Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sel suları bir köyü böyle yok etti!

        Geçen pazar günü metrekareye 24 saatte 300 kg yağışın düştüğü Antalya’nın Serik İlçesi Haskızılören Köyü’nde, aşırı yağışların ardından meydana gelen sel, 20’ye yakın binayı yerle bir etti, köyün bulunduğu alanı sel yatağına çevirdi.

        Yıkılan evlerden Hulusi Kutlu (82), eşi Fatma Kutlu (78), kızları Ayşe Beşbaş (56), Hasan Bulut (88), Süleyman Çelik (70) ve eşi Meryem Çelik (69) sele kapılarak kayboldu.

        193 KİŞİLİK EKİP

        Felakette kaybolanları 193 kişilik arama ekibi, 42 araç ve 4 helikopterle bölgedeki dere yataklarında didik didik arıyor. İlk olarak Fatma Kutlu’nun cesedi, Haskızılören’e 30 km uzaklıktaki Nebiler Mahallesi’nde bulundu. Hasan Bulut’un cesedi ise Haskızılören’e 15 km uzaklıkta bulundu.

        Ekipler, daha sonra Ayşe Beşbaş’ın cesediyle karşılaştı. Akşam saatlerinde kimliği henüz tespit edilemeyen bir erkek cesedi daha bulundu.

        1262 ÇİFTÇİ MAĞDUR

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya Valiliği’ne 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi. İlk tespitlere göre, selden etkilenen 210 konuttan 25-30’unun ağır hasarlı olduğu, 1262 çiftçiye ait 45 bin 900 dekar tarımsal alanda zarar meydana geldiği, 3 köprü ve bir menfezin tahrip olduğu kaydedildi.

        Haskızılören’de yıkılan evlerin dere yatağına 60-70 metre mesafede olduğu, ama sellerin getirdiği ağaç ve molozların yatağı tıkamasıyla taşan suların evlere kadar ulaşarak yıkıcı etkisini gösterdiği belirtildi.

        HASTANEYİ SU BASTI

        Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde dünkü sağanak yağmurda Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi ile 85 ev ve işyerini su bastı. Bir gecekondunun duvarı yıkıldı ve evde uyuyan Gönül Fıçıcıoğlu’nun (43) üzerine çöktü. Kadının bacağı kırıldı.

        MECLİS'TE KOVALI ÖNLEM

        Başkentte yağan şiddetli yağmur TBMM’yi de etkiledi. Genel Kurul salonunun tavanı aktığı için yere kova kondu.

        HORTUM CAN ALDI

        BALIKESİR - Dursunbey İlçesi’nde pazartesi günü meydana gelen hortumda Güğü Köyü’nde çobanlık yapan 4 çocuk annesi Alime Atak (68) devrilen ağacın altında kalarak öldü. Sel ve hortumlarda Manisa’nın Gördes İlçesi’nde 2, Denizli’de de 1 kişi ölmüştü. Antalya’da bulunan 4 ceset ve Atak’ın ölümüyle ölü sayısı 8’e çıktı.

        KIRKLARELİ - Saatteki hızı 30 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı yollar bu nedenle bir süre trafiğe kapandı. Bazı bölgelerde elektrik hatları zarar gördü.

        ÇANAKKALE - Metrekareye 70 kg yağışın düştüğü Biga İlçesi’nde 20 evi su bastı. Biga-Bandırma ve Çanakkale-İzmir karayollarında ulaşım aksadı.

        MUĞLA - Dalaman’da iki gündür etkili olan yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. 2 köye ulaşım kesildi.

        ALABALIK TARLASI

        Denizli’de şiddetli yağışın ardından Çameli İlçesi’nde 30’un üzerinde balık çiftliği de selden zarar gördü. Akpınar, Sarıkavak, Kirazlıyayla ve Elmalı köylerinde derelerden taşan suların sürüklediği alabalıklar, tarlaları doldurdu. İlçenin Türkiye’deki alabalık üretiminin yüzde 10’unu karşıladığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ