Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yer hareketleri canlı izleniyor

        Depreme karşı duyarlı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zemin hareketlerini inceleyerek bunları değerlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Daha önce şehrin belli noktalarına koyduğu ivmeölçerlerden zemin hareketlerini inceleyen Büyükşehir Belediyesi şimdi de her hareketlerinin canlı olarak izlenebildiği veri ekranı oluşturdu. Veri ekranı dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen sismik hareketleri anında online olarak göz önüne koyuyor.

        Veri ekranı sayesinde Kocaeli'deki en küçük yer hareketleri dahi takip edilerek sarsıntıların yerleşim alanına etkisi inceleniyor. Verilerin sıklığı, büyüklüğü ve kapsadığı alanın genişliği, yerin toprak yapısı, depremselliği gibi konularda bilgi sağlıyor. Elde edilen verilerin riski belirlenerek tedbirler alınıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deprem konusunda çalışmalarını yürütmek için Sekapark'ta Sismoloji Merkezi kurdu. Deprem eğitiminin de verileceği merkez, Kocaeli'nin çeşitli bölgelerinde kurulan 21 adet ivmeölçer istasyonlarından gelen verileri inceleyecek. Merkezin açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

        21 İSTASYONDAN VERİ SAĞLANIYOR

        Büyükşehir Belediyesi şehirde 21 noktaya veri istasyonu kurdu. Bu istasyonların bulunduğu yer şunlar. Yuvacık barajı gövdesi ve zemini, İZAYDAŞ katı atık yakma tesisi, Büyükşehir hizmet binası, Kandıra, Körfez, Gölcük ve Karamürsel, Can Gülmen İlköğretim Okulu(Çolakoğlu), Meteoroloji İstasyon Müdürlügü, Kocaeli Serbest Bölge, Tüpraş, TOSB, Arslanbey Muzaffer İncekara İÖO, Tepetarla Camii Bahçesi, Asım Kibar OSB, Kullar MYO, Köseköy MYO (Diler Çelik), Ford Otosan A.Ş, Nuh Çimento.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ