Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Küçük F.S. tecavüzcülerini serbest bıraktırdı

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adana'da annesi tarafından para kazanması için fuhuşa sürüklendiği öne sürülen 15 yaşındaki F.S.'nin mahkemede, "Annem dışarı çıkmama ve sevgilim olmasına kızıyordu o yüzden yalan söyledim" demesi üzerine tutuklu annesi Gurbet Ü. (41) ile 3 tecavüz zanlısı serbebt bırakıldı.

        'GİT PARA GETİR'

        Öz kızını erkeklere pazarladığı öne sürülen Gurbet Ü. ile babasından ayrılan annesinin zoruyla erkeklerle ilişkiye girdiği iddia edilen F.S., 14 Eylül 2011'de bir kafeteryada erkeklerle pazarlık yaparlarken suçüstü yakalandı. F.S.'nin, "Annem eve para getirmemi istiyordu. Erkeklerle seviş, mecbur kalmazsan ilişkiye girme diyordu. Anneme para götürmek için 5 kişi ile ilişkiye girdim" dedi. Bu kişilerin isimlerini de polise verdi.

        TECAVÜZCÜLER YARGILANMAYA BAŞLADI

        F.S.'nin annesiyle birlikte, küçük kızla cinsel ilişkiye girdiği ile öne sürülen Mehmet B. (21), Mustafa A. (24) ile Mustafa K. (18) tutuklandı. Ercan Ç. (18) ile Hasan D. (23) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Küçük F.S.'yi fuhuşa sürüklediği öne sürülen anne Gurbet Ü. ile diğer sanıklar haklarında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanmaya başladı.

        'HİÇ BİR ANNE KIZINI SATMAZ'

        'Öz kızına cinsel istismar, kızının hürriyetini yoksun kılma ve fuhuşa sürükleme' suçlarından toplam 45 yıla kadar hapsi istenen anne Gurbet Ü., kızını fuhşa sürüklemesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Hiçbir anne evladını satmaz, kötü yola sürüklemez. Kızımdan da para istemedim. Kızımın başka erkeklerle ilişkiye girdiğinden de haberim yok. Çok gezmeyip, okumasını istiyordum. Buna kızmış, beni suçlamış olabilir"dedi. 2 yıldan 30 yıla kadar hapisleri istenen tutuklu ve tutuksuz diğer sanıklar da F.S. ile ilişkiye girmediklerini söyledi.

        'SEVGİLİM OLMASINA KIZIYORDU'

        Pedagog gözetiminde ifadesi alınan F.S., mahkemede ifade değiştirdi. Daha önce, annesini ve diğer sanıkları suçlayan F.S, 15 yaşından büyük olduğunu iddia edip şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Annesinin, "Erkeklerle ilişkiye gir, para getir" demediğini ifade eden F.S., "Annem evden çıkmamam için beni uyarıyordu. Sevgilim olmasına kızıyordu. Yurda gitmek için böyle bir suçlamada bulundum. Sanıklardan erkek arkadaşım olan Mustafa K. ile kendi isteğimle birlikte oldum. Diğerleri ile cinsel birliktelik yaşamadım. Hasan D. beni tehdit etmedi" dedi.

        TECAVÜZCÜLERİNİ TAHLİYE ETTİRDİ

        Mahkeme heyeti, küçük F.S.'nin şikayetçi olmaması ve suç vasfının değişme ihtimali üzerine tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek, F.S'nin gerçek yaşının belirlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ