Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polis müdürüne polisten şok baskın! GALERİ

        Muharrem ÇAĞLAR / AHT

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, İkitelli’deki bir matbaada sahte para basan kalpazan çetesini takibe aldı. Şebeke üyelerini adım adım izleyen polis, çetenin lideri olduğu belirlenen Yusuf D.’nin, Ankara’dan İstanbul’a gelen bir kişi ile sık sık buluştuğunu tespit etti. Mahkeme kararı ile yapılan fiziki takibi kameraya kaydeden polis, kalpazan liderinin buluştuğu kişileri bir bir kaydetti. Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yandan çeteyi takip ederken, kalpazan liderinin buluştuğu kişilerin kimliklerini de araştırdı. Görüntüleri inceleyen polis, elebaşı Yusuf D.’nin buluştuğu kişinin Emniyet Müdürü Ü.S. olduğunu belirledi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve savcının talimatı ile takip devam etti ve zanlıların attığı her adım izlenip kameraya kaydedildi.

        TAKİPTEN POLİS MÜDÜRÜ ÇIKTI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, İkitelli'deki bir matbada sahte para basan kalpazan çetesini takibe aldı. Şebeke üyelerini adım adım izleyen polis, çetenin lideri olduğu belirlenen Yusuf D.'nin, Ankara'dan İstanbul'a gelen bir kişi ile sık sık buluştuğunu tespit etti. Mahkeme kararı ile yapılan fiziki takibi kameraya kaydeden polis, kalpazan liderinin buluştuğu kişileri bir bir kaydetti.

        Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yandan çeteyi takip ederken kalpazan liderinin buluştuğu kişilerin kimliklerini araştırdı. Görüntüleri inceleyen polis, elebaşı Yusuf D.'nin buluştuğu kişinin Emniyet Müdürü Ü.S. olduğunu belirledi.

        İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve savcının talimatı ile takip devam etti ve zanlıların attığı her adım izlenip kameraya kaydedildi. Alınan kararla oprasyon ekiplerine Emniyet Müdürünün "X" şahıs, yanı sıradan bir suçlu gibi görülmesi talimatı verildi.

        POLİS EVİNDE BULUŞTULAR

        Çok önemli polis soruşturmalarını yürüten ve yaptığı soruşturmalarda polisleri meslekten ihraç edebilecek kararlar verebilen bir görevde bulunan Emniyet Müdürü Ü.S., kalpazan çetesinin lideri ile perşembe günü Baltalimanı Polis Evinin bahçesinde buluştu.

        İddiaya göre kalpazan çetesinin elebaşı Yusuf D., buluşmaya sahte para ve para kontrol makinası ile geldi. Bahçede oturan ikili hemen işe koyuldu. Kalpazan, sahte paraları çıkartıp mor ışıklı makinada banknot kalite kontrolü yaptılar. Bu sırada takipteki polisler, olanı biteni kameraya kaydetti.

        BASKIN ANI: "ÖNCE SİLAHI ALINDI"

        Operasyon öncesi Emniyet Müdürü hakkında araştırma yapan Mali Polis, Ü.S.'nin daha önce herhangi bir suça bulaşmadığını da belirledi. Yakalanacağı sırada, kendisine zarar verebilir düşüncesi ile önce silahının alınması kararlaştırıldı ve öyle yapıldı. Operasyon talimatı alan ekipler, sahte para kontrolü yapıldığı sırada baskın yaptı ve Emniyet Müdürü Üzeyir S.'nin önce silahına el konulurke, daha sonra kendisi ile kalpazan çetesinin lideri Yusuf D. gözaltına alındı.

        SAHTE PARALARI YIRTTI

        Baskın şoku yaşayan Emniyet Müdürü iddiaya göre o an üzerinde bulunan sahte paraları yırtarak yok etmek istedi. Yırtıp yere attığı sahte paraları alan polis tutanakla olanı biteni zapta geçirdi ve Emniyet Müdürü Ü.S. gözaltına alınıp Mali Şube'ye götürdü. İddiaya göre zanlı Emniyet Müdürü, takip sırasında basılan paraların kalite kontrolü için kalpazanlarla sık sıkta görüşme yaptı.

        EMNİYET MÜDÜRÜNE "DAĞITICI" İDDİASI

        Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nden şu anki görev yeri olan Ankara Polis Teftiş Kurulu'na atanan Ü.S.'nin kalpazanların bastığı parayı piyasaya sürmeyi planladığı iddia edildi. Sahte paraların eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 17 zanlı arasında bulunan 2 Çeçen'in de görev aldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ