Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zongulda'ta pazaryeri çöktü- Zonguldak, pazaryeri, kar yağışı, göçük

        Zonguldak'ın Soğuksu Semti'nde bulunan kapalı pazar yerinin çatısının bir bölümü, pazartesi gününden itibaren etkili olan yağış sonucu üzerinde biriken kardan dolayı çöktü. Çok sayıda vatandaş, çöken çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayda 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

        Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, biriken kar nedeniyle kapalı pazar yerinin çatısının bir bölümünün çökmesiyle ilgili, ''Olayda ölü sayımız 2'ye yükseldi, 20 yaralımızın hastanelerde tedavisi sürüyor'' dedi.

        Ayyıldız, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret etmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan sonra tüm ekiplerin üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

        2 KİŞİ ÖLDÜ

        Olaydan 22 kişinin etkilendiğini belirten Ayyıldız, şöyle dedi:

        ''Olayda ölü sayımız 2'ye yükseldi, 20 yaralımızın hastanelerde tedavisi sürüyor. Yaralılardan Güngör Durmuş (52) ile Fatma Sarıoğlu (44) yaşamını yitirdi. 18 yaralının tedavisi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde, 2'sinin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sürüyor. Yaralıların hayati tehlikesi yok. Yarın sabah itibariyle alanda enkazın kaldırılarak vatandaşlarımızın zarar tespiti yapılacak. Olayla ilgili kusur varsa sorumluların kimler olabileceği konusunda çalışma yapılacak.''

        Ayyıldız, ''Bu olaydan önce çatının yıkılma tehlikesine karşı ihbar gelmiş miydi?'' sorusunu, ''Bize herhangi bilgi ulaşmadı. Öyle bir şey olsa hassas davranırız. Candan önemli hiçbir şey yok'' diye yanıtladı.

        YARALILARIN İSİMLERİ

        Olayda yaralanan 20 kişinin isimleri şöyle;

        Emine Yalın, Turgay Fidanboy, Onur Fidanboy, Şehriye Akgün, Bahri Kalmaoğlu, Mithat Yılmaz, Şenol Ayçiçek, Sabahat Yurdakul, Aslıhan Tahtalı, Gülşen Akkuş, Barış Pekinci, Aytekin Tığ, Suat Gültekin, Murat Birinci, Mustafa Yazıcı, Vasfiye Yüksel, Adem Akyıldız, Sezaver Alcan, Hasan Durmuş ve Hülya Akyıldız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ