Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam THY'den rekor iptal!

        Gökhan ARTAN / AHT

        Kar nedeniyle uçuş trafiğinin alt üst olması nedeniyle Türk Hava Yolları'nın bugün (perşembe) iptal ettiği sefer sayısı 120'i geçti. Pazartesi gününden bu yana 4 günde THY'nin iptal edilen sefer sayısı yaklaşık 800'ü bulurken, binlerce yolcu perişan oldu.

        Kar havayollarını büyük maddi kayba uğratırken yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin 4 günde iptal olan sefer sayısı bini geçti. En büyük sefer iptalleri de THY'yi vurdu. THY'nin 4 günde sefer iptali olan uçuş sayısı 800'ü buldu. Özellikle dün (çarşamba) 320 seferi iptal olan THY'nin milyon dolarlarla zararı ifade ediliyor. Türk Hava Yolları'nın bugün iptal ettiği sefer sayısı da 120'i geçti.

        Özel ve yabancı havayolu şirketlerinin iptal olan seferleri de dahil edildiğinde binden fazla sefer iptali yaşandı. Onur Havayolları iptal ve gecikmelerden dolayı zararını 2 milyon dolar olduğunu belirtirken Türkiye Özel Havacılık İşletmeleri Derneği Genel Sekreteri Musa Alioğlu 4 günde binden fazla sefer iptalinin ve gecikmelerin havayolu şirketlerine maliyetinin 10-12 milyon dolar arasında olduğunu söyledi. Bu arada kardan dolayı meydana gelen sefer iptallerinde yolcular herhangi bir tazminat alamıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ