Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sahibinin borcuna karşılık köpek haczedildi

        Antalya'da sahibinin bin 500 liralık borcu nedeniyle 4 yaşındaki Fransız Bulldog cinsi köpek haczedildi.

        Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan turizmci Mürüvet Çetin'in evine, Yalçın Yılmaz'a olan bin 500 liralık borcu nedeniyle haciz memurları geldi. Evdeki eşyaların ev sahibine ait olması nedeniyle haciz edecek bir şey bulamayan memurlar, Mürüvet Çetin'e ait 4 yaşındaki 'Leon' isimli Fransız Bulldog cinsi köpeği haczetti.

        Köpeğine 4 yıldır baktığını ve bir an olsun ayrılmadığını belirten Çetin, "Köpeğimle şimdiye kadar hiç ayrılmadık. Onu evde yalnız bırakmıyordum. Benimle yatan benimle kalkan bir köpekti. Haciz edildiği günden bu yana uyuyamıyorum. Sürekli onu düşünüyorum." dedi. Evinde dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarının bulunmasına rağmen özellikle köpeğinin haciz edildiğini belirten Çetin, acı çektirmek için köpeklerini haczettiklerini iddia etti. Bu işlemin bilinçli yapıldığını savunan Çetin, haciz işleminin yasal olmadığını iddia etti. Köpeğe haciz konamayacağını savunan Çetin, haciz işleminin iptal edilmesi için savcılığa başvurduğunu söyledi.

        Hacizi gerçekleştiren avukat Mutlu Seyhan, İcra İflas Kanunu'nda canlı hayvan hacizlerinin yapıldığını belirten madde bulunduğunu kaydetti. Mahkeme kararıyla eve haciz için gittiklerini, ancak Çetin çiftinin evde kiracı olduğunu, ev eşyalarının da ev sahibine ait olması nedeniyle haciz edecek eşya bulamadıklarını ifade eden Sayhan, "Evde tek malvarlığı olan ve satmaya uygun olan köpeği haciz etmek zorunda kaldık. Bunun için veteriner çağırdık. Çağrılan veteriner köpeğe 2 bin lira değer biçti. Biz de haciz işlemini gerçekleştirdik." dedi.

        Türkiye Hayvan Haklarını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Sevda Kıraç, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda 'Ticari amaç güdülmeden, ev ve bahçesinde bakılan ev ve süs hayvanlarının sahiplerinin borcu nedeniyle haciz edilemediği' şeklinde madde bulunduğunu savundu. Haciz işleminin yasal olmadığını vurgulayan Kıraç, köpeğin etinden ve sütünden yararlanılan büyükbaş bir hayvan olmadığını belirtti. Olayın tamamen inatlaşmadan kaynaklandığını söyleyen Kıraç, köpeğin veteriner kliniğinde bakılmasının yanlış olduğunu ve hayvan hastanesine verilmesi gerektiğini kaydetti.

        Köpeğin bakımını üstlenen veteriner Sezgin Bakkal, alacaklı Yalçın Yılmaz ve köpeğin sahibi Mürüvet Çetin'in sürekli arayarak köpeğin durumunu sorduğunu ifade etti. Köpeğe iyi baktığını kaydeden Bakkal, köpeğin çalınmasından korktuğu için geceleri evine götürdüğünü söyledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ