Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tarsus'un Ayşe Paşalı'sı, Hayriye Yakıcı!

        TARSUS (AHT)

        Mersin'in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz hafta boşanmak üzere olduğu kocası M.Y. tarafından yol ortasında kurşunlanarak öldürülen 51 yaşındaki Hayriye Yakıcı'nın savcılığa suç duyurusunda bulunarak devletten yardım istediği ortaya çıktı. Hayriye Yakıcı'nın gazeteci olan kardeşi Aydın Demir, ablasının defalarca kez savcılığa suç duyurusunda bulunarak eniştesini şikayet ettiğini, ancak herhangi bir koruma önleminin alınmadığını savundu. Demir'in bu iddiaları ise geçtiğimiz yıl devletin koruyamadığı Ayşe Paşalı'nın kocası tarafından öldürülmesi olayının benzeri olarak nitelendirildi.

        Olayın meydana geldiği Tarsus'un Şehit Mustafa Mahallesi'ndeki yol üzerinde toplanan Mersin Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Tarsus Eğitim-Sen, CHP ve İHD Tarsus Şubesi'ne mensup çoğunluğu kadın üyeler eylem yapıp, basın açıklamasında bulundular. Eyleme öldürülen Hayriye Yakıcı'nın bazı yakınları da katıldı. Burada konuşan Hayriye Yakıcı'nın kardeşi Aydın Demir, ablasının birçok kez savcılığa suç duyurusunda bulunarak korunma talep ettiğini ifade ederek, "Ablam Hayriye Yakıcı'nın adli makamlara verdiği dilekçelerini, soruşturma ve kovuşturma süreçlerini dikkatle inceledim. Merhum Hayriye Yakıcı'nın feryat dilekçeleri, bürokrasinin çarkları arasında gezinip dururken, katili de sinsice ölüm planlarını yapmış ve olayı gerçekleştirmiştir. Katil zanlısı elini kolunu sallayarak ortalıkta dolaşırken, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı nöbetçi mahkemeye başvurarak, sanık hakkında yakalama kararı çıkartmamıştır. Bu ağır ihmal ve kusur katil zanlısına güç ve cesaret vermiştir. Bütün bunların belgeleri T.C. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı ve kovuşturmayı yapan 1. Sulh Ceza ve 1. Asliye Ceza Mahkemeleri arşivlerinde mevcuttur" dedi.

        Demir, "Bunun yanında ablamın feryat dilekçesi ortada olduğu halde, Cumhuriyet Savcısı şüphelinin ifadesini bile almadan kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermiştir. Bu yaşananlar Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecek acı bir süreçtir" şeklinde konuştu.

        YOLA KARANFİL BIRAKTILAR

        Tepki eylemine katılanlar yola karanfil bıraktılar. Burada katılımcılar adına bir basın açıklaması okuyan avukat Çiğdem Altuntaş ise, "Artık yeter diyoruz. Bu kaçıncı Hayriye, bu kaçıncı dehşet? Sevgi adına, koruma adına, namus adına bedenimize hükmeden, canımıza kast eden bu iktidar gösterisi kaçıncı? Çocukların gözleri önünde, sokak ortasında bıçakla, silahla, testereyle işlenen cinayetlere, söndürülen yaşamlara kim dur diyecek? Öldürüp elini kolunu sallayarak dolaşan, çıkıp kameralar önünde yaptığından pişman olmadığını söyleyen katiller bu cesareti nereden, kimden alıyor?" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ