Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ölen çiftçinin ailesine 100 bin lira!

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da tarlasında çalışırken yoldan çıkıp üzerine devrilen otomobilin altında ölen 63 yaşındaki çiftçi Hasan Kaya'nın çifti kooperatifinden kredi kullanırken 97 lira karşılığında yaptırdığı ortak kaza sigortası, ailesine büyük sürpriz oldu. Kullandığı kredisi sigortalı olduğu için silinen çiftinin ailesine kaza sigortası kapsamında 100 bin lira ödendi. Kaya'nın 23 bin liralık borcu da sigorta kapsamında silindi.

        Çiftçinin hayatını kaybettiği ve "Bu kadarına da pes" dedirten kaza, geçtiğimiz 26 Eylül günü akşam saatlerinde Bursa'nın Yıldırım ilçesi, Samanlı Mahallesi'nde yaşandı.

        Emrah Gümüş'ün kullandığı otomobil, sürücüsünün dikkatsizliği yüzünden yol kenarındaki mıcırdan kayarak, Kumlukalan mevkisinde tarlaya uçtu. Ancak takla atan otomobil, bu sırada tarlasında çalışan 63 yaşındaki Hasan Kaya'nın üzerine devrildi. Akıl almaz kaza, talihsiz çiftçinin canına maloldu. Sürücü Emrah Gümüş de, tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

        Aile bu acıyla sarsılırken, yaklaşık 55 gün sonra gelen haber, Hasan Kaya'nın ailesine sürpriz yaşattı. Hasan Kaya, Gürsu Tarım Kredi Kooperatifi'nden gübre ve zirai ilaç kredisi almış, sigortalı olan bu krediyi alırken, sigorta şirketi Groupama'ya 97 lira karşılığında bir de kaza sigortası yaptırmıştı. 40 yıllık çiftçi olan Kaya'nın ailesinden habersiz olarak yaptırdığı bu sigorta, ailesine 100 bin liralık tazminat olarak geri döndü.

        Groupama Sigorta Şirket yetkilileri, Gürsu Tarım Kredi Kooperatifi'nde düzenlenen törenle kaza sigortasının ödemesi olan 100 bin TL'lik çeki Kaya ailesine teslim etti. Hasan Kaya'nın eşi Emine Kaya, oğlu Hüseyin ile birlikte çeki alırken gözyaşlarına boğuldu. Hüseyin Kaya, babasının böyle bir sigorta yaptırdığından habersiz olduklarını söyledi.

        Paranın babasını geri getiremeyeceğini belirten Hüseyin Kaya, "Bize büyük sürpriz oldu" dedi. Kooperatif yönetimi de, en eski üyelerden olan Hasan Kaya'nın üye olurken verdiği siyah beyaz fotoğrafı çerçeveletip aileye hediye etti. Eşinin fotoğrafına bakan Emine Kaya duygusal anlar yaşadı. Kaya'nın 23 bin liralık borcu da sigorta kapsamında silindi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ