Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Messi'den daha çok kazanıyorlar"

        Erzurum'da düzenlenen Kış Sporları Festivali'nin müzik ve eğlence gecesine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Dünyada en çok para kazanan sporcu 'Messi' diye biliniyor. Ama yanılıyorlar. Biz biliyoruz ki Dünyada en fazla buz hokeyi sporcuları kazanıyor" dedi. Eurovision 2011 şarkı yarışmasında birinci olan Azeri Nigar Cemal, Kış Sporları Festivaline katılmak üzere geldiği Erzurum'da protokol ile yer sofrasında kahvaltı yaptı.

        Vali Sebahattin Öztürk,TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de hazır bulunduğu 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonunda düzenlenen etkinlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuşma yaptı.

        Buz hokeycilerin dünyada en çok para kazanan sporcular olduğunu belirten Bakan Akdağ, ;futbol yıldızı, Barcelona'nın 10 numaralı futbolcusu Lionel Messi ile buz hokeycilerin gelirini karşılaştırdı. Bakan Recep Akdağ, "Dünyada en çok para kazanan sporcu Messi diye biliniyor. Ama yanılıyorlar. Biz biliyoruz ki Dünyada en fazla buz hokeyi sporcuları kazanıyor. İnşallah Türkiye'de ve Erzurum'da Avrupa'nın şampiyon buz hokeycileri yetişecek" diye konuştu. ;Konuşmaların ardından artistik patinaj, buz hokeyi, short track, buz pateni gösterileri yapıldı. Erzurum'a misafir olarak bulunan Somalili gençlerin buz pateni yapmaları salonda büyük ilgi gördü. Bu sırada program sunucusunun "Maşallah ne güzel kayıyorlar. Nazar değmesin" sözleri salonda gülüşmelere yol açtı. Daha sonra halk oyunları ekipleri, buz pistindeki gösterilerini düşe kalka tamamladı.

        İZLEYİCİLER ÜŞÜDÜ

        Erzurumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır 'Sarı gelin' türküsünü söyledi. Yine Erzurumlu ses sanatçısı İbrahim Erkal'ın söylediği şarkıların ardından sahneye bu kez Eurovision 2011 şarkı yarışmasında birinci olan Azeri Nigar Cemal çıktı. 3 bin seyirci kapasiteli salon yeterince ısıtılmadığı için ;üşüyen izleyicilerin ;çoğu salonu terk etti.

        "Merhaba Dadaşlar" diyerek salona giren sempatik şarkıcı Nigar'a Eurovision'da birincilik getiren şarkısı Running Scared'i söyledi. Ardından Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla 2 şarkı daha söyleyen Nigar, "Erzurum'da iki gün kaldım. Burası çok soğuk ama tatlı insanları var. Biz bir millet iki devletiz her zaman birlikte olacağız" diye konuştu.

        YER SOFRASINDA ORGANİK KAHVALTI YAPTI

        Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının birinci yıl dönümünde düzenlenen Erzurum Kış Sporları Festivali'ne konuk olan Nigar Cemal için köy evinde ;kahvaltı hazırlandı. ;Merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik köyündeki kahvaltıya Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Azeri sanatçı Nigar Cemal, TRT Sanatçısı Nurullah Akçayır ile köylüler katıldı. Kavurma, yağ, bal gibi Erzurum'a has ürünlerle donatılan yer sofrasında kahvaltı eden Nigar Cemal, protokol üyeleriyle de sohbet etti. Kahvaltıya katılanlardan birinin Eurovision'da Türk Bayrağı ile koşması sırasında neler düşündüğünün sorulması üzerine Nigar Cemal, "Türkiye yarı finali geçemedi. Hem onlar hem biz üzüldük. Bütün dünyaya gerçekten kardeş olduğumuzu bir millet iki devlet olduğumuz göstermek için onu yaptık" dedi.

        Köy odasındaki kahvaltı sırasında Erzurum türküsü dinleyen Nigar Cemal, TRT sanatçısı Nurullah Akçayır'la birlikte Azeri bir türküyü okudu.

        '30 yaşında birinin konduğu yere konmayacaktır'

        Bakanı Recep Akdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanmasıyla ilgili, “Elbette 90 yaşında biri yargılanıpta, 30 yaşında biri yargılandıktan sonra onun konduğu yere her halde konmayacaktır. Hukuk neyse gereğini yerine getirir” dedi.

        KENAN EVREN'İN YARGILANMASI

        Akdağ, konuşmasında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanması ve anayasa değişikliği konularına da değinerek, “Elbette 90 yaşında biri yargılanıpta, 30 yaşında biri yargılandıktan sonra onun konduğu yere her halde konmayacaktır. Hukuk neyse gereğini yerine getirir” diye konuştu.

        “Bir referandum oldu. Kim varsa topunu, tüfeğini toplayan geldiler. İşte Ak Parti'nin karşısına dikildiler. Sonrada milletimiz gereğini yaptı, hesabı kesti” diyen Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Geçen bir hemşehrimizin bir yazısını okudum, üzüldüm. O dönemlerde bu işin çilesi çekmiş, hapis yatmış bir büyüğümüz. Diyor ki 'Ben doğru karşılamıyorum 90 yaşında bir kişinin yargılanmasını, o günleri unutmak lazım'. Yanlış bir yaklaşım. Elbette 90 yaşında biri yargılanıp ta 30 yaşında biri yargılandıktan sonra onun konduğu yere her halde konmayacaktır. Hukuk neyse gereğini yerine getirir. Burada biz bir kişiyi yargılamıyoruz. Biz anayasayı değiştirerek hukukun, yargının, bir kişi ya da üç-beş kişiyi yargılamasının önünü açmadık. Biz diktatörlüğün, zulmün, baskının, demokrasinin katledilmesinin hesabı sorulur dedik. Şimdi bunun hesabı soruluyor. Referanduma karşı çıkanlar hesabı sorulamaz da demişlerdi, hatırlayın. Ama bugün hesabı soruluyor. Tabii ki sorulacak.”

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ