerek öldürülmesi davası!

        İzmir'in Bornova ilçesinde, ''Yamuk'' adı verilen kediyi döverek öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisinin ''mala zarar verme'' suçundan yargılanmasına devam edildi.

        İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kedi ''Yamuk''un sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran ve İzmir Barosunu temsilen Halil Dönmez ile Sanık Ufuk Günaydın'ın vekili Murat Yılmaz katıldı.

        Sanık Ufuk Günaydın'ın avukatı Murat Yılmaz mahkemeye üç sayfalık yazılı savunma dilekçesi verdi.

        Bundan önceki celsede kedi 'Yamuk'un aşı karnelerinin ve sahibinin kim olduğunun tespiti için Asayiş Büro Amirliğine yazılan yazı gereğince, mahkemeye gerekli karne ve cd kayıtlarının ulaştığı kaydedildi. Kedi 'Yamuk'a ait karnenin kayıt numarasının olmadığını tespit eden hakim, karne sahibinin Ahmet Hüsnü Arda Baran olduğunu belirterek, mahkemeye ulaşan cd kayıtlarını izledi.

        Hakim, veteriner hekim Alper Uçar'ın hazırladığı karnenin, kayıt numarasının ne olduğunun tespit edilip bildirilmesi için Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        OLAY NASIL OLMUŞTU?

        İzmir'in Bornova ilçesinde, büfecilik yapan Ahmet Hüsnü Arda Baran'a ait ''Yamuk'' isimli kediyi 8 Ekim 2010 tarihinde tekmeleyerek ve başını ezerek öldürdüğü iddia edilen, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi hazırlık bölümü öğrencisi Ufuk Günaydın hakkında, İzmir Asliye Ceza Mahkemesinde TCK'nın 151/1. maddesi uyarınca ''mala zarar verme'' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ