Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tüm yurtta teröre lanet!

        Türkiye’nin yüreği alev alev... Milyonlar, şehitlerine ağlıyor. Dün acı haberle sarsılan Türkiye, sağduyuyu elden bırakmadan, insanlık suçu işleyenlerin oyununa gelmeden, terörü lanetledi. Bir yandan sivil toplum kuruluşlarının organizasyonlarına, diğer yandan da internetten sosyal paylaşım sitelerinden yapılan çağrılara yanıt sokaklardan geldi. Ayyıldızlı bayraklar asıldı balkonlara, pencerelere; her ev şehit eviydi. Bu vatan için şehit düşenler hepimizin evladıydı. Her evde o şehitlerin acısı; dualar yükseldi dudaklardan, göz pınarları kurudu ağlamaktan...

        İstanbul, Ankara, İzmir’de bayraklarıyla meydanlara, sokaklara akanlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları attı. Eskişehir’den Bursa’ya, Aydın’dan Muğla’ya, Konya, Artvin, Trabzon, Rize ve tüm kentler haykırdı: “Bu, insanlık suçudur. Türk-Kürt kardeşliğine kurşun sıkanların oyununa gelmeyeceğiz!” Terör belasına karşı tek ses, tek yürek olarak son nefese kadar mücadele antları içildi. Türkiye tek yürek oldu, omuz omuza verdi ve gün boyu terörü kınadı.

        Provokasyonlara karşı da dikkatliydi vatandaşlar; oyuna gelmediler, kardeşi kardeşe kırdırmanın fitilini ateşlemeye çalışanlara prim vermediler. Tek tük provokatif eylemler, sağduyulu vatandaşların “Biz Türkiye’yiz, bölünmeyeceğiz” mesajı karşısında kırıldı.

        İSTANBUL

        İstanbul'da Beşiktaş İskele Meydanı'nda toplanan bir grup, ''Ya bu kanı durdurun, ya bu millet durduracak'' yazılı pankart açarak, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' ve ''Türk-Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir'' şeklinde sloganlar attı. Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra İstiklal Marşı okudu. Bu arada, MHP İstanbul İl Başkanlığınca, aynı yerde ve saatte yapılacağı duyurulan protesto gösterisi, provokasyona neden olabileceği gerekçesiyle iptal edildi.

        MHP Şişli İlçe Başkanlığı üyeleri de Şişli Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi. Grup adına açıklama yapan MHP Şişli İlçe Başkanı Suat Kızılkaya, Hakkari'deki hain saldırıyı kınadıklarını belirterek, ''Açılım projesinden bir an önce vazgeçilmeli, terörün sona erdirilmesi için net adımlar atılmalıdır. Akan kanın durmasını istiyoruz'' diye konuştu. Türk bayrağı açarak saygı duruşunda bulunan partililer, terör örgütü aleyhine sloganlar attıktan sonra dağıldı.

        Taksim'de saat 19.00'dan itibaren toplanmaya başlayan gruplar terörü protesto ettiği gösterilerini gece geç saatlere kadar sürdürdüler. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla biraraya gelen gruplar Taksim Tramvay Durağı'nda birleşerek Galatasaray Meydanı'na yürüyüşe geçti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atan gruba Şişli'den gelen çeşitli gruplar da katıldı. Eyleme katılanlar gözyaşlarını tutamazken bir çiftin mum yakarak şehitler için gözyaşı dökmesi dikkat çekti. Kalabalık ilerleyen dakikalarda bin kişiye ulaştı. Terörü protesto gösterisi dağılanların yerine yeni grupların gelmesiyle geç saatlere kadar devam etti.

        LİSELİLER TERÖRÜ LANETLEDİ

        İstanbul Fatih'te öğle tatili sonrası bir grup öğrenci terör eylemlerini protesto etti. Bölgedeki çeşitli liselerden dağılan 150 kişilik öğrenci grubu, ellerinde Türk bayrakları ile Vatan Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Polis eşliğinde yolun bir şeridinden yürüyen öğrenciler, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Edirnekapı'ya çıkan öğrenciler olaysız dağıldı.

        TAKSİCİLER TERÖRÜ PROTESTO İÇİN BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜ KAPATTI

        Hakkari Çukurca'da yaşanan hain saldırıya yönelik tepki olarak akşam saatlerinden itibaren eylem yapan taksiciler bu kez Boğaziçi Köprüsü'nü trafiğe kapattı. Araçlarına astıkları Türk bayrakları ile konvoy halinde terörü protesto eden taksiciler daha sonra şehir turu attı.

        Gece saat 02.00 sıralarında bir araya gelen ticari taksi sürücüleri, araçlarına astıkları Türk Bayrakları ile saldırıyı kınadı. Anadolu yakasından Avrupa istikametine geçen taksiciler, Boğaziçi Köprüsü çıkışında trafiği kapatarak eylemlerini sürdürdü. Arkalarında uzun araç kuyrukları oluşan taksiciler polis ekiplerinin uyarısıyla yolu tekrar trafiğe açtı.

        Öte yandan sosyetenin uğrak mekanlarının yoğun olduğu boğaz kenarındaki bazı eğlence mekanlarının, yaşanan hain saldırı sebebiyle kapalı olduğu gözlendi. Kapalı olan giriş kapısında Türk Bayrağı asılı olan eğlence merkezlerinin, saldırı nedeniyle kapalı oldukları öğrenildi. Barlara eğlenmeye gelen vatandaşların ise bar güvenlikçilerince geri çevrildiği belirtildi.

        ŞEHİTLİKTE PROTESTO

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyesi bir grup, Edirnekapı Şehitliği'nde terörü protesto etti. Şehitlikte Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden grup adına konuşan İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın, "Bıçak kemiğimize değil; ciğerimize, kalbimize, yüreğimize dayandı." dedi.

        Terör örgütü PKK'nın Çukurca'da yaptığı saldırı, Edirnekapı Şehitliği'nde protesto edildi.

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyesi yaklaşık 100 gazi ve şehit yakını, ellerinde Türk bayrakları ile Edirnekapı şehitliğinde toplandı. Şehitlikte hayatını kaybeden askerler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden gurubu temsilen konuşan derneğin İstanbul Şubesi Başkanı şehit pilot eşi Gönül Alpaydın, "Bıçak artık kemiğimize değil; ciğerimize, kalbimize yüreğimize dayandı." dedi.

        Alpaydın, "Biz insan hakları diyoruz, ancak şehitlerimizin insan hakları hiç meydanda olmuyor. Bu katillerin insan hakları hep önde duruyor. Biz de buna yanıyoruz. Hepimiz devletçe birlik olalım. Şehitlerimize sahip çıkalım. Birbirimize kenetlenelim. Bu mundar teröristleri yok edelim. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse bölemez. Boşuna hayal kuruyorlar, boşuna plan yapıyorlar. Bizim gücümüz, iman birliğimiz milli bütünlüğümüz, bunları yenmeye her zaman muktedir olacaktır. Devletimiz milletimizle birlikte bunların hakkından mutlaka gelecektir." diye konuştu.

        Gazi ve şehit yakınlarının eylemine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tünay da, "Burada kimse kimseyi yaralamasın, hepimiz el ele verelim. Ben insanlığımdan utanıyorum. Meclise gidiyoruz, çözüm bulamıyoruz. Bu parti meselesi değil, ülke meselesidir. Bazı şerefsizler çıkıp buna savaş diyorlar. Dediğiniz çok doğru bıçak kemiğe değil ciğerimize dayandı." dedi.

        Konuşmaların ardından şehit mezarlarını ziyaret eden şehit yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Çocuklarının fotoğraflarını taşıyan şehit yakınları, "Her gün şehit haberleri ile uyanıyoruz. Artık yeter, buna bir çözüm bulsunlar. İçimiz yanıyor, yüreğimiz yanıyor." diyerek tepkilerini dile getirdi.

        Şehitlikteki eylemin ardından kortej oluşturan Gaziler ve şehit yakınları, Eski Edirne Asfaltı'nda yürüyüş yaptı. Fatih Edirnekapı meydanına kadar yürüyen grup burada olaysız dağıldı.

        ANKARA

        Çankaya Belediyesi çalışanları, Hakkari'deki saldırıyı ''sessiz protesto'' düzenleyerek kınadı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile belediye meclis üyeleri ve çalışanları, saldırıyı kınamak amacıyla Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. Bülent Tanık, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

        Toplumsal barış umudunun çok ağır yaralandığı bir gün yaşandığını belirten Tanık, ''Üzüntümüz çok büyük. Saldırıyı sessizlik içinde protesto edeceğiz'' dedi. Daha sonra, grup bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, Hakkari'deki saldırıyı protesto etti.

        Polatlı ilçesinde de bir grup öğrenci Terörü Telin yürüyüşü gerçekleştirdi.

        Hacettepe Üniversitesi Polatlı Meslek Yüksekokulu öğrencisi yaklaşık 100 kişi okul önünde dev Türk bayrağı açarak başlattıkları yürüyüşe izinsiz olduğu gerekçesiyle emniyet görevlileri izin vermek istemedi. Yürümek istediklerini belirterek, bir süre polislerle görüşen gruba Sakarya Şehitliğine kadar izin verildi.

        Polatlı Şehitlik Kavşağı'ndaki okulları önünden Sakarya Şehitliği'ne kadar sloganlar atarak yürüyen grup, şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve istiklal marşı okudu.

        Ankara Şehit Aileleri Federasyonu ve Alperen Ocakları üyesi bir grup, Hakkari'deki saldırıyı protesto etti. Güvenpark'ta toplanan grup, İstiklal Marşı okudu ve terörü lanetleyen dövizler açtı. Atatürk posteri ve Türk bayrakları taşıyan grup, ''Bizim Türk-Kürt kavgamız yok, Apo'yla kavgamız var'', ''Evlerde asker olacak çocuk kalmadı. Ocaklar kurudu'' şeklinde sloganlar attı. Grup, daha sonra Başbakanlık'a yürümek istedi ancak polis izin vermedi. Bir süre daha slogan atan grup, yarın tekrar Kızılay'da toplanmak üzere dağıldı.

        Çubuk ilçesinde, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Hakkari'deki terör saldırısını kınadı. Avan, yaptığı basın açıklamasında Hakkari'deki hain saldırıyı derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

        Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyesi bir grup, Abdi İpekçi Parkı'nda toplanarak terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, burada yaptığı açıklamada, Hakkari'deki terör saldırısının birden fazla noktada aynı anda gerçekleştiğini ifade ederek, bunun istihbarat zafiyetini gösterdiğini öne sürdü. Şahin, ''Kürt, Çerkez, Azeri, hepsi Büyük Türk milletinin birer ferdidir. Kimse bizi bölemez'' dedi.

        ASKER EŞLERİ YÜRÜDÜ

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 erin şehit olduğu terör saldırısına tepkiler devam ediyor. Halkalı askeri lojmanlarında oturan subay ve astsubay eşleri, çocuklarıyla beraber düzenledikleri eylemle saldırıyı protesto etti. Subay ve astsubay eşleri, yaptıkları açıklamada, "Eşlerimizi şehit versek bile onların yerine bizler dağlara çıkarız. Canlarımızı vermeye hazırız." dedi.

        Halkalı askeri lojmanlarında oturan subay ve astsubay eşleri, çocuklarıyla beraber düzenledikleri eylemle Hakkari Çukurca'daki terör saldırısını protesto etti. Subay ve astsubay eşleri yaptıkları açıklamada, "Eşlerimizi şehit versek bile onların yerine bizler dağlara çıkarız. Canlarımızı vermeye hazırız." dedi.

        Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişi, askeri lojmanlardan yürüyüş başlattı.

        Ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde yürüyen kadınlar, geçtiğimiz yıl askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırının düzenlendiği noktaya geldi.

        Dört astsubay ile bir askeri personelin kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın hayatını kaybettiği yerde bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Eylemde Hakkari'de şehit olan 24 askerin isimleri tek tek okundu ve grup her ismin arkasından "Burada" diye seslendi. Asker eşlerine bazı vatandaşlar da alkış ve kornalarla destek verdi. Gruptakilerden bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

        Eylemciler adına açıklama yapan astsubay eşi Özlem Ekiz, "Bizler, eşlerimizin yaşadığı her türlü zorluğu yaşıyoruz. Nişanlıyken eşim bana silah kullanmayı öğretti. Biz hepimiz asker eşi olarak silah kullanmayı biliriz. Eşlerimizi şehit versek bile onların yerine bizler dağlara çıkarız. Canlarımızı vermeye hazırız. Geçen yıl 22 Haziran'da burada arkadaşlarımızı şehit verdik. Bir arkadaşımızın çocuğunu şehit verdik. Hepimizin içi kan ağlıyor. 24 şehidimiz için sadece evde ağlamak yerine sesimizi duyurmak istedik." ifadelerini kullandı.

        Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

        İZMİR

        İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, encümen üyeleriyle İzmir Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Hakkari'de yaşanan hain saldırının Türkiye'yi yasa boğduğunu, şehit ailelerine taziyede bulunmak amacıyla derneği ziyaret ettiklerini ifade eden Değirmenci, ''Türkiye'nin üniter devlet yapısını hiç bir terör eylemi bozamayacak. Türk milleti terör karşısında eğilmeyecek'' dedi.

        İzmir Şehit Aileleri Derneği organizasyonunda, çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla pazar günü ''teröre tepki'' mitingi yapacaklarını belirten Alphan, ''Teröre tepki gösteren tüm İzmirlileri Türk Bayraklarıyla Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz'' diye konuştu.

        Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde en olumsuz şartlarda kurulduğunu, Türkiye'yi bölmeye çalışanların hiçbir zaman bu emellerine kavuşamayacağını belirtti.

        TRABZON

        Terör saldırısını protesto etmek amacıyla Atapark'ta bir araya gelen bir grup, Atatürk Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

        Yol boyunca terör aleyhinde çeşitli sloganlar atan gruba bazı vatandaşlar da katıldı. Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen gruptakiler burada İstiklal Marşı okuyarak, şehitler için saygı duruşunda bulundu. Geldikleri Uzun Sokak güzergahını kullanarak geri dönen gruptakiler, bir süre daha terör örgütü aleyhinde slogan attıktan sonra dağıldı.

        Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Karaca da Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, terörün ülkenin birinci sorunu olduğunu vurgulayarak, ''Hainler bu güzel ülkemizde kan ve gözyaşı dökmeye devam ediyorlar ve ülkemizi içten yıkmak için mücadele veriyorlar. Ama bu ülkeyi bölmeye ve parçalamaya çalışan hiç kimse asla ve asla emeline ulaşamayacak'' dedi.

        Terörün yaşandığı dönemlerde gazete, televizyon, radyo ve internet sitesi gibi haber yayınlarının durdurularak özel ortak milli yayına geçilmesini savunan Karaca, ''Terörü ve teröristi hiç kimse kalıplaşmış laflarla kınamasın'' diye konuştu.

        ZONGULDAK

        Zonguldak'ta, taksiciler araçlarıyla tur atarak, vatandaşlar da yürüyüş düzenleyerek Hakkari'deki hain saldırıyı protesto etti.

        Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası binası önünde toplanan yaklaşık 100 taksici, siyah kurdele bağladıkları ve Türk bayrağı astıkları araçlarıyla kent merkezinde tur atarak saldırıya tepkilerini gösterdi.

        Taksilerin kent merkezinden geçişi sırasında Madenci Anıtı önünde toplanan çok sayıda vatandaş da terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçmek isteyen gruba, polis ekipleri şartlı izin verdi. Grup, Gazipaşa Caddesi'nden valilik binası önündeki Şehitler Anıtı'na kadar yürüyerek burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Sloganlar ve alkışlarla protestosunu sürdüren vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

        Öte yandan Alaplı ilçesinde de Özel Halk Otobüsü şoförleri araçlarına siyah kurdele bağlayıp Türk Bayrağı asarak teröre tepkilerini gösterdi. Ereğli ilçesinde ise Atatürk Düşünce Derneği üyesi bir grup, saldırıyı protesto amacıyla Atatürk Anıtı önünde Türk Bayrağı ile 24 saat nöbet tutacaklarını bildirdi.

        Zonguldak'ta minibüsçüler uzun konvoy oluşturarak teröre tepki gösterip lanet yağdırdı. Okul servisleri dahil kentte görev yapan yüzlerce minibüsten oluşan konvoy, İncivez mahallesi son duraktan hareket ederek kent merkezine geldi. Türk bayrağı asarak şehir turu atan sürücüler tepkisini ortaya koydu. Minibüs şoförleri, terör saldırılarını lanetlemek ve ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere karşı böyle bir eylem kararı aldıklarını açıkladı.

        Bu arada, yaklaşık 20 kişilik ilköğretim okulu öğrencisi de "Şehitler ölmez vatan bölünmez. PKK şaşırma sabrımızı taşırma" sloganı atarak, madenci anıtına yürüdü.

        DÜZCE

        Düzce Üniversitesinden bir grup Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaşanan hain saldırıyı protesto etti.

        Ellerinde pankartlarla ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Mecliste PKK istemiyoruz'' sloganları eşliğinde İstanbul Caddesi Spor sokak'tan Anıtpark alanına yürüyen grup, burada şehit askerler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

        Daha sonra grup adına açıklama yapan Kaan Yıldız, kalplerindeki vatan ve millet sevgisini taşıyan Türk gençliği olarak PKK'nın hain planlarını gerçekleştirmelerine asla izin vermeyeceklerini kaydederek, ''Gerekirse mücadelemizi son nefes, son nefer, son damla kanımıza kadar sürdüreceğiz. Bu uğurda yıkılmayarak, Allah'ın izniyle başaracağız, başaracağız, başaracağız'' diye konuştu. Açıklamanın ardından, grup bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

        Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Hakkari'de düzenlenen terör saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ''Bu ve benzeri menfur olayları tertipleyen kirli eller, demokratikleşmede mesafe kat etmemize ve kardeşçe yaşamamıza engel olamayacaklardır. Eğitim-Bir-Sen olarak, amacı, sonucu ve geçekleştireni kim olursa olsun, her türlü terör eylemini lanetliyoruz. Şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz'' ifadelerine yer verdi.

        BURSA

        Bursa'da bir grup, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki saldırıyı protesto etti.

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi üyeleri, Orhangazi Parkı'nda bir araya gelerek, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

        Derneğin Bursa Şubesi Başkanı Turgut Çakmak, burada yaptığı basın açıklamasında, Türk milletini derinden yaralayan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi. Terörün son dönemde arttığını ifade eden Çakmak, şöyle konuştu:

        ''Şehit aileleri ve gazilerimizin sabrı artık çatlamıştır. Artık zaman, başsağlığı ve sabır dilemekten ziyade, eli kanlı bebek katillerine en sert şekilde cevap verme zamanıdır. Bu meyanda Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılarak, terör suçlarına idam cezası getirilmelidir. Bebek katili Öcalan, derhal idam edilmelidir.''

        Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale Barosuna kayıtlı bir grup avukat, Hakkari'deki hain saldırıyı sessiz bir yürüyüşle protesto etti.

        Adliye önünde toplanan avukatlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sessizce yürüdü. Burada, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, grup adına yaptığı açıklamada, güne 24 askerin şehit edilmesi ve 12 vatan evladının yaşam savaşı verdiğinin haberiyle uyandıklarını anımsattı.

        Terör saldırısıyla, sadece 24 ocağa değil, tüm Türkiye'ye ateş düştüğünü dile getiren Ömercioğlu, şöyle konuştu:

        ''(Hainler mutlak suretle cezalarını bulacak) diye hep beraber dinledik. (Sözün bittiği yerdeyiz) sözlerini bugüne kadar artık dinlemekten bir anlamda bıktık. Biz bugün Çanakkale Barosu olarak toplandık. Toplanmamızın sebebi, söz gerçekten bitti. Biz bugün burada hiçbir şey söylemiyoruz. Sözün bittiğini söylüyoruz.''

        Diğer yandan, Galatasaray taraftarlarından oluşan Ultraaslan'ın Çanakkale'deki üyeleri, terör saldırılarını kınadı. Taraftar grubundan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü tarafından yapılan alçakça saldırılarda şehit olan ve yaralanan askerler dolayısıyla derin üzüntü içerisinde oldukları belirtildi.

        Çanakkale'de bir gurup lise öğrencisi bölücü terör örgütünün Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik birimleriyle sınırdaki askeri birliğe yönelik eş zamanlı saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

        Sabah okullarına giden Hasan Ali Yücel Lisesi'nden bir gurup öğrenci derslere girmeyerek ellerine Türk bayraklarını alıp Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş düzenledi. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarak Cumhuriyet meydanına kadar gelen öğrencilere yoldan geçerken diğer vatandaşlar da alkışlarla destek oldu. Emniyet birimlerinin de güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte yaklaşık 80 kişilik gurup Cumhuriyet meydanının ardından kordon boyu istikametinden cadde ve sokaklarda terörü lanet yürüyüşünü devam etti. Son saldırılarda şehit olan Mehmetçikleri unutmalarının mümkün olmadığını belirten lise öğrencileri "Bizlerde askere gitmek istiyoruz" dediler.

        DENİZLİ

        Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite senatosunun saldırıları nefretle kınadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        ''Herkes bilmelidir ki geleceğimizi tehdit eden iç ve dış odaklı bölücü güçlerin bu tarz hain saldırıları hedefine ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecek, aksine milletçe kenetlenmemizi, terör karşısında metanetle duruşumuzu daha da güçlendirecektir. Bu tür tahrik edici olaylar karşısında kamuoyunun, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağduyusunu ve yüksek moralini muhafaza etmesi, kirli oyunların bozulması ve demokrasi yürüyüşümüzün devamlılığı açısından önem arz etmektedir.''

        Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert de yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların amacının milletin moralini bozmak ve günlük hayatı sekteye uğratmak olduğunu belirterek, devletin gereken neyse onu yapacağından şüpheleri olmadığını bildirdi.

        VAN

        Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, uzun süreden beri bölgede gizli emelleri olan, güçlü bir Türkiye istemeyen birtakım düşmanların ve onların piyonlarının, kardeşliği yıkmak için insanlar arasına ayrılık tohumu saçmaya çalıştığı kaydedilerek, ''Bütün bu sinsi planlara karşı, aziz milletimiz birliğini ve bütünlüğünü korumayı bilmiş, oyuna gelmemiştir. Biz de Yüzüncü Yıl Üniversitesi mensupları olarak ülkemizin ve bölgemizin üzerinde oynanan oyunların, birliği, kardeşliği bozmaya yönelik sinsi planların farkındayız ve kardeşliği bozacak her türlü nifak hareketine, millet ile karşı koyacağız'' denildi.

        SAMSUN

        Samsun'da Gazi Caddesi'nde toplanan bir grup öğrenci, Çukurca'da güvenlik güçlerine yönelik saldırıları kınamak için yürüyüş gerçekleştirdi. Osmaniye Caddesi'ni takiben İstiklal Caddesi'ne yürüyen grup, güzergah boyunca terör örgütü aleyhine slogan attı. Hakkıbey Caddesi üzerindeki Sosyalist Parti binası önünde bir süre duran grup, gösteriye burada devam etti. Lise Caddesi'ne kadar gelen grup olaysız dağıldı.

        HATAY

        Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Senatosundan yapılan yazılı açıklamada da yaşanan terör olaylarınıdan dolayı yüreklerin dağlandığı ve derin üzüntü yaşandığı kaydedildi.

        Hain saldırıların, milletin birlik ve beraberliğini bozmayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        ''Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ilelebet muhafaza ederek kararlılığımızı ve inancımızı korumaya devam edeceğiz. Büyük bir vatan aşkı, bağımsızlık tutkusu ve sağlam bir inançla verdikleri mücadelede yaşamını yitirip ebediyete intikal eden ve manevi rütbelerin en yücesine ulaşan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere Türk milletimize, tüm emniyet teşkilatımız ve silahlı kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.''

        Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Ordusu ve milletiyle tek vücut olmaya devam edeceğini belirtti. Teksöz, Hakkari'de PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen alçakça saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti.

        Hatay Meslek Odaları Koordinasyon Kurulundan (HAMOK) yapılan yazılı açıklamada ise Hakkari'deki terör saldırısının, barış içinde, kardeşçe bir arada yaşama iradesine yapıldığı belirtildi.

        Açıklamada, ''Biz, barışın ancak demokrasi ortamında sağlanabileceğine inanıyor ve şiddet ortamından medet umanları bir kez daha uyarıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

        ERZİNCAN

        Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. ''Kahrolsun PKK'', ''Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz'' şeklinde slogan atan grup, meydanda şehitler için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına konuşan Timuçin Köstek, terör saldırısına tepki gösterdi. Şehitler için dua eden grup, olaysız dağıldı.

        ÇANKIRI

        Çankırı'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Hakkari'deki hain saldırıyı protesto etmek amacıyla miting düzenledi.

        Kucaklama Taşı mevkisinde toplanan yaklaşık 10 bin kişi ellerine aldıkları Türk bayrakları ve terörü lanetleyen pankartlarla anıt alanına kadar yürüdü. Grup, burada okunan hatim duasının ardından sessizce dağıldı.

        KOCAELİ

        Kocaeli'de Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayraklarıyla Sabri Yalım Parkı'na yürüyen çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, Bitlis ve Hakkari'de şehit olan asker ve polisler için saygı duruşunda bulundu.

        Aynı yerde toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ise çeşitli sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Parkta grup adına açıklama yapan TGB Kocaeli Şubesi Başkanı Volkan Bozkurt, terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, Atatürk gençliği olarak ülkenin bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

        MUĞLA

        Hakkari'deki hain saldırıyı protesto eden Muğla Üniversitesi öğrencileri, şehit olan askerlerin anısına ''şehitlere saygı'' nöbeti tuttu.

        Kötekli Mahallesi'nde toplanan yaklaşık bin 500 Muğla Üniversitesi öğrencisi, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Gençlik Parkı'na kadar yürüdü. Yolu trafiğe kapatarak yürüyüşlerini sürdüren öğrencilere çevredeki vatandaşlar ve esnaf ıslık ve araçlarının kornalarını çalarak destek verdi.

        Öğrenciler, Çukurca'daki hain saldırı nedeniyle acılarının ölçülemeyecek büyüklükte olduğunu ifade ederek, ''Bu gece şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek için bir araya geldik. Üniversite gençliği olarak şehitlerimizin anısına 1 saat boyunca saygı nöbeti tutacağız'' dedi.

        Ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile Kötekli Parkı'nda ''şehitlere saygı'' nöbeti tutan üniversite öğrencileri, İstiklal Marşı ve Çanakkale Marşı'nı okudu, şehitler için dua etti. Öğrenciler, daha sonra dağıldı.

        ALANYA

        Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, PKK'nın düzenlediği saldırı 300 araçlık konyovla protesto edildi. Protesto gösterileri sırasından bölücü terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı.

        Alanya'nın Mahmutlar beldesinde bir araya gelen yaklaşık 300 araçlık (motosiklet ve otomobil) Mahmutlar ve Kargıcak beldelerinde tur attı.

        PKK aleyhine atılan sloganlar ve korna çalınarak Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 askeri haince şehit eden PKK terör örgütü protesto edildi. Yaklaşık 2 saat süren konvoy sonunda Mahmutlar Pazar yerinde bir araya gelen protestocular saygı duruşunda bulunup istiklal marşı okudu. Vatandaşlar tarafından dev Türk bayrağı açılarak taşkınlık yapılmaması için çağrı yapıldıktan sonra şehitler için dua ve ilahi okundu. Protestocular daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

        Alanya Atatürk anıtında da toplanan yaklaşık 300 kişide PKK aleyhine slogan atıp istiklal marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

        DİSKO VE BARLAR KEPENK İNDİRDİ

        Alanya'daki eğlence mekanları kepenk kapatarak bölücü terör örgütü PKK'nın Hakkari Çukurca'da 26 askeri şehit ettiği saldırıyı protesto etti. İskele Caddesi'ndeki disko, bar ve restoran gibi işyerleri kapılarını müşterilerine açmadı.

        İşyerlerinde gece boyunca müzik yayını yapılmazken, bazı eğlence mekanları da kapılarına 'Şehitlerimize saygımızdan dolayı kapalıyız' ve 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, saygıyla anıyoruz' gibi yazılar astı. İşletme sahipleri mekanlarını Türk bayraklarıyla donattı. Eğlence mekanlarına gelen yabancı turistler ise şehit düşen askerler için yapılan protestoyu anlayışla karşıladıklarını belirttiler. Turistler, açık eğlence mekanı bulamayınca otellerine geri döndü.

        YALOVA

        Yalova Servis İşletmecileri Odası, Hakkâri'deki terör saldırısını araç konvoyu ile protesto etti.

        Yalova Servis İşletmecileri Odası'na üye yaklaşık 76 vatandaş, araçlarıyla birlikte 24 askerin şehit, 18'inin ise yaralandığı terör olayını protesto etmek amacıyla Atatürk Stadyumu önünde toplandı. Buradan, Şehit Ömer Faydalı, Cumhuriyet, İstanbul ve Yalı Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı'na araç konvoyu ile gelen servisçilere, sokaktaki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

        Araçlarına Türk bayrağı ve çeşitli pankartlar asan grup, meydanda şehitler anısına saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı okunmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

        Hakkari'de yaşanan terör saldırısına tepkiler ve protestolar Yalova'da gün boyu devam edecek.

        VATANDAŞLAR KIZILAY'DA YOL KAPATTI

        Başkent'te terör olaylarını protesto eden yüzlerce vatandaş Kızılay Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı. TBMM yakınında toplanan çok sayıda insan, buradan Kızılay Meydanı'na yürüdü. Dev Türk bayrakları taşıyan ve PKK terör örgütü aleyhine slogan atan grup, Atatürk Bulvarı-Ulus istikametini trafiğe kapattı. Yoğun güvenlik önlemleri altından Kızılay Güvenpark'a kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı okudu. Gruba çevredeki vatandaşlar ve sürücüler de destek verdi. Toplanan kalabalık bir süre sonra olaysız dağıldı.

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de bazı sivil toplum kuruluşları Hakkari'deki hain saldırıyı nedeniyle protesto gösterisi ve yürüyüş düzenledi.

        Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık bin kişi Türk Bayrakları açtı ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından dağıtılan ''bordo bere''leri takarak, ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Askere uzanan eller kırılsın'' sloganları attı.

        YOZGAT

        Yozgat'ta bir kişi Hakkari'de meydana gelen terör saldırılarını protesto etmek için eline aldığı kazma kürekle eylem yaptı.

        Salı Pazarında bulunan parkta eylem yapan Bekir Korkmaz adlı vatandaş, hazırladığı pankartları çevreden geçen vatandaşlara tutturarak ve eline aldığı eski tarım aletleri ile PKK saldırılarını protesto etti.

        Bekir Korkmaz, eylem sırasında yaptığı konuşmada terör saldırılarını lanetlediğini ve kınadığını belirterek, "İçinde bulunduğumuz günler maalesef kan, gözyaşı, ızdırap ve ne zaman biteceği belli olmayan bir iç savaşın içine girmiş bulunmaktayız. Dün dedemizin bize yadigar olarak bıraktığı, kanla, bedelle ödediği, kazmasıyla, küreğiyle, çapasıyla kurduğu cumhuriyeti biz de, bizden sonraki nesillere taşımak için elimizdeki kazma, kürek ve çapalarla çıkıyoruz. Bedenimizi tank, elimizdeki kazma ve küreklerimizi top, tüfek olarak kullanmak için ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne kendimizi feda etmek için hazırız."dedi.

        Bekir Korkmaz, daha önce de Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda 13 askerin şehit düşmesini tek başına protesto etmişti.

        MADEN İŞÇİLERİNDEN PROTESTO

        Zonguldak'ta maden işçileri, Hakkari'deki hain saldırıyı, yerin metrelerce altında sloganlar atarak protesto etti.

        Gelik beldesindeki Deka Madencilik firmasında çalışan işçiler, kömür ocağı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak terör örgütü aleyhine sloganlar attılar. Maden ocağına girerek, kömür üretim alanlarına açtıkları Türk bayrağı ile yürüyen işçiler, yerin metrelerce altında protestolarını sürdürdü.

        Ocak içerisinde saygı duruşunda bulunan işçiler, İstiklal Marşı'nı okumalarının ardından şehit askerler için dua ettiler, yaralılar için de Allah'tan şifa dileğinde bulundular.

        Madencilerden Mustafa Toprak, AA muhabirine, kentteki terör saldırılarına yönelik tepkilere çalışma saatleri nedeniyle katılamadıklarından yerin metrelerce altında hain saldırıya yönelik protesto düzenlediklerini söyledi.

        Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceğini anlatan Toprak, ''Şehit haberlerine madenciler olarak çok üzüldük. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Benim oğlum da Şırnak'ta polis olarak görev yapıyor. Çok acı bir olay. Bir daha yaşanmamasını diliyoruz'' dedi.

        Maden işçisi Umut Kalıncı, şehitlerin ailelerine başsağlığı dilediğini belirterek, ''Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kimse evlat acısı yaşamasın. Umarız böyle acılar bir daha yaşanmaz'' diye konuştu.

        Erdem Başoğlu da Hakkari'deki saldırının acı verici olduğunu, terör örgütünü lanetlediğini belirterek, Türk devletinin şehitlerin intikamını alacağını kaydetti.

        KAMU-SEN TAKSİM'DE

        Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) İstanbul Şubelerine bağlı bir grup, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen hain saldırıyı protesto amacıyla Beyoğlu'nda yürüyüş yaptı

        Taksim Meydanı'nda toplanan grup ellerinde Türk bayraklarıyla, ''Şehidim hakkını helal et bize'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları ve tekbirler eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

        Grup adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, ''Devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız, birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız'' diye konuştu.

        Terörü, teröristi ve destekçilerini nefretle lanetlediklerini ifade eden Bostan, ''terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olan olayları da görmezden gelemeyeceklerini'' ifade etti.

        Saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

        ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YÜRÜDÜ

        Hakkari'deki terör saldırısında 24 askerin hayatını kaybetmesi Mersin'de Şehit ve Gazi aileleri tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

        Şehit ve Gazi derneklerine mensup üyeler İstasyon önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Vatandaşlarında destek verdiği kalabalık terör örgütü aleyhine ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarak açtıkları Türk bayrakları eşliğinde İstiklal Caddesini takip ederek Cumhuriyet alanına kadar geldi. Hakkari'de şehit olan 24 güvenlik görevlisinin okunan ismine 'burada' cevabını veren kalabalık daha sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

        Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Ökkeş Özcelik burada yaptığı basın açıklamasında terörün can almaya devam ettiğini ifade etti.

        18 Ekim 2011 tarihinde Güroymak'ta 5 polis ile 3 vatandaşı şehit eden terör örgütünün 19 Ekim 2011 tarihinde de Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde 24 askeri şehit ettiğini ifade eden Özçelik, "Bu gibi acı haberleri son günlerde sıkça duymaya başladık. Duydukça içimiz kan ağlıyor. Ne yazık ki terör bitmiyor. Bitecek gibi de gözükmüyor. Acımız büyük. Bitmeyecek düşüncesiyle endişemiz daha büyük." dedi.

        Siyasilerin akan kan dursun diye demeç verdiğini anlatan Özçelik, anaların ağlamasının bitmediği gibi daha arttığını kaydetti. Açıklamanın ardından kalabalık olaysız dağıldı.

        Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, çocuklara bile acımayan bu insanlık dışı eylemleri Mersin iş dünyası olarak lanetlediklerini belirtti.

        Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü hiçbir gücün bozamayacağına inandıklarını, terör saldırıları karşısında Türkiye'nin terörle mücadeleye karşı azim ve kararlıkla sürdürdüğü mücadelenin destekçisi olduklarını bildirdi.

        Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Ali Kavak da terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını, bu olayın faillerinin bir an önce ele geçirilmesini temenni ettiklerini söyledi.

        Mersin Genç İş adamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy da insanlığın en önemli düşmanı olan terörizmin hiç bir haklı gerekçesi olmadığını belirterek, ''21. yüzyılın yaşandığı bu günlerde gerçekleşen hain saldırılar, terör örgütünün ülkemizin demokratikleşmesinden ne derece rahatsız olduğunun en büyük göstergesidir'' görüşüne yer verdi.

        MALATYA

        İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, ülkede yeni anayasa çalışmalarının başladığı, geleceğe dair ümitlerin yeşerdiği bir ortamda terör örgütünün bugüne kadar ulaşamadığı gibi bundan sonra da sinsi ve hain emeline ulaşamayacağı, bütün bu sinsi planlara karşı aziz Türk milletinin, birliğini ve bütünlüğünü korumayı bildiği ve oyuna gelmediği bildirildi.

        Malatya Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada da ''Bu eylemleri yapanları, meşru dil ve yöntemleri kullanmak yerine şiddete başvuranları, yaşama hakkı başta olmak üzere diğer bütün hak ve özgürlükleri yok sayanları, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü konusunda toplumda var olan mutabakatı şiddete başvurarak sabote edenleri, barış içerisinde ve özgürce bir arada yaşamak isteyen halkımızı karşı karşıya getirenleri, ülke bütünlüğüne, Türk-Kürt kardeşliğine zarar verenleri nefretle kınıyoruz'' denildi.

        KAYSERİ

        Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur başkanlığında toplanan Erciyes Üniversitesi Senatosu üyeleri ve mensupları, terör saldırılarını bir kez daha nefretle kınadıklarını ve şehitlerin dua ve rahmetle andıklarını bildirdi.

        Bu arada, ERÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, yarınki 1. Bisiklet Şenliği, 22 Ekim Cumartesi günü Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri, 26 Ekim Çarşamba günü Sabancı Kültür Sitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi Oda Orkestrası'nın vereceği Cumhuriyet Konseri ile 27 Ekim Perşembe günü Süleyman Demirel Spor Salonu'nda düzenlenen öğrenci konserlerinin iptal edildiği bildirildi.

        Melikşah Üniversitesi Senatosu da Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca başkanlığında düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamada, saldırının kınandığı belirtildi.

        Ahi Evran Üniversitesi Senatosu da Bitlis ve Hakkari'deki terör saldırısını kınadı.

        ORDU

        Ordu'da Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Necdet Gürsoy, son zamanlarda güvenlik güçlerine yönelik saldırıları üzüntüyle takip ettiklerini ve gelen her şehit haberiyle adeta yüreklerinin parçalandığını belirterek, saldırıyı kınadı.

        Ordu Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Kaymaz ise hain saldırının derin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayarak, ''Gerçekleştirilen bu hain saldırıyı büyük bir nefretle kınıyoruz'' diye konuştu.

        Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı da hüzün dolu bir gün yaşadıklarını ifade ederek, ''Artık şehit haberlerini duymak istemiyoruz. Bunun için gerekli adımların atılması gerekmektedir. Son saldırılar karşısında büyük acı ve üzüntü yaşadık'' dedi.

        Spor Toto Süper Lig ekibi Orduspor'un yayımladığı kınama mesajında da ''Vatanımızın bölünmezliğini unutan ve askerlerimizin, sivil vatandaşlarımızın canına, malına, güvenliğine kast eden bu hainleri şiddetle kınıyoruz'' denildi.

        GAZİANTEP

        Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, yayımladığı mesajda, hain terör saldırısını kınayarak, acının çok derin olduğunu belirtti.

        Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise bu acıyı yaşatan hainlerin, karşılığını en ağır biçimde alacaklarına inandığını ifade etti.

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık da açıklamasında hiçbir demokratik hakkın silah ya da şiddetle aranamayacağını, bu ve benzeri eylemlerin, hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağı gibi aksine Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın birliğini ve dayanışmasını daha da artıracağını kaydetti.

        Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED) Başkanı Mehmet Demir, terör örgütüne tepki göstererek, ''Siyasi rant elde etmenin anlayışla karşılanacak bir tarafı yok'' dedi.

        Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu da yapılan saldırıların Türk milletini ve ordusunu terör konusunda asla yıldırmayacağını vurguladı.

        Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan ise terör örgütüne prim verenlerin bir gün mutlaka hesabını vereceğini belirtti.

        Gaziantep Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu da açıklamasında ''Çocuk, kadın, genç, yaşlı demeksizin masum insanları dahi hedef almaktan kaçınmayan, terör eylemleriyle devletimizin birlik ve dirliğini bozmayı amaçlayan insanlık düşmanlarını nefretle kınıyor ve lanetliyoruz'' dedi.

        Enerji Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Yücel ise kangren olmaya başlayan terörün, hangi şart ve koşullarda olursa olsun bir an önce kökleri, işbirlikçileri ve uzantılarıyla birlikte temizlenmesi gerektiğini bildirdi.

        EMO Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yayımlanan mesajda ''Dışarıdan güdümlü ve ihtiyaç duyulduğunda küresel sermayenin bölgede sık sık kullandığı terör örgütü PKK, ülkemizi böldürtmeyeceğimizi aklına sokmalıdır'' görüşlerine yer verdi.

        Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı ise başlatılan kara ve hava harekatının terör bitene kadar devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, ''İçeriden veya dışarıdan ülkemizi bölmeye yönelik hedefleri ve hesapları olanlar, bir çakıl taşımızı bile bölemeyeceklerdir'' dedi.

        Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Gaziantep Şube Başkanı Salih Yıldırım ise yapılan saldırılarla yine insanların yüreğinin yandığını ancak hainlerin emellerine ulaşamayacağını vurguladı.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ercan İzgi, ''Şehitlerimiz için acımız büyük. Terör bir insanlık suçu. Terörden medet umanları lanetliyoruz'' dedi.

        Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da ''Güvenlik güçlerimize sıkılan terör kurşunlarını vahşetin, barış ve kardeşlik düşmanlığının lanetlenmiş yüzü olarak görüyorum. Tarih bu zulmün, kalleşliğin bedelini sahiplerine ödetecektir'' diye konuştu.

        Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu ise terörün Türkiye'nin 30 yıldır kanayan yarası olduğu belirtilerek, yıllardır toplumun vicdanında ve hafızasında silinmesi zor, derin izler bırakan bu acıların artık son bulması istendi.

        SİVAS

        Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanlığı önünde toplanan bir grup genç, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

        Gruptakiler, Hakkari'deki saldırıda şehit düşen askerlerin adlarının tek tek okunmasına 'burada' şeklinde cevap verdi. Grupta yer alan bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

        Şehitler için okunan duanın ardından grup adına basın açıklamasını yapan Ülkü Ocakları Sivas Şubesi Başkanı Cengizhan Uludağ, hain saldırıları kınayarak, terörü lanetledi. İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra tekrar şube binasına kadar sloganlar atarak yürüyen grup, olaysız dağıldı.

        Bu arada Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) toplanan bir grup üniversite öğrencisi de saldırıları protesto etti.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi öncülüğünde yürüyüş düzenlendi.

        Bazı sivil toplum kuruşları ve siyasi parti üyeleri ile öğrencilerin de aralarında bulunduğu bir grup, Eskişehir Hava Şehitliği'nden Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'a yürüdü.

        Burada, bazı şehit yakınları konuşma yaptı. Şehit İsmail Tetik'in eşi Kader Tetik, eşini 8 yıl önce toprağa verdiğini belirterek, ''Sözün bittiği yerdeyiz. Herkes sussun, kelimeler yasta'' dedi.

        ARTVİN

        Artvin'de, Hakkari'deki terör saldırısını protesto etmek amacıyla çok katlı otopark önünde bir araya gelerek Halkevi Caddesi üzerinde yürüyen öğrencilere, yol boyunca vatandaşlar da katıldı.

        Grup, saldırıyı protesto eden slogan atarak Kolorta mevkisine geldi. Burada İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra tekrar aynı güzergah üzerinde geri dönerek bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

        ADANA

        Adana'da sivil toplum kuruluşları, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

        Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık, yaptığı açıklamada, Hakkari'de meydana gelen çatışmada şehit düşen askerler için tarifi mümkün olmayan büyük bir üzüntü duyduğunu, terörü şiddetle lanetlediğini belirtti.

        Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez de Bitlis'te 5 polis memurunun şehit edilmesi, 3 vatandaşın da katledilmesinin üzüntüsü yaşanırken Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen saldırının derin yaralar açtığını vurguladı.

        Sönmez, kanlı terör saldırılarını şiddetle kınayarak, ''Türk milletinin provokasyonlara gelmeden ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruma kararlılığında olması gerektiğini'' belirtti.

        Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada, Bitlis ve Hakkari'de şehit olan güvenlik görevlilerinin ailelerine başsağlığı diledi.

        Açıklamada ayrıca, hükümetin terörün sona erdirilebilmesine yönelik olarak son dönemde yürüttüğü siyasi ve ekonomik girişimlerin başarıya ulaşacağına inanıldığı da belirtildi.

        Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünün mesajında da ''terör örgütünün hain saldırıları sonucu Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve sınır birliğinde şehit olan kahraman askerlerimiz için acımız sonsuzdur. Son dönemlerde artan bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü terör örgütünün gerçek niyetini de çok açık bir şekilde göstermektedir'' ifadelerine yer verildi.

        Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Onatça, TBMM'de grubu bulunan veya bulunmayan tüm partilerin kutuplaşma ve çatışmaları bir yana bırakarak, diyalog ortamında hukuk ve demokrasi çerçevesi içerisinde sorunun çözümüne odaklanması gerektiğini bildirdi.

        Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse ise yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadığını bildirdi.

        Çukurova Gazeteciler Cemiyetinden (ÇGC) yapılan açıklamada da Bitlis'ten ve Hakkari'den gelen şehit haberlerinin Türk milletinin yüreğini dağladığı belirtildi.

        Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik hain saldırıların nefretle kınandığı ifade edilen açıklamada, terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak, en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği dile getirildi.

        Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Adana Demirspor Kulübü'nün Basın Sözcüsü Halil Tüm de yaptığı açıklamada, ''Bilinmelidir ki ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik bu hain saldırı, hedeflenen amacına asla ulaşamayacaktır. Terörü bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ