Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mersin'de hortum!

        SİLİFKE (AHT)

        Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kurtuluş köyünde meydana gelen hortum nedeniyle Süleyman Sezer'e ait iki dönümlük domates serası tamamen yıkılıp, içerisindeki ürünler hasat edilemez duruma gelirken, toplam 10 dönümlük serada maddi zarar meydana geldi.

        İlçede soğuk ve yağışlı havanın ardından 20 yıl sonra bölgeye ilk karın yağması günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, çıkan hortum zarara yol açtı. Kurtuluş köyü Gölbaşı mevkiinde fırtınalı havada oluşan hortum seralara büyük zarar verdi. Hortum oluştuğu sırada sera içerisinde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Sezer, yaptığı açıklamada, 21 yıldır seracılık yaptığını ve ilk defa böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

        Yaşanan felaket sonunda domates ekili serasının tamamen yıkılıp büyük zarar gördüğünü ifade eden Sezer, bir anda çıkan hortum ve şiddetli rüzgardan çok korktuklarını her şeyin kısa bir zamanda başlayıp bittiğini belirtti.

        Tek geçim kaynaklarının seracılık olduğunu, serasının yıkılmasıyla da perişan olduklarını vurgulayan Sezer, "Beş aydır ürünleri yetiştirebilmek için seranın içerisinde çalışıyoruz. Ancak hortum büyük masrafa yol açtı. Bu kış gününde ailecek perişanız. Yetkililerden bize destek olmasını istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ