Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Savcı Kılıç'ın katili eski PKK'lı gaspçı mı?

        GAZETE HABERTÜRK

        Savcı Hakan Kılıç’ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken, güvenlik güçlerinin gasp suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan bir kişinin üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

        Adının B.B. olduğu öne sürülen bu şüphelinin, 2 yıl örgüt kamplarında kaldıktan sonra pişmanlıktan yararlanarak Doğubayazıt’a geldiği, ancak bir süre önce bir gasp olayına karıştığı iddiasıyla tutuklandığı belirtildi. Bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan B.B.’nin, geçtiğimiz ay sonunda görülen duruşmada gasp suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Cezayı öğrenince İran’a kaçtığı iddia edilen B.B.’nin yasadışı yollardan sınırı geçip saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği öne sürülüyor. Polis, saldırının gerçekleştiği caddedeki bir bilardo salonuna düzenlediği baskında 3 kişiyi gözaltına aldı.

        SAVCI KILIÇ GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

        Hakan Kılıç'ın cenazesi Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

        Cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine getirilen Kılıç için Ereğli Ulu Camii'nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Konya ve Doğubayazıt Adliyesi'nden hakim ve savcılar, emniyet güçleri, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kılıç'ın cenazesi, namazın ardından götürüldüğü Meydanbaşı Mezarlığı'nda babası Behçet Kılıç'ın kendisi ve eşi için aldığı mezar yerine defnedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ