Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öğrenciler Umre'ye gidiyor- Diyanet İşleri Başkanlığı, Umre

        Gökhan ARTAN / AHT

        Diyanet İşleri tarafından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen 5 Ocak tarihli yazıda, ülke genelinde öğrencilerin bilgi, görgü ve deneyimlerinin artırılması ve pekiştirilmesine katkıda bulunmak, kutsal topraklarda bulunan ve İslam tarihi açısından önem arz eden mekanların ziyaret edilmesini sağlamak amacıyla öğretmenleri nezaretinde öğrenciler için özel umre turu planlandığı belirtilmişti.

        5 GÜN MEKKE, 5 GÜN MEDİNE

        Yarı yıl tatili dönemindeki program 5 gün Mekke, 5 gün Medine'de konaklayacak şekilde 10 günlük olarak yapıldı. Öğrenciler için umre turu 2 kişilik oda 795, 3 kişilik oda 760, öğretmenler için 2 kişilik oda 875, 3 kişilik oda 850 Avro olarak belirlendi. Bu kapsamda yapılan umre turları ile 2 bin 606 kişinin katıldığı belirtilirken, kafileler bugünden itibaren birçok havalimanından kutsal topraklara uçmaya başladı.

        288 KİŞİ SABİHA GÖKÇEN'DEN YOLA ÇIKTI

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrenci ve velileri ile öğretmenlere özel olarak düzenlenen 10 günlük umre ziyaretine Bursa, Yalova, Kocaeli ve İstanbul'dan katılan 288 kişilik bir kafile bugün saat 21.00'da THY'nin 5124 sefer sayılı tarifeli uçağı ile İstanbul'dan Medine'ye uçtu. Umre kafilesinde Bursa'dan 101 kişi, 16 kişi İnegöl'den, 4 kişi Yalova'dan, 30 kişi Kocaeli ve 138 kişi de İstanbul'dan katıldı. Bunlardan 140'ı öğrenci, 70'i öğretmen ve 78'i veli olarak yer aldı.

        "4 ŞUBAT'TA DÖNECEĞİZ"

        Kafile başkanı olan Gürsu Müftüsü İsmail Yıldırım, "2012 yılının ilk umre kafilesi olarak bugün yola çıkıyoruz. Beş gün Medine'de kaldıktan sonra Mekke'ye geçeceğiz. Beş gün de Mekke'de ibadetlerimizi yaptıktan sonra inşallah 4 Şubat'ta yurdumuza döneceğiz. Diyanet bu sene sömestr tatilini değerlendirerek öğretmen, öğrenci ve velilerini Umre'ye götürmeyi planladı. Güzel bir hizmet olduğunu düşünüyoruz" dedi.

        "KAMPANYA GÜZEL BİR FIRSAT OLDU"

        Edebiyat öğretmeni Aydın Narin de, 7 yaşındaki kızı Asude ve eşi Gülcan Narin ile birlikte 6 aylık kızı Sevde'yi de umreye götürdü. Öğretmen Narin, "Bu kampanya bizim için çok güzel bir fırsat ve imkan oldu. Kamu görevlisi olduğumuz için yazın farklı planlarımız oluyordu. Gidemiyorduk. Sömestr çok güzel bir imkan oldu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ