Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ocaklara ateş düştü!

        Siirt'teki çatışmada şehit düşen askerlerin ailelerine kötü haberin verilmesiyle beraber ocaklara ateş düştü. Şehitlerin yakınları ağıtlar yakıp gözyaşlarına boğulurken, sağlık ekipleri de şehit ailelerine yardımcı olmak için ailelerin yanından ayrılmadı.

        TERHİSİNE 35 GÜN VARDI!

        Siirt'in Pervari ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Jandarma Er AdemYörük'ün terhisine 35 gün kaldığı belirtildi. Acı haber Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde bulunan baba ocağına ateş gibi düştü.

        Şehidin babası İlyas Yörük'ün Küçükköy Güney Mahallesi'deki evine ambulans ve sağlık görevlileri ile giden yetkililer, oğulları Adem Yörük'ün şehit olduğu haberini verdi. Haber üzerine şehidin babası İlyas, annesi Meryem ve şehidin 2 kardeşi ile yakınları sinir krizi geçirdi. Sağlık görevlileri aile fertlerini sakinleştirmeye çalıştı.

        Nişanlı olduğu belirtilen Yörük'ün vatani görevini tamamladıktan sonra evleneceği öğrenildi. Yörük'ün baba evine Türk bayrağı asıldı.

        İZMİR'DE ÇİFTE ŞEHİT ACISI

        Siirt'in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat (41) ile Jandarma Er Önder Turgay'ın (20) İzmir'de baba ocaklarına ateş düştü. Şehit astsubay Canbulat'ın 2 yıl sonra emekliye ayrılacağı, şehit er Turgay'ın ise 6 aylık asker olduğu öğrenildi.

        2 YIL SONRA EMEKLİ OLACAKTI

        Siirt'te şehit olan 6 askerden 2'sinin acısı İzmir'e düştü. Şehit Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın Bayındır ilçesi Zeytinova beldesindeki ailesi, acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. 2 çocuk babası Canbulat'ın Ödemiş'te ailesinin yanında kalırken acı haberi alan eşi Özlem Canbulat (40) ile annesi Emine Canbulat (60) sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri acılı eş ve anneye müdahale etti. 2.5 ay önce karakol komutanı olarak Siirt'e tayininin çıktığı belirtilen Canbulat'un yaş haddi nedeniyle 2 yıl sonra emekli olacağı belirtilirken; babası Mustafa Canbulat'ın ise 3 ay önce vefat ettiği öğrenildi. Özlem Canbulat'ın en son dün eşiyle telefonla görüştüğü öğrenildi. Şehit Canbulat'ın evinin etrafına Türk Bayrakları asılırken teröre lanet yağdı. Şehit Canbulat'ın ağabeyi Mustafa Canbulat ise babalarının 3 ay önce vefat ettiğini belirterek, 2 çocuk babası olan kardeşinin görevini çok sevdiğini ve yaş haddinden 2 yıl sonra emekli olacağını söyledi. Mustafa Canbulat, bir hafta önce kardeşiyle telefon görüşmesi yaptığını ifade ederek, ''Buralarda olay yok, rahat olun'' dediğini anlattı.

        SAKİNLEŞTİRİCİ BİLE SAKİNLEŞTİREMEDİ

        Buca Göksu 684/5 Sokak'ta oturan şehit Jandarma Er Önder Turgay'ın acı haberi üzerine mahalleden feryatlar yükseldi. Mobilyacılık yapan Mardinli Abdülkadir Turgay'ın 6 çocuğundan biri olan Önder Turgay'ın 6 aylık asker olduğu öğrenildi. Sağlık ekipleri şehidin kardeşlerine sakinleştirici yapmasına rağmen, aile bireyleri saatlerce ağladı. Şehit erin yakınları ise görüntü almak isteyen basın mensuplarını engelleyerek evden uzaklaştırdı.

        "İKİ AYI KALMIŞTI"

        Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Ömer Dursun'un Kağıthane'deki evine ateş düştü. Eve gelen askerlerin haber vermesi üzerine, şehit evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Ömer Dursun'un ağabeyi "İki ayı kalmıştı. En son 5 gün önce konuştuk bir sorun olmadığını söyledi" diye konuştu.

        Siirt'in Pervari'ne bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Sinop Boyabat nüfusuna kayıtlı Ömer Dursun'un ailesine acı haber sabah erken saatlerde verildi. Kağıthane Gültepe Haşmet Sokak'taki eve gelen askerler ve sağlık ekibi acı haberi ailesine bildirdi. Aldıkları haberle yıkılan aile üyelerinden fenalaşanlara sağlık ekibi müdahale etti. Ömer Dursun'un şehit olduğu haberini duyan yakınları ve komşuları evi önüne akın etti. Bu arada şehidin evine ve evinin bulunduğu sakağa Türk bayrakları asıldı.

        Acı haberi duyan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ta taziye için şehidin evine geldi. Memlekete gitmek üzere olan aileye sokakta taziyelerini bildiren Kılıç, "Bu durum bizi son derece üzmektedir. Bu problemin bir an evvel tamamen ortadan kalkmasını diliyoruz. Başbakanımız bu konu ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Hem içeride hem dışarıda önemli çalışmalar yapılıyor. Çok üzücü bir durum. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.

        Kardeşi ile 5 gün önce telefondan konuştuğunu belirten Bayram Dursun " Terhisine 70 gün kalmıştı. Ben de diğer ağabeyimde kendisi ile konuştuk. Bir sorunu yoktu. İyiyim diyordu. Vatan sağ olsun." dedi.

        Bu arada Dursun ailesi de yarın Sinop Dereözü Köyü'nde yapılacak cenaze törenine katılmak üzere Sinop'a hareket etti.

        "ASKERLİĞİM BİTER BİTMEZ DÜĞÜNÜMÜZÜ YAPACAĞIZ"

        Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü jandarma karakoluna teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerden Konyalı er Halil İbrahim Türkmen'in evine ateş düştü. Halil Türkmen'in, şehit olmadan bir gün önce nişanlısı Kezban Göktaş'ı arayarak, "Askerliğim biter bitmez düğünümüzü yapacağız. Az kaldı." dediği öğrenildi. Şehidin 10 yaşındaki kız kardeşi Nermin ise "Vatan evlatlarına uzanan eller kırılsın." diye feryat etti.

        Terör örgütü PKK mensuplarının jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda şehit olan Konyalı er Halil İbrahim Türkmen'in Konya'daki evine ateş düştü. Aileye acı haberi, askeri yetkililer, Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'ndeki evine gelerek verdi. Evin en büyüğü olan şehit erin babasının vefat ettiği, iki kız kardeşi ve annesiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

        "VATAN SAĞOLSUN"

        Askeri yetkililerin şehit haberini vermesinin ardından feryatlar yükseldi. Şehit askerin annesi Fadime Türkmen, üzüntüsüne rağmen, "Vatan sağ olsun." dedi. Acılı anne metanetini korumaya çalışarak, "Oğlumla en son dün sabah konuştum. Nişanlıydı. Halımızı hatırımızı sordu. Asker dönüşü hemen düğün yapmak istiyordu. Vatan sağ olsun. Üç çocuk annesiyim. Halil İbrahim en son dağıtıma gelmişti. Keşke bir oğlum daha olsa da göndersem. Terörü lanetliyorum." diye konuştu.

        10 YAŞINDAKİ NERMİN: "ELLERİ KIRILSIN"

        Şehit Halil İbrahim Türkmen'in 10 yaşındaki kardeşi Nermin ise "Teröristlerin elleri kırılsın." diye konuştu. Gözyaşlarına boğulan küçük kız, "Ağabeyime, vatan evlatlarına uzanan eller kırılsın. Allah, onların da ocaklarına ateş düşürsün." dedi.

        "MUTLUYDUK HAYALLER KURUYORDUK"

        Halil İbrahim Türkmen, dün çıktığı çarşı izninden ailesini ve nişanlısı Kezban Göktaş'ı aradı. Nişanlısına, 'az kaldı asker dönüşü hemen evleneceğiz" dedi. Şehit askerin nişanlısı Kezban Göktaş, "En son dün konuştuk. Bir şey diyemiyorum. Mutluyduk. Hayaller kuruyorduk. Asker dönüşü hemen evlenecektik. Biz onu oraya gönderdik ama sonrasını hiç düşünmedik. Bekle geleceğim diyordu ama artık gelmeyecek. Artık düğünümüz olmayacak. Hep hayaller yarım kalıyor." diyerek, gözyaşı döktü.

        Öte yandan, şehit asker yarın öğlen namazını müteakiben Mürşit Pınar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ