Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Merkez Bankası'nı damacanayla soymuşlar!

        Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

        İzmir'deki bir tekstil firmasından yükledikleri 500 bin liralık kumaşı çaldıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sorgu sırasında birbirlerine düşünce, Merkez Bankası'nın hurdaya çıkardığı 1 YTL'lik madeni paraları nasıl çaldıklarını da anlattı. Zanlılar madeni paraların yerine çuvallara aynı ağırlıkta su dolu damacana koymuşlar.

        Polise başvuran Hüseyin Ç., İzmir'deki bir tekstil firmasından Fransa'ya götürmek üzere kumaş yüklediği TIR''ın, 28 Ocak günü İstanbul Esenyurt'ta yüküyle birlikte çalındığını bildirerek, şikayetçi oldu. Bunun üzerine çalışma başlatan Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, TIR'ın şoförü Hüseyin Ç.'nin hırsızlıktan sabıkalı ve akrabası olan Hüseyin H. ile bağlantı kurduğunu belirledi. Bu bilgi üzerine ikili gözaltına alınarak sorgulandı. TIR sürücüsü hırsızlık olayını kendisinin planladığını itiraf ederek kumaşları eski suç ortağı Ahmet V.'nin Güneşli'deki deposuna boşalttıklarını anlattı.

        MERKEZ BANKASI'NI DAMACANAYLA SOYMUŞLAR

        Gözaltına alınan Ahmet V. ise, daha önce Hüseyin H. ile birlikte Merkez Bankası'nı 600 bin lira soyduklarını, payına düşen paradan 100 bin lira alacağı kaldığını söyledi. Bu nedenle kumaşa el koyduğunu, eşi Gürsel V. tarafından da kumaşın yerinin değiştirildiğini bildirdi. Bunun üzerine gözaltına alınan Gürsel V.'nin gösterdiği adreste kumaşlar bulundu. Kumaşların taşınması ile saklanmasında yardımcı olan 3 kişi daha gözaltına alındı.

        İtiraflar üzerine, Ahmet V. ile Hüseyin H., Merkez Bankası'nı nasıl soydukları konusunda sorguya alındı.

        600 BİN LİRA KAZANMIŞLAR

        Zanlılar ifadelerinde Merkez Bankası'nın hurdaya çıkarttığı 1 YTL'lik madeni para soygununu ayrıntısıyla şöyle anlattı: "Bundan 1,5 yıl önce Merkez Bankası, piyasadan topladığı 1 YTL'lik madeni paraları hurdacıya satmıştı. Paraların Beşiktaş'taki Darphane'den Büyükçekmece'deki hurdacı şirkete taşınması sırasında şoförleri ayarladık. Kamyonlar yoldayken 18 kilogram gelen her çuvalın yerine aynı ağırlıktaki su dolu damacana koyduk. Kantardan geçirdikten sonra damacanaları sakladık. Her kamyondan birkaç çuval aldığımız için anlaşılamadı. Çaldığımız madeni paraları da çeşitli illerde bankalara götürdük. Bankalara, kahve makinelerimizden topladığımız paraları getirdiğimizi söylüyorduk. Bu şekilde paraları bankalara tümlettik. Bu işten 600 bin lira kazandık."

        DÖRDÜ TUTUKLANDI

        Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden Hüseyin Ç., Hüseyin H., Ahmet V. ve Gürsel V. tutuklanarak cezaevine konuldu. 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ