Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ajandalı fuhuş çetesi

        İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu bazı kişilerin yurt dışından getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıklarını tespit etti. Konuyla ilgili çalışma başlatan Organize Büro Amirliği ekipleri, liderliğini M.Ç.'nin yaptığı ileri sürülen organize suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 6 aydan bu yana yürütülen teknik ve fiziki takip sonrası bugün (pazartesi) sabah erken saatlerde çok sayıda ekibin katılımıyla belirlenen adreslere baskınlar yapıldı. Şok baskınlar sonucu biri kadın 15 kişi gözaltına alındı.

        HER KADINA AYRI GELİR AJANDASI

        Gözaltına alınan zanlıların, pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen kadınlardan gelen günlük geliri ajandalara kaydettikleri ileri sürüldü. Her kadın için ayrı tutulan ajandaların çete lideri M.Ç.'nin evinde bulunduğu iddia edildi. Polis tarafından el konulan ajandalarda aynı zamanda kadınların birlikte olduğu erkeklerin de isminin yazıldığı belirtildi.

        4 YABANCI KADIN İFADEYE GELDİ

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların fuhuşa zorladıkları ileri sürülen 4 yabancı uyruklu kadının da polis tarafından ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Kadınların zanlılardan şikayetçi olup olmayacaklarının verecekleri ifade sonucu belirleneceği bildirildi.

        İŞ VAADİYLE TÜRKİYE'YE GETİRMİŞLER

        Gözaltına alınan zanlıların, zorla fuhuşa zorladıkları yabancı uyruklu kadınları Türkiye'ye iş bulma vaadiyle getirdikleri ileri sürüldü. Zanlıların, kadınların Türkiye'ye gelmesi için bol para, lüks hayat vaadinde bulundukları iddia edildi. Perşembe günü adliyeye sevk edilmesi beklenen zanlıların kadınlara zorla fuhuş yaptırmanın yanı sıra çek-senet tahsilatı, borçlandırarak zorla işyeri ele geçirme gibi suçları da işledikleri ileri sürüldü.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ