Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da son durum-kar yağışı

        Gece etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ara sokaklarda araçlar kar yüzünden ilerlemekte zorluk çekti.

        KAR YARIN ETKİSİNİ KAYBEDECEK

        İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, hava sıcaklığının, yarın en düşük eksi 2, en yüksek 1 derece olacağını belirterek, “Kuvvetli kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek” dedi.

        Güler, kar yağışının bugün aralıklı ve kuvvetli olarak devam edeceğini belirterek, “Hava sıcaklığı, yarın en düşük eksi 2, en yüksek 1 derece olacak. Kuvvetli kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek” diye konuştu.

        Aralıklı kar yağışının görüleceği 2 Şubat Perşembe günü de, hava sıcaklığının en düşük 0, en yüksek 3 derece olacağını ifade eden Güler, 3 Şubat Cuma günü ise kar yağışının yerini yağmura bırakacağını ve hava sıcaklığının en düşük 1, en yüksek 7 derece olacağını kaydetti.

        Güler, 4 Şubat Cumartesi günü, yağışın devam edeceğini ve hava sıcaklığının 3 ile 9 derece arasında olmasının beklendiğini anlatarak, yağışın devam edeceği 5 Şubat Pazar günü de sıcaklığın 4 ile 8 derece arasında olacağını söyledi.

        İSTANBUL -10.4'Ü GÖRDÜ

        ÖNCEKİ gün son 33 yılın en soğuk ocak gününü yaşayan İstanbul'da son 24 saatte şimdiye kadar ölçülen en soğuk değere ulaşıldı. Çatalca radar istasyonunda derece sıfırın altında 10.4'ü gösterdi. Arşivlere giren bilgilere göre İstanbul'un en soğuk günü bir şubat ayında yaşanmış, dereceler eksi 8'i göstermişti. İstanbul'da önceki gün, bu değere ulaşıdı ve ocak ayında ölçülen 33 yıllık soğukluk rekoru kırıldı. Dün ölçülen sıfırın altında 10. 4 lük değer ise bütün bu rekorları geride bırakmış oldu.

        MEMLEKETİN BİR TARAFI - 26.4, DİĞER TARAFI + 10.9

        Meteolojik ölçümlerden derlenen bilgilere göre son 24 saatte Türkiye'nin en soğuk yeri (eksi) 26.4 'le Çankırı Çerkes, en sıcak yeri de 10.9'la İskenderun oldu.

        MARMARA DONDU

        Son yılların en sert koşullarını yaşayan Marmara Bölgesi'nde İstanbul dışındaki iller de çok soğuk bir 24 saati geride bıraktı. Ölçülen değerler şöyle ;

        Bursa (Uludağ zirve) -17, 9

        Tekirdağ (Malkara) -11.7,

        Edirne (Uzunköprü) -11.4,

        Kırklareli (merkez) -11. 4.

        DENİZ ULAŞIMINDA AKSAMA

        İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle bazı deniz otobüsü seferlerini iptal etti. İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve saat 18.30'daki Bandırma-Yenikapı deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

        Bu arada, saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı, saat 07.30'daki Yalova-Yenikapı, saat 08.00'deki Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

        Öte yandan, Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri de yapılamıyor.

        İŞTE İPTAL EDİLEN UÇAK SEFERLERİ

        Türk Hava Yolları'nın dün iptal edilen 190 yurtiçi ve yurtdışı seferine ilave bugün de 102 uçuşu karşılıklı yapılamadı.

        THY yetkilileri, yolcuların mağdur olmaması için havalimanına gelmeden mobil.thy.com ya da (444 0 849) numaralı çağrı merkezinden bilgi almaları uyarısında bulundu.

        Atlasjet 18 uçuşu iptal etti. Bir diğer havayolu firması Atlasjet de, bugün dahil 1 ve 2 Şubat tarihlerindeki 18 uçuşunu iptal etti. İstanbul, Antalya, Bodrum, İzmir arasındaki seferler için bilet alan yolculara iptallerin kısa mesajla bildirildiği ifade edildi. Ayrıca yolcular, 0850 222 00 00 numaralı çağrı merkezinden seferlerin son durumu ile ilgili bilgi alabilecek.

        KAR YAĞIŞI KAZALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

        İstanbul'da iki ayrı içlerde meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre ilk kaza, sabah saat 05.00 sıralarında Şişli Ayazağa Yolu'nda meydana geldi. İlyas Kaya (19) idaresindeki 34 YLE 85 plakalı hususi otomobil, yağan karın kayganlaştığı yolda direksiyon hakimiyetini yitirince askeri duvara çarparak araç içinde sıkıştı.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Sıkışan sürücü olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerince sıkıştığı araçtan ağır yaralı olarak kurtarıldı. Kaza nedeniyle şoka giren sürücü Kaya'nın sürekli ağladığı gözlenirken, olay yerine gelen ambulans ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. İkinci kaza, sabah saat 06.00 sıralarında Kağıthane Cendere Yolu'nda meydana geldi. Ayazağa Garajı'ndan çıkarak Kağıthane Hat Amirliği'ne seyreden Mehmet Düzenli (42) yönetimindeki İETT otobüsü, yan yoldan kontrolsüz çıkan Hakkım Üzüm'ün (41) kullandığı otomobille yandan çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle araç içinde sıkışan otomobil sürücüsü Hakkı Üzüm, uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı araçtan çıkarılarak ambulansa kondu. Ambulansta sağlık ekiplerince kalp masajı yapılan Üzüm, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Bazı görgü tanıkları, sağlık ekiplerinin olay yerine geç ulaştığını iddia ederken, İETT Otobüsünün sürücüsü Mehmed Düzenli, ifadesi alınmak üzere Sadabat Polis Merkez Amirliği'ne götürüldü.

        KARLA MÜCADELEDE TONLARCA TUZ KULLANILDI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan karla mücadele çalışmaları kapsamında yollardaki ulaşımı sağlayabilmek için 29 bin 757 ton tuz, 7 bin 900 ton solüsyon kullanıldı.

        Kar yağışının devam ettiği kentte, 26 Ocak Perşembe gününden bu yana yollara 29 bin 757 ton tuz, 7 bin 900 ton solüsyon döktü.

        Bakırköy, Beşiktaş ve Maltepe'de 6 santimetre, Beylikdüzü, Hadımköy ve Sarıyer'de 10 santimetre, Kağıthane ve Ümraniye'de 12 santimetre, Zekeriyaköy, Alemdağ, Sancaktepe, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Çamlıca'da 20 santimetre, Beykoz, Çatalca, Arnavutköy ve Şile'nin yüksek kesimlerine 25 ile 40 santimetre arasında kar kalınlığı bulunuyor.

        Metin Oktay Spor Salonu'nda ise halen 389 evsiz koruma altında tutuluyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ