Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Buca'da pompalı dehşeti

        Atakan ŞEN / İZMİR (AHT)

        Olay, dün (pazartesi) saat 23.00 sıralarında Kaynaklar beldesi Atatürk Caddesi otobüs duraklarında meydana geldi. İddiaya göre bir yayla evinde bekçilik yapan M.A.K., yanında arkadaşları bulunan bir kişiyle alacak verecek konusunda tartışmaya başladı. M.A.K., tartışmanın sonunda görgü tanıklarının ifadesine göre, "Silahımı alıp döneceğim. Hepinizi öldüreceğim" diyerek ayrıldı. Yaklaşık bir saat sonra plakası henüz belirlenemeyen bir otomobil ile dönen M.A.K., Kaynaklar Merkez Meydanı'nda Atatürk Caddesi üzerindeki otobüs durağında oturan ve olayla ilgili olmadığı belirtilen Kazım İnceman, Ekrem İnceman, Mehmet Gök ve Şahin Yerlikaya'ya rastgele ateş açtı.

        BAŞINDAN VURDU

        Neye uğradıklarını şaşıran 4 gençten fırın işçisi 17 yaşındaki Kazım İnceman, bacağından yaralanıp, yere düştü. Dehşete düşen diğer 3 kişi kaçmaya başladı. Kaçanlara da ateş açan saldırgan, İnceman'ın yaşıtı olan berber çırağı amcasının oğlu Ekrem İnceman'ı göğsünden vurdu. Olaydan Mehmet Gök ve Şahin Yerlikaya yara almadan kaçmayı başarırken, saldırgan M.A.K., bu kez sürünerek yaklaşık 5 metre uzaklaşabilen Kazım İnceman'ı görünce yanına giderek başına iki kez daha ateş etti.

        HIZINI ALMADI MİNİBÜSE ATEŞ ETTİ

        İki kişiyi vuran ve bir türlü sakinleşmeyen M.A.K., Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Mustafa Yılmaz yönetimindeki 35 DKZ 68 plakalı Buca Kaynaklar minibüsüne ateş açtı. İçinde 3 yolcunun bulunduğu minibüsün sağ kapı camı, isabet eden saçmalar nedeniyle parçalandı. Paniğe kapılan minibüs şoförü Yılmaz gaza basarak olay yerinden uzaklaşmayı başardı. Yılmaz'ın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde, "Dolmuşun içerisinde üç yolcu bulunuyordu. Elinde tüfek bulunan biri ateş etti. Kurşun elbisemi sıyırarak geçti" dediği öğrenildi.

        ATEŞ EDECEK KİMSEYİ BULAMAYINCA KAÇTI

        İddiaya göre, bir türlü sakinleşmeyen katil zanlısı M.A.K., çevrede ateş edecek kimseyi bulmayınca otomobile binerek kaçtı. Olaydan sonra vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri, Kazım İnceman'ın öldüğünü belirledi, ağır yaralı Ekrem İnceman ise Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak burada doktorların tüm çabalarına rağmen Ekrem İnceman da kurtarılmadı.

        "KATLİAM YAPMAYA GELMİŞ"

        Olaydan sonra sinir krizi geçiren Kazım ve Ekrem İnceman'ın yakınları kaçan katil zanlısı M.A.K.'nın katliam yapmayı amaçladığını savundu. Kazım İnceman'ın eniştesi Salim Kırmızı, "M.A.K. olaydan bir saat önce alacak verecek yüzünden bir kişiyle tartışmış. Tartışmadan sonra 'hepinizi öldürecğim' diyerek olay yerinden ayrılmış. Bir saat sonra elinde pompalı tüfekle gelerek önüne çıkan herkese ateş açmış. Olayla ilgisi olmayan iki genç yaşamını yetirdi" dedi. Jandarma, M.A.K.'nin, saldırıda bulunduğu grubu tartıştığı kişi ve arkadaşlarına benzetmiş olabileceğini belirtirken, katil zanlının yakınlanması için çalışmaları sürdürdüğünü açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ