Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Evet' demek için bugünü beklediler! GALERİ/ VİDEO

        Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de binlerce çift 'Evet' demek için 11.11.11 tarihini bekledi. Birçok çift ise nikah saatlerini 11.11'e denk getirdi.

        İSTANBUL

        İstanbul'daki nikah salonlarında 11.11.2011 yoğunluğu sürüyor. Şişli Evlendirme Dairesi'nde de çiftler aylar öncesinden başvurarak bu tarihi unutulmaz bir ana dönüştürdüler.

        Şişli Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde aylar öncesinden sıra alan çiftler, 11.11.2011 tarihinde evlendiler. Çiftlerin nikahlarını Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu kıydı. Kahyaoğlu, çiftlere mutluluklar dileyerek, "Bugün güzel bir gün olduğu için, 11.11.2011 olduğu için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül sizlere mutluluk dileyerek sizlere bir çiçek armağan ediyor." dedi.

        Nikah öncesi konuşan çiftlerden Erdem Yıldırım, bu anlamlı günü unutmamak için böyle bir günü seçtiklerini söyledi. Yıldırım, bu günün hayatları için yeni bir başlangıç ve mutluluk olması için eşiyle beraber seçtiklerini kaydetti. Eş adayı Derya Aykanat ise bu anlamlı tarihi alabilmek için Evlendirme Dairesine Haziran'da başvurduklarını söyledi.

        Bu tarihi özellikle eşinin çok istediğini ifade eden Aykanat, " İnşallah hayırlısı olur, herkes için çok güzel bir gün. Bu tarihin uğurlu olduğuna inanıyorum. Bundan sonraki evlenenler 12.12'yi tercih etsinler, daha başka şansları yok çünkü." şeklinde konuştu.

        ANKARA

        Ankara'da Çankaya Vedat Dalokay Nikâh Salonu'nda Sıla Çetinkaya Gedik ile Mahmut Gedik çifti nikâhlarını 11.11.11 saat 11.11'e denk getirdi. Çift bu saati seçme gerekçeleri olarak, "100 yılda bir denk gelen tarihe getirdik. Unutkan değiliz ama evlilik yıl dönümümüzü unutmayız. Uğur getireceğine inanıyoruz." dedi.

        Çiftin nikâhını Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı kıyarken, nikâha çiftin yakınlarından çok basın mensupları katıldı. Kameralar karşısında heyecanlanan gelin Sıla Çetinkaya Gedik, evlilik cüzdanını imzalamasının ardından basın mensuplarına gösterdi. Damat Mahmut Gedik ise 11.11.11 yazılı evlilik cüzdanını kameralara gösterdi.

        ADANA

        Tüm dünyada 11.11.11 çılgınlığı yaşanıyor. Bugün sadece Adana'nın Kozan ilçesinde belediye nikâh salonunda nikâhlarının kıyılması için 12 çift nikâh masasına oturdu.

        Bahar aylarıyla başlayıp yaz aylarını da içine alan düğün sezonunu pas geçip 11.11.2011 tarihinde evlenmek isteyenler, Türkiye'de nikâh patlaması yaşanmasına neden oldu. Bugün sadece Kozan'da 12 çiftin nikâhı kıyıldı. Kozan Belediyesi Nikâh Memuru Hamza Ali Göçer, normal günlerde 3 veya 4 nikâh kıyılırken bugünün özel bir gün olması nedeniyle 12 çiftin nikahının kıyıldığını söyledi.

        11.11.2011 tarihi ve saat 11:11'de ilk nikâhı kıyılan Hatice Yıldız ve Süleyman Armağan Ak, tarihsel olarak akılda kalması kolay olan böyle özel gün olduğu için bugünü seçtik dediler.

        Aynı anlarda nikahı kıyılan Zehra Değirmenci ve Hakan Yıldırım çifti de özel bir gün olduğu için bugünü seçtiklerini ve günler öncesinde bugüne randevu aldıklarını ifade ettiler.

        HATAY

        Unutulmayacak bir tarih olduğu düşünülen 11.11.2011'de hayatlarını birleştiren çiftler, Antakya Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde yoğunluğa neden oldu.

        11.11.2011'i nikah tarihi olarak belirleyenlerden Erhan Ekener ve Songül Cemaloğlu çifti nikahlarını bu özel günde kıydırmak için günler öncesinden Antakya Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne başvurduklarını belirtiler.

        Ekener, bugünün kendilerine uğur getireceğine inandıklarını ve bu yüzden nikah tarihleri için bu özel günü seçtiklerini kaydetti.

        Doğum gününün de 11 Kasım olduğunu ifade eden Ekener, ''11.11.2011 tarihi artık benim için iki kere özel. Bugün hem doğum günüm hem de çok sevdiğim insanla dünya evine giriyorum. Adeta çifte mutluluk yaşıyorum'' diye konuştu.

        Nikahlarını özel bir tarihte kıydırmak isteyen amca çocukları Mustafa Turhan ve Arzu Turhan çifti de, evlilik tarihinin daha fazla hatırda kalması için bir kaç hafta öncesinde nikah dairesine başvuru yaptıklarını belirttiler.

        Antakya Belediyesi Evlendirme Dairesi memuru Metin Cüceoğlu da, 25 çiftin 11.11.2011 tarihinde nikahlarını kıydırmak için kendilerine başvurduğunu ve ilk kez bir günde bu kadar nikah kıyacağını kaydetti.

        Mesai saatiyle birlikte işlemlere başladıklarını belirten Cüceoğlu, bu tarihte dünyaevine girmek isteyen çiftlerin başvurularını ellerinden geldiği kadar karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

        Önümüzdeki yıl 12.12.2012 tarihinde de bir yoğunluk olacağını tahmin ettiklerini belirten Cüceoğlu, ''Artık çiftler nikah tarihlerini özel günlere denk getiriyor. 11.11.2011 tarihi de bu anlamda çiftlerin unutamayacakları bir tarih'' diye konuştu.

        MERSİN

        Hatırlanması kolay ve özel bir tarih olan 11.11.2011'de hayatlarını birleştiren çiftler, Mersin'de yoğunluğa neden oldu.

        11.11.2011'i nikah tarihi olarak belirleyenlerden Cem ve Duygu Özpaksoy çifti, nikahlarını bu özel günde kıydırmak için günler öncesinden Akdeniz Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne başvurduklarını belirttiler.

        Nikahları saat 11.11'de kıyılan Cem Özpaksoy, eşi ile geçen yıl 11'inci ay olan Kasım'da tanıştıklarını belirterek, bu günün kendilerine uğur getireceğine inandıklarını ve bu yüzden özel bir günü seçtiklerini söyledi.

        Evlilik cüzdanını nikah memuru Aliye Dalgakıran'dan alan Duygu Özpaksoy ise, ''Güzel bir duygu, mutluyuz. Artık 11 uğurlu rakamımız oldu'' diye konuştu.

        Akdeniz Belediyesi Evlendirme Dairesi memuru Dalgakıran, normal günde 6-7 çiftin nikahını kıydıklarını, 11.11.2011 tarihi için ise 25 çiftin kendilerine başvurduğunu belirtti.

        Cem ve Duygu Özpaksoy çiftinin nikahını saat 11.11'de kıydığını ifade eden Dalgakıran, şöyle konuştu:

        ''Artık çiftler nikah tarihlerini özel günlere denk getirmeye çalışıyor. Geçen yıl da aynı yoğunluğu yaşadık. Gelen hiçbir çifti geri çevirmiyoruz. Onlar için özel bir gün olduğunu biliyoruz, mutlu olsunlar diye elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hatta şimdiden 12.12.2012'ye bile talep var.''

        TARSUS

        Tarsus ilçesinde evlenmek isteyen çiftlerin, nikahlarını özel ve unutulmaz kılmak için ''11.11.2011''i tercih etmesi, fazla mesai yaptırıyor.

        35 çiftin nikah için başvurduğu Tarsus'ta nikahları kıyılan öğretmen çift Osman Ören ve Seray Ateş, evlilik tarihlerinin özel olmasını istediklerini ve bu tarihi akılda kaldığı için seçtiklerini dile getirdiler.

        Harita mühendisleri Kemal Korkmaz ve Özge Acar çifti ise 11.11.2011'i hayatlarının en güzel anı olduğu için tercih ettiklerini söylediler.

        Tarsus Belediyesi Nikah memuru Adem Cocalak da ''11.11.2011'' tarihinde evlenmek isteyen çiftlerin aylar öncesinden randevularını aldıklarını belirterek, bugün 35 çiftin nikahının kıyılacağını kaydetti.

        Cocalak, ''Her yıl bu gibi özel günlerde yoğunluk yaşıyoruz. Özel gün olduğu için çiftlerden yoğun talep var. Bu nedenle gece saat 22.00'ye kadar nikah kıyacağız''dedi.

        ERZURUM

        Erzurum'da 3 ay önce tanışan çift, uğur getirmesi temennisiyle tarih 11.11.2011 saat 11. 00'ı nikah günü olarak seçti.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi Evlendirme dairesinde, 3 ay öncesinden bugün için tarih alan Ayhan Dayanç ve Melek Uğurlu çiftinin nikahı kıyıldı. Çift, 11. 11. 2011 ve saat 11. 00 seri rakamlarının kendilerine uğur getireceğine inandıkları için bugünü seçerek nikah masasına oturdu. Ayhan Dayanç ve Melek Uğurlu çifti, saat 10. 45'de oturdukları nikah masasında saat 11. 00'ın göstermesiyle birlikte "evlenmek istiyor musunuz ?" sorusuna "evet" yanıtını vererek imzaları attılar.

        "Neden bu tarihi seçtiniz" sorusuna Melek Uğurlu eşi Ayhan Dayanç'a bakarak "evlilik yıl dönümünü unutmasın" diyerek cevap verdi.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi Nikah Memuru Kuddusi Tırpan, bu tarih için aylar öncesinden başvuruların başladığını normal günlerde en fazla 7 nikah kıydıklarını fakat bugün için başvuru yapanların yaklaşık 50 çift olduğunu ve bu çiftler arasında seçilen 20 çiftin nikahının bugün kıyıldığını söyledi.

        KIRŞEHİR

        Kırşehir'de evlilik tarihlerini özel olmasını isteyen ve evlilik tarihini unutmamak için bu tarihini seçtiğini söyleyen Döndü Göçmen ve Duran Koçak çifti de nikah için 11 Kasım'ı tercih etti.

        Düğün davetiyelerini de bir rakamlarıyla süsleyen genç çiftin nikahları, Kırşehir Belediyesi nikah salonunda Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından kıyıldı. Nikah öncesinde açıklama yapan genç çift, 11.11.2011 tarihini özel olduğu için ve nikah tarihini unutmamak için seçtiklerini söyledi.

        Nikahı kıyan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın sözünü hatırlatarak genç çiftten 3 sözü aldı. Evlilik cüzdanını çifte teslim eden Bahçeci, mutluluklar diledi.

        Normal günlerde 2-3 nikah kıyılan nikah salonunda bugün için başvuru yapan 11 çiftin nikahının kıyılacağı öğrenilirken, çiftler bu özel tarihte hayatlarını birleştirebilmek için aylar öncesinden evlendirme müdürlüğünden gün aldıkları belirtildi.

        İZMİR

        izmir'de 11.11.2011 saat 11.11'de evlenmeyi tercih eden Engin Aşan ve Neslihan Tunçay çiftin nikahlarını, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıydı.

        Fuar Evlendirme Dairesi'ndeki nikah töreninden önce gazetecilere açıklama yapan 32 yaşındaki Engin Aşan, eşiyle 8 ay önce tanıştıklarını ve 11 Kasım'da evlenmek için 1,5 ay önce Konak Belediyesine başvurduklarını söyledi.

        Şansın yüzlerine güldüğünü ve nikah saati olarak da 11.11'i aldıklarını ifade eden Aşan, 12.12.2012'de çocuk sahibi olabileceklerini söyledi.

        Neslihan Tuncay ise çok özel bir tarihte evlendikleri için çok mutlu olduğunu belirtti.

        Meltem Demirörs ve Nusret Şentürk'ün de nikahlarını kıyan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Aşan çiftine mutluluklar dilediği konuşmasında gelecek yıl 12.12.2012'de bu yüzyılın son nikahını da kendisinin kıyacağını söyledi.

        Nikah tarihini Neslihan Tuncay'ın tercih ettiğini öğrenen Tartan, ''Her zaman parlak fikirler, kadınlardan çıkıyor. Umarım mutlu olursunuz ve Atatürk Cumhuriyeti'ne yakışır çocuklar yetiştireceksiniz. Yüzyılın nikahının ardından, gelecek yüzyıla örnek olacak bir çift olacaksınız'' dedi.

        Nikah töreninin ardından evlilik cüzdanını Neslihan Aşan'a veren Tartan, genç kadından kadına karşı şiddetin son bulması için temennide bulunmasını istedi.

        Öte yandan, Fuar Evlendirme Dairesi'nde bugün 35 nikahın kıyılacağı öğrenildi.

        ANTALYA

        Antalya'da internette tanışan çiftin nikahı, bir yıldır bekledikleri ''11.11.2011'' tarihinde saat 11.11'de kıyıldı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli 54 yaşındaki Ali Osman Erten ile Türk Telekom'dan emekli 53 yaşındaki Haffe Hızlı geçen yıl internette tanıştı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen törende, çiftin çok heyecanlı olduğu gözlendi. Nikah İşleri Şube Müdürü İncifer Dalgıç, gelin ve damadın heyecanını yatıştırmak için şakalar yaparak, ''Böyle bir tarih ve böyle bir saat 100 yılda bir geliyormuş. Bir dahaki sefer 2111'de yaşanacakmış. Bizler o tarihi de görürüz de sizi bilmem'' dedi.

        Dalgıç'ın belediye çalışanları adına bir fotoğraf çerçevesi armağan ettiği mutlu çift, gazetecilere evlilik cüzdanıyla poz verdi.

        MUĞLA

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde 14 çift, nikah tarihlerinin anlamlı ve kolay hatırlanır olması için 11.11.11 tarihinde evlenmeye karar verdi.

        Bodrum Belediyesi evlendirme memuru Ummahan Yurt'tan alınan bilgiye göre, 14 çift bugün evlenmek için Bodrum Belediyesi'ne müracaatta bulundu. Biri İstanbul'da, diğerleri Bodrum Yarımadası'nda yaşan çiftlerden Mehmet Kayhan ve Tuğçe Öner'in nikahları Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda saat 11.11'de kıyıldı.

        Evlenmek için bugünü seçen Mehmet Kayhan ve Tuğçe Öner, özel bir günde evlenmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Bilecikli olduğunu, bu ilin plakasının da 11 olduğunu anımsatan Kayhan, ''Bu tarihi özellikle seçtik. Eşimle ailelerimiz aracılığıyla tanışmıştık. Küçük yaştan beri birbirimizi tanıyorduk. Sevdik ve evlenmeye karar verdik'' diye konuştu.

        Bodrum'da 10.10.10 tarihinde ise 17 nikah kıyılmıştı.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de Gülşah Yeşillik ve Burak Güçlüer çifti ''11.11.2011'de saat 11.00'i 11 geçe'' dünya evine girdi.

        Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyılan nikah sonrası açıklama yapan gelin Gülşah Yeşillik, Burak Güçlüer'in özellikle 11 Kasım'ı seçtiğini, kendisinin de bu kararı onayladığını söyledi.

        Yeşillik, Burak Güçlüer ile ortaokuldan sınıf arkadaşı olduğunu anlatarak, ''Burak ile sınıf arkadaşıydık. Yıllar sonra tekrar karşılaştık. Bir süre flört ettikten sonra evlenmeye karar verdik. Düğün günüm benim için zaten özeldi, böylesi daha da özel oldu'' dedi.

        Damat Güçlüer ise evliliğine özel bir anlam yüklemek için böyle bir karar aldığını belirterek, ''Bu tarihi eşim de kabul edince daha mutlu oldum'' diye konuştu.

        SAKARYA

        Sakarya'da 1,5 yıl önce tanışan Merve Çakır (21) ve Emre Şahin (25) çifti, 11.11.2011'de saat 11.00'de dünyaevine girdi.

        Nikah memuru Asım Özmert, ''Kıyılmış olan evlilik birliğinizin ömrünüzün sonuna kadar sevgi, saygı içinde, daim olmasını temenni ediyorum. Ayrıca, 11.11.2011'de kıyılan nikahınızın size hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum'' diyerek evlilik cüzdanını Merve Şahin'e verdi.

        Emre Şahin, 1,5 yıl önce tanıştığı eşine ilk görüşte aşık olduğunu, nikah işlemleri için de özellikle bugünü seçtiklerini söyledi.

        Merve Şahin ise eşinin bugün nikah kıyılmasını çok istediğini belirterek, ''Eşim istedi, ben de kabul ettim. Nikahı bugün kıymamızın sebebi unutulmamasını sağlamak. Çünkü bugünlere biraz zor geldik' şeklinde konuştu.

        EDİRNE

        Belediye Nikah Salonu'nda kıyılan nikahla yaşamlarını birleştiren Feyyaz Yanık (22) ve Seden Zivana (20) çifti, 11 Kasım 2011 tarih ve saat 11.11'de evlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

        Bu arada, Edirne'de bugün nikah tarihlerini 11.11.2011 tarihine denk getiren 15 çift evlenecek.

        UŞAK

        Uşak Belediyesi Evlendirme Dairesinde, işçi emeklisi 64 yaşındaki Hasan Ali Dikmen ile 11.11.1980 doğumlu Tezcan Kervan'ın nikahları saatler 11.11'i gösterdiğinde nikah memuru Mustafa Tuncay tarafından kıyıldı.

        Nikahın gerçekleştirildiği saate dikkat çeken damat Hasan Ali Dikmen, bugünün eşinin doğum günü olduğuna işaret ederek, ''Sanırım bu günün en şanslı çifti biziz'' dedi.

        Uşak Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Mustafa Tuncay ise bugün evlenmek için 13 çiftin başvuru yaptığın anlattı.

        ZONGULDAK

        Zonguldak'ta Belediye Nikah Salonu'nda evlenmek için ''11.11.2011''i tercih eden Utku Ahmetçioğlu (33) ile Behiye Karaarslan (30) çiftinin nikahı saat 11.11'de kıyıldı.

        Utku Ahmetçioğlu, gazetecilere, nikah tarihinin özel olması için bugünü tercih ettiklerini belirterek, ''Yaklaşık 5 yıllık birlikteliğimizi böyle özel bir günde nikahla taçlandırmaktan dolayı mutluyuz. Özel bir tarih olması bizim açımızdan önemli'' dedi.

        Nikah Memuru Zeki Nas ise bugün ilk nikahını kıydığını, akşama kadar 8 çiftin daha nikah için randevu aldığını kaydetti.

        Ereğli ilçesinde de Ferhat Sayhan (24) ile Gülşen Keskin (24) çifti de evlenmek için bu özel günü tercih etti.

        BARTIN

        Bartın'da da tiyatro oyuncusu Emre Madencioğlu (28) ile İl Sağlık Müdürlüğünde memur olarak çalışan Yelda Keser (25) de nikah için ''11.11.2011'' tarihini ve saat ''11.11''i tercih etti.

        Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde nikahları kıyılan çiftin mutluluğunu yakınları ve arkadaşları da paylaştı.

        Emre Madencioğlu, AA muhabirine, bugünün kendileri için uğur getireceğine inandıklarını ifade ederek, ''Bu özel tarih nikah anımız olsun istedik. Özellikle eşim tercih etti. Çok mutluyuz'' diye konuştu.

        Nikah memuru Sevilay Varilci, kentte nikah için bugünü seçen başka çiftin olmadığını bildirdi.

        KARABÜK

        Karabük'te de Alperen Özerli ile Canan Sevimli çifti, ''11.11.2011'' tarihinde saat ''11.11'' iken 11 kişinin katılımıyla dünya evine girdi.

        Alperen Özerli, gazetecilere, bugünün özel bir tarih olduğunu, bundan dolayı nikah gününü aylar öncesinden belirleyerek randevu aldıklarını söyledi.

        Yarın da düğünlerinin yapılacağını anlatan Özerli, ''Nikahımız için yakınlarımızdan bazılarını davet ettik. Böylece 11 kişiyle kıyılan nikahımız daha anlamlı oldu. 11'in büyüsüne kapıldık. Umarım bize mutluluk getirir'' dedi.

        BİLECİK

        Bilecik'te bir çift, 11.11.11 ve saat 11.11'de dünya evine girdi.

        Bilecik Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü'ne evlenmek için müracaat eden Betül İlhan ve Sinan Önce, 11.11.2011'de saat tam 11.11'de nikah kıydı. Genç çiftin nikahını, Bilecik Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Süleyman Kara makam odasında kıydı. Genç çiftlere mutluluk dileyen Kara, nasihatlerde bulunduktan sonra evlelik cüzdanını geline verdi.

        Sinan Önce, "Bin yılda bir gelen özel bir gün olduğu için bu tarihi seçtik. Tarih hanesinde sadece 1'ler yer alacak. Aynı zamanda Bilecik'in plakası da 11. 11.11.2011'de saat 11'i 11 geçe evlendik. Mutluyuz, heyecanlıyız. Mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmiyor" dedi.

        Betül Önce ise, "Bizim için önemli bir gün. Bilecik'e gelin geldiğim için 11.11.11.11 olmasını istedim" diye konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ