Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 35 köylü toprağa verildi! GALERİ

        Kuzey Irak topraklara yönelik düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 35 kişinin cenazeleri, Ortasu köyü yanındaki Gülyazı köyü mezarlığına defnedildi. Cenazelerin defnine, ölenlerin yakınları ve çevre il ve ilçelerden gelenler ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Burada konuşan Demirtaş, yaşanan olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Bazı tabutların üzerinde sarı-kırmızı-yeşil renkli bezlerin bulunması dikkat çekti.

        Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde önceki gece meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin cenazesi, Uludere Devlet Hastanesi'nde Malatya ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumlarından getirilen uzmanlar tarafından otopsileri yapıldıktan sonra Yeşilyuva camisine getirildi.

        Olayda yaşamını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda BDP'li de camiye geldi. Cenazelerin kılınacak namazının ardından Gülyazı köyüne götürülerek, burada toprağa verileceği belirtildi.

        Öte yandan, Şırnak'tan çok sayıda çevik kuvvet polisi de Uludere ilçesine getirildi.

        Cenaze namazları kılındı

        Şırnak'ın Uludere ilçesinde Irak sınırına yakın kesimde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin cenaze namazları, Uludere'de kılındı. Uludere Merkez Camii'nde kılınan namaza BDP'liler katılmadı. Cenaze namazını Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan kıldırdı. Namaz öncesinde konuşan Kaplan, cenaze yakınlarına sabır tavsiyesinde bulundu. 35 cenaze, kılınan namazın ardından Ortasu Köyü'nde toprağa verildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ