Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Görev başındaki asker dehşet saçtı! VİDEO

        Neşet KARADAĞ (AHT)

        Hatay'ın Yayladağı ilçesinde komutanıyla tartışan piyade er, Asteğmen Mehmet Soyuer ile Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu'nu, G-3 piyade tüfeğiyle ateş ederek öldürdü.

        Hatay'ın Yayladağı ilçesinde cinnet geçiren piyade Onbaşı A. A., G-3 piyade tüfeği ile karakol komutanı asteğmen ile astsubayı vurarak öldürdü. Katil zanlısı onbaşı gözaltına alınırken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

        Yayladağı İlçesi'ndeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kızılçat Hudut Karakolu'nda askerlik görevini yapan Piyade Onbaşı 21 yaşındaki A. A., henüz belirlenemeyen bir nedenden dün saat 23.00'de komutanları Piyade Asteğmen Mehmet Soyuer ile Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu ile tartıştı. Tartışmanın ardından cinnet geçirdiği belirtilen Piyade Onbaşı A. A., G-3 tüfeğini alıp komutanlarına rastgele ateş etti. Açılan ateş sonucu Asteğmen Soyuer ile Astsubay Kurtoğlu ağır yaralandı. Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülen asteğmen ile astsubay yolda hayatını kaybetti. Asteğmen ve astsubayın cenazeleri ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        Olaydan sonra katil zanlısı Piyade Onbaşı A. A. gözaltına alındı. Hatay Valiliği'nce yapılan açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Yapılacak otopsilerin ardından Asteğmen Soyuer'in cenazesinin memleketi Tekirdağ'a, Astsubay Kurtoğlu'nun cenazesi de Elazığ'a gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ