Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ÖYP sonuçları açıklandı

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak için uygulanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'na (ÖYP) aralık ayında başvuran 29 bin 485 adaydan 764'ünün atamasını elektronik ortamda gerçekleştirdi.

        YÖK Genel Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen yerleştirme işlemi, YÖK Başkanı Çetinsaya'nın ''Hayırlı, uğurlu olsun'' temennisinde bulunarak, bilgisayardaki ''ÖYP Atama Sistemi'' tuşuna basmasıyla başladı.

        ÖYP, 2011 yılı içerisinde 3 bin kadro tahsis edilmiş bir program. Bunun boş kalan 768 kadrosu için Aralık ayında bir süreç başlatıldı. Şimdi de o süreci tamamlıyoruz. 2012 yılı için ise 4 bin kadro tahsisimiz var'' diye konuştu.

        Bunun büyük bir yarış olduğunu ifade eden Çetinsaya, ''29 bin 485 kişi başvurdu, 764 kişi şuandaki seçimle yerleştirildi'' dedi.

        YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek de atama işlemine ilişkin bilgi vererek, eş zamanlı olarak adayların sisteme girerek sonuçlarını görebildiklerini kaydetti.

        ''Üniversitelerin geleceğini ÖYP'de görüyoruz. Buraya başvurular tamamen beyan esasına dayanıyor'' diyen Şimşek, ÖYP puanının hesaplanmasında yüzde 50 ALES'in, yüzde 35'in mezuniyet not ortalaması, yüzde 15'in de yabancı dil bilgisinin etkili olduğunu anlattı.

        Şimşek, şunları kaydetti:

        ''Zaman zaman bize şu tür eleştiriler gelebiliyor. Bir akademisyen, yüzde 15'lik yabancı dille nasıl işi yürütebilir, doğrudur ama biz bu akademisyenleri aldıktan sonra 1 sene ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerde yoğun bir yabancı dil eğitimine tabi tutuyoruz. Sonra bu kişileri yurt dışına gönderiyoruz. Yurt dışından döndükten sonra tekrar sınava giriyorlar, yabancı dil barajını aşanlar yüksek lisans, doktora eğitimine devam ederler. Aşamayanlar ile maalesef yollarımızı ayırmak zorundayız. Devlet, her bir asistan için 50 bin lira destek veriyor. Bunun da bir bedeli olmalıdır.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ