Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kuvvetli yağış uyarısı!

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova illeri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Açıklamada, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve İskenderun'da etkili olacak yağışların, akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.Yetkililer vatandaşları, ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

        BANDIRMA'DA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, dün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan yağışın kesilmesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

        Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede etkili yağış yüzünden 30 iş yeri ve 22 konut ile Bandırma Devlet Hastanesinin zemin katlarını su bastığını, rögarların taştığını, bazı yolların zarar gördüğünü belirtti.

        Onur, şu bilgileri verdi:

        “Yağışlardan dolayı tahrip olan caddelerin temizlik ve bakım çalışmalarına Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce başlandı. Sel suları altında kalan 22 evdeki suyun tahliyesiyle ilgili çalışmalar ise İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce devam ediyor. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz hasar tespit komisyonu hasarın ekonomik boyutuyla ilgili çalışmalara başladı. Yağmurdan dolayı ulaşımın zaman zaman kesildiği Bandırma Devlet Hastanesi önündeki dere yatağının ıslah çalışmalarına başlanacak.”

        Bu arada, dün ilçede öğlen saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan yağışın, sabahın erken saatlerinde tamamen kesildiği bildirildi.

        KOCAELİ YAĞMURA TESLİM

        Kocaeli Bölgesi’nde bu sabah başlayan ve aralıklı olarak sağanak halinde yağan yağmur, kentin bazı bölgelerinde hayatı felç etti. Özellikle Derince ve Gölcük İlçelerinde daha fazla etkili olan yağış nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı, dereler taştı, bir köyde de heyelan meydana geldi.

        D-100 ULAŞIMA KAPANDI

        Bu sabah saat 05.00 sıralarında başlayan ve aralıklı olarak devam eden sağanak yağmur, Derince İlçesi’nde D-100 Karayolu’nun Limanyolu geçişinde ulaşımın kapanmasına yolaçtı. D-100 Karayolu’nun bu kesiminde yağmur suları yarım metreyi aştı. Rögarlar tıkalı olduğundan su geçiş yolu bulamayınca, trafik ekipleri ulaşımı durdurdu. Buradan geçmeye çalışan birçok araç da elektrik aksamlarına su girdiği için arızalandı. Belediye ekipleri suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor.

        EVE YILDIRIM DÜŞTÜ

        Bura arada Derince İlçesi’nin Esentepe Mahallesi Efe Sokak’ta bu sabaha karşı bir eve yıldırım düştü. Evde yangın çıkarken Bünyamin Çıngıl adlı bir kişi de yaralandı. Evir çatı katındaki yangın itfaiye ekipleri tarafındın kısa sürede söndürülürken, yaralı Bünyamin Çıngıl Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

        GÖLCÜK’TE HEYELAN

        Şiddetli yağış Gölcük İlçesi’nde de etkili oldu. İlçeye bağlı Değirmendere semtinde dere taştı, bazı ev ve işyerlerinin bodrumlarını su bastı. Kavaklı Mahallesi’nde de düz alanlardaki ev ve işyerlerini su basarken, Selimiye Köyü’nde de heyelan meydana geldi. Heyelan sırasında Nizamettin Öz adlı besiciye ait kümes ve ahırlar sular altında kalırken buradaki büyükbaş hayvanlar güçlükle kurtarıldı. Birkaç hayvanın ise sel sularına kapıldığı belirtiliyor. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı da Selimiye Köyü’ne giderek incelemelerde bulundu.

        ÖĞLENDEN SONRA KESİLİYOR

        İzmit Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 05.00 ile 09.00 saatleri arasında yapılan ölçümlerde Kocaeli geneline 4 saat içinde metrekareye 36.2 kilogram yağış düştü. Gölcük ilçesinde ile aynı saatler içinde metrekareye düşen yağmur miktarı 46 kilogram olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri yağışın öğlenden sonra durmasının beklendiğini bildirdi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ