Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit polisler son yolculuğunda! GALERİ

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan polis memuru Aytaç Usta, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

        Camideki törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, bazı milletvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, şehit polis memurunun eşi Nur Usta, babası Bahri Usta, annesi Ayşe Usta ve 2 yaşındaki kızı Esma Usta ve vatandaşlar katıldı.

        İçişleri Bakanı Şahin, şehit polis memurunun ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek cenaze başında dua etti.

        Şehit polis memurunun eşi, annesi ve kayınbiraderinin ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

        Cenaze namazının kılınmasının ardından, Usta'nın cenazesi polis memurlarınca cenaze aracına kondu. Cenaze, Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.

        ŞEHİT VOLKAN DUYSAK

        Aksaray'da vatani görevini yaptığı kapalı cezaevinde nöbeti sırasında başka bir askerin silahından çıkan kurşunla vurularak şehit olan jandarma er Volkan Duysak'ın cenazesi (20), İstanbul'da toprağa verildi.

        Duysak için Ataköy 5'inci Kısım Camisi'nde askeri tören düzenlendi.

        Burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Duysak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından omuza alınarak, top arabasına konuldu.

        Askeri bando eşliğinde bir süre top arabasında taşınan Duysak'ın cenazesi, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

        Cenaze töreninde şehit jandarma er Volkan Duysak'ın annesi Fulya ve kardeşi Mesut Duysak tabuta sarılarak, bir süre ağladı.

        Anne Fulya Duysak, tören sırasında sık sık fenalaşırken, tören boyunca yanında bulunan görevli kadın jandarmanın da bir ara gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

        Tören sırasında, Duysak'ın akrabalarından da baygınlık geçirenler oldu.

        Duysak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra töre, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Arif Çetin, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, 52. Zırhlı Tugay Komutanı Tümgeneral Alpaslan Erdoğan ile Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Atilla Tezer de katıldı.

        Cenaze törenine, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının çelenk gönderdiği gözlendi.

        ŞEHİT KUDDUSİ ARISOY

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan polis memuru Kuddusi Arısoy'un cenazesi (28), memleketi Karaman'da toprağa verildi.

        Polis tören mangası tarafından Karaman Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, şehidin baba evine getirildi.

        Şehidin annesi Ayfer, babası Tahir ve eşi Döne Arısoy, cenaze aracının üzerinde bulunan tabutu okşayarak ağıt yaktılar. Şehidin fenalaşan yakınlarına, evin önünde hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

        Musalla Meydanı'na getirilen şehidin cenazesi, İl Müftüsü Nuri Değirmenci'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Kırmahalle'de bulunan polis şehitliğinde toprağa verildi.

        Cenaze törenine, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Karaman Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        ŞEHİT HASAN BABACAN

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Hasan Babacan'ın cenazesi Hatay'ın Erzin ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit polis memuru için Hatay'ın Erzin ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Hasan Babacan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Erzin Merkez Camiine getirildi. Oğlunun şehit haberini Hac görevini yerine getirmek için gittiği kutsal topraklarda öğrenen anne Kifayet Babacan, oğlunun cenazesine töreninde gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna bakarak, "Sana peygamberimizin selamını getirdim" diyerek ağlayan acılı anneyi kadın polisler teskin etmeye çalıştılar.

        Şehidin 3 aylık hamile eşi Mesude, kızı İclal'e sarılarak metin olmaya çalıştı.

        Hatay Müfütsü Mustafa Sinanoğlu'nun cenaze namazını kıldırmasının ardından Şehit Hasan Babacan'ın cenazesi Karamustafa Şehitliğinde toprağa verildi.

        Cenaze törenine Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Emniyet Müdür Ragıp Kılıç ile birlikte şehidin yakınları, milletvekilleri ve ilçe halkı katıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ