Şırnak kırmızıya boyandı! GALERİ
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Suriye üzerinden gelen toz bulutu görenleri şaşkına çevirdi
Diyarbakır Meteoroloji Meydan Müdürlüğünde görevli, mühendis Mahmut Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden itibaren Akdeniz üzerinden etkili olan alçak basınç sisteminin Suriye üzerinden gelen toz bulutunu bölgeye taşıdığını, bölgenin doğusunda yer alan Şırnak'ın yanı sıra Siirt ve Mardin'in de bundan kısmen etkilendiğini söyledi.
Toz bulutunun yarın sabaha kadar etkisini sürdüreceğini ifade eden Üstün, ''3 bin metreye kadar yükselen yoğun toz bulutu yağışla yeryüzüne dönüyor. Kar yağışı olduğunda gökyüzünden kırmızı renk gibi görünen kar, yağmur ile de kırmızı renkte boya gibi yağış meydana geliyor. Toz bulutunun yarın sabah etkisini kaybedeceğini düşünüyoruz'' dedi.
Öte yandan, uzmanlar yaşlıların, çocukların ve solunum sorunu olan hastaların toz bulutu kalkıncaya kadar dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.
AA