Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van depremi fotoğrafları sergi oldu

        Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) işbirliğiyle ''Deprem: Van, Erciş Toplumsal Artçılar'' sergisi düzenlendi.

        Van'daki iki depremin ardından fotoğraf sanatçıları ve fotomuhabirlerinin bölgede çektiği fotoğrafların yer aldığı sergide, depremde yaşamını yitiren DHA muhabiri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için özel bir bölüm oluşturuldu.

        Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan Federasyon Başkanı Turgay Bilge, Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ı saygıyla andıklarını belirterek, ''onlara selam göndermek'' ve isimlerini yaşatmak istediklerini söyledi.

        Van'daki iki depremde toplam 604 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Bilge, bunu unutmamak, unutturmamak ve acıyı gelecek kuşaklara aktarmak gerektiğini, bu noktada fotoğrafçılar olarak sosyal sorumluluk duyduklarını belirtti. Kentten 350 bin kişinin göç ettiğine işaret ederek, olayın sosyal boyutuna da dikkati çeken Bilge, ''Bunların unutulmamasını sağlayamazsak, yeni Van depremleri, İstanbul depremleri bizleri bekliyor'' dedi.

        Bilge, sergi için yaklaşık 2 bin fotoğrafın seçici kurul tarafından değerlendirildiğini ve 110 eserin sergiye dahil edildiğini belirtti.

        Eserler, 29 Aralık 2011 tarihine kadar görülebilecek. Sergi daha sonra federasyona üye dernekler kanalıyla tüm Türkiye'yi dolaşacak.

        Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'a saygı duruşu

        Sergide, Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ın ilk depremin ardından bölgede çektikleri fotoğraflara geniş yer verildi. Kısa süre sonra başka bir depremin kendi hayatlarını söndüreceğinden habersiz çektikleri kareler, sergiyi dolaşanlarda hüzün yarattı.

        Sergide Emir ve Yılmaz'ın yanı sıra eserleri sergilenen fotomuhabirler ve fotoğraf sanatçılarının isimleri şöyle: ''Abdurrahman Antakyalı (AA), Erdal Altın (AFSAD), Yusuf Aslan (KUFSAD), Oktay Bayar (AHFOD), Ferhat Bostancı, Hatice Furuncu (UMKE), Yasin Küçük (PFSD), Mustafa Ortauzun (PAFSAD), Mehmet Özer (AFSAD), Fikret Özkaplan (FSK), Halit Onur Sandal (İFOD), Doğanay Sevindik (AFSAD), Savaş Onur Şen (Van 100.Yıl Ünv.), Cevat Üstün (FSK), Zeki Yavuzak (NAFOD), Cabbar Yıldız (FSK).''

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ