Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 11.11.2011, 11.11'de dünyaya ''Merhaba''! GALERİ/ VİDEO

        Çocuklarının doğum günlerinin ''özel'' bir tarih olmasını isteyen bir çok aile, bebeklerinin dünyaya gözlerini açması için bugünü tercih etti.

        Medicana International Ankara Hastanesi Yenidoğan Servisi sorumlusu Dr. Reyhan Erol, doğumları sezeryanla planlanan ve günü dolan bir çok annenin bebeklerini kucaklarına almak için 11.11.11 tarihini seçtiğini söyledi.

        Hastanede bugün diğer günlere oranla daha fazla doğum gerçekleştiğini, gerek ameliyathane gerekse doğum salonlarının dolu olduğunu bildiren Erol, ''Etik nedenlerden dolayı günü dolmayan annelerin bu talepleri uygun karşılanmıyor. Ancak daha önceden sezeryanla planlanan doğum için annenin günü dolmuşsa bebeklerin bugün alınması isteğine karşı gelmiyoruz'' dedi.

        Hastanede bugün 7 bebek dünyaya geldiğini, doğumu beklenen başka anne adayları da olduğunu belirten Erol, ''Bugün özel bir tarih olduğu ve uğur getirdiğine inanıldığı için tercih ediliyor'' diye konuştu.

        Medicana International Ankara Hastanesi'nde bebeğini saat 11.11'de kucağına alan Burcu Akalın, bu sevincini eşiyle birlikte yaşadı.

        Sezeryanla 3 kilo 160 gram doğan bebeklerine ''Berk'' ismini verdiklerini belirten anne, ''Zaten hamileliğimin 39. haftasındaydım. Bugün yarın bekliyorduk. Özel bir tarih olduğu için bugünü tercih ettik. Çok mutluyuz. Umarız bu tarih şans getirir'' dedi.

        Hastanede dünyaya gözlerini ilk açan 11.11.11 bebeği de İlknur-Murat Coşkun çiftinin 3 kilo 380 gram doğan kızları Zeynep Öykü.

        Bugünü özellikle tercih ettiklerini belirten anne İlknur Coşkun, ''Zaten doğum çok yakındı. İnternetten de takip ettiğim kadarıyla 11.11.11 tarihinin özel bir gün olacağını düşündüm. Umarız kızımıza şans getirir'' dedi.

        Soner-Birsen Abacı çifti de 3 kilo 220 gram doğan ve ''Defne'' ismini verdikleri kızlarını bugün kucaklarına aldı.

        Annenin şeker hastası olması nedeniyle doğumun sezeryanla planlandığını, doğum tarihinin 11.11.11 olmasının ise rastlantı olduğunu belirten Abacı çifti, kızlarının mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmesi dileğinde bulundu.

        Barış ve Fatma çiftinin ikinci çocukları olan Yiğit bebek, özel bir tarih olan bugün, yani 11.11.2011'de dünyaya merhaba dedi. Ancak Yiğit bebeğin bugün dünyaya gelen diğer bebeklerden farkı, ailesinin değil, kendi isteğiyle bugün dünyaya merhaba demesi.

        Bugün 11.11.2011. Bu özel tarih yüz yılda bir denk geldiği için bebek doğumları ve düğünler için kaçırılmaz bir fırsat olarak görülüyor. Binlerce çift bu özel günde evlenmek için aylar öncesinden planlar yaparken, birçok anne-baba da bu günde çocuklarını kucaklarına almak için sezeryan yöntemiyle doğumu tercih ediyor. Ancak, ailesinin tercihi dışında bugün dünyaya gelen birçok bebek de var. Yiğit Taş da bunlardan biri oldu. 20 Kasım'da doğması beklenen Yiğit bebek, 11.11.11 tarihinde ve saat 11.00'de dünyaya merhaba dedi.

        Bu özel doğumu gerçekleştiren Opr. Dr. Tolga Ecemiş, bugünün özel ve anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Bugün için bir hayli fazla gebemiz talep gösterdi. Bir hayli doğumumuz var. Yiğit bebek ve diğerleri de çok şanslılar. Astrologlar bugün doğanların ömür boyu negatif enerjiden uzak kalacaklarını söylüyorlarmış. Biz de bir ömür boyu sağlık, sıhhat, şans diliyoruz" dedi. Bugün için hastenelerinde 15-20 civarında doğum talebi olduğunu belirten Ecemiş, henüz haftası dolmamış gebelerin taleplerini ise reddettiklerini söyledi. Ecemiş, "38 haftanın üzerinde hiçbir anne adayımızı kırmadık. Çünkü annelik çok kutsal olduğuna inanıyoruz. Onların her türlü talebi bizim için baştacı olmalıdır, diye düşünüyoruz. Günü gelenlerin her birini değerlendirdik bugün için. Bu şanslı günde kendilerini doğuma alıyoruz" dedi.

        Opr. Dr. Ecemiş, bugünün özel enerjisini kendilerinin dehissettiğini belirterek, "İnanılmaz birşey. Biz de şanslı hissediyoruz. Bize de kısmet olması bizim için de önemli" dedi.

        Yiğit Bebeği kucağına alan anne Fatma Taş da, Yiğit'in biraz erken geldiğini belirterek, "20 Kasım'da bekliyorduk ama tesadüf oldu. Bizim seçimimiz değil. Memnunuz, bebeğimizi kucağımıza aldık. Onun şansı, inşallah da hep böyle şanslı gider" dedi. Baba Barış Taş da, "İnşallah negatif enerjilerden uzak olur, ki öyle olacağına da inanıyoruz zaten" dedi.

        İSTANBUL

        Bütün dünyada devam eden 11.11.2011 etkinliğine Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde dünyaya gelen iki bebekte katıldı. Yüz yılda bir yaşanan bu özel tarihte hayata gözlerini açan bebeklerin anneleri, "Anne olmak güzel, böyle bir günde anne olmakta anlamlı." diye konuştu.

        11.11.2011'de nikah salonlarında ve hastanelerde doğum servislerinde yoğunluğu artırdı. Özel günlerini bu özel tarihle kalıcı hale getirmek isteyenler, bugün önemli işlere imza attı. İlk kez anne olan Berin Şimşek, Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 11.11.2001 tarihinde ve saat 11'00'da bir kız bebek dünya getirdi. Hamilelik sürecinde aklında böyle bir gün geçmediğini belirten genç anne, "Çok güzel oldu. Unutulmayacak bir tarih. Böyle olunca çok sevindim." dedi. Baba Şimşek ise, "Son zamanlarda doğumun bu tarihe denk gelebileceği ortaya çıktı. Biz de neden olmasın dedik. Böyle bir günde baba olmak güzel." şeklinde konuştu.

        Yüz yılda bir gelen bu özel tarihte ikinci kez anne olan Çiğdem Ateş ise bu tarihi özellikle istediğini belirtti. Kız çocuktan sonra erkek bebek sahibi olan Ateş, "Doğum bu tarihe yakındı, bende bugün olsun istedim. Anne olmak her zaman güzel, bu tarihte olması da güzel oldu." diye konuştu.

        BURSA

        Bursa'da, 11 Kasım 2011 tarihinde doğan bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açtı.

        Tüm dünyada merakla beklenen 11 Kasım 2011 heyecanı Bursa'da da yaşandı. Bursa Doğumevi'nde saat 24.00'den saat 11.11'e kadar doğan bebeklerin sayısı 17'e ulaştı. Saat 11.00'de dünyaya gözlerini açan Ali ve Perihan Durmuş çiftinin bebeklerine 'Ercin' ismi verildi. Bebeğin sağlığının çok iyi olduğunu belirten Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi Başhekimi Mürüvvet Dayıoğlu, bugünün özel bir gün olduğunu ve şimdiye kadar 4 sezaryen yapıldığını söyledi.

        Dayıoğlu, "13 bebeğimiz normal, 4 bebeğimiz ise sezaryen ile doğdu. Bugün özel bir gün, ancak bizim kültürümüzde çok önemli bir yer tutmuyor. Sayılarımız normal günlerdeki kadar. Bebeklerimizin sağlığının iyi olması bizim için daha mühim. Muhtemelen gece 24.00'e kadar doğum sayısı 30'u bulacak. Bunlar daha gerçek 11.11 bebekleridir" dedi.

        Önemli bir tarihte dünyaya gelen Ercin bebeğin annesi de yavrusunu bir an olsun yanından ayırmıyor. 39 yaşındaki Perihan Durmuş, 5. çocuğunun 11 Kasım 2011 günü doğmasından mutlu olduğunu belirterek, "5. çocuğum. Çok mutluyum. Sevinçliyim. Adını 'Ecrin' koyduk. Böyle bir günde doğacağını tahmin etmedik. Tesadüfen oldu. Sağlığının iyi olması bizim önemli" diye konuştu.

        Bu arada, Zübeyde Hanım Doğumevi'nde saat 11.11'de Sevil Oğul isimli bir kadın da dünyaya bir kız çocuğu getirdi. Halen narkozdan uyanmayan kadının sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ