Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çukurca'da askeri üs bölgeye saldırı

        Zeki DARA, Kenan TAŞKIN, Aydın ARIK / AHT

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sınırdaki askeri birliğe teröristlerce gece ağır silahlarla düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Hain saldırıda şehit olan Rize Güneysulu Jandarma Onbaşı Metin Çetin'in (22) babası Ahmet Çetin, oğlunun terhisine 2,5 ay kaldığını belirterek, "Vatana bir kurban da benden olsun, bizim de bir şehidimiz var artık" diyerek göz yaşı döktü.

        Hakkari'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesinin 49. sınır taşı yakınından sınırdan sızmaya çalışan teröristler termal kameradan fark edildi. Bunun üzerine sınır bölgesi ateş altına alındı. Ancak saat 02.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından roketatarlar ve ağır silahlarla birliğe saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Yaklaşık 1.5 saat süren çatışmada 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler helijkopterlerle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatışmada 1'i kadın 4 teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi.

        Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının dün gece saat 02.30 sıralarında Çukurca ilçesi 49 nolu sınır taşındaki askeri birliğe yönelik gerçekleştirildiğini belirterek, ''Terör örgütü üyelerinin ilk ateşinde 1 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz ise yaralandı. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine yaklaşık 1.5 saat çatışma devam etti. Teröristlerin gecenin karanlığından faydalanarak kaçmasının ardından yapılan arama tarama faaliyetlerinde 4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir'' dedi. Türker, bölgede geniş çaplı operasyoun devam ettiğini söyledi.

        EVLERE DE ROKET İSABET ETTİ

        Çukurca ilçe girişindeki asayiş birliğine iki roket isabet ettiği, ayrıca ilçe merkezindeki yaklaşık 20 eve de roketler isabet ettiği, bazı hayvanların telef olduğu öğrenildi.

        ŞEHİDİN BABASI: "VATANA BİR KURBAN DA BENDEN OLSUN"

        Hain saldırıda şehit olan askerin Rize Güneysulu Jandarma Onbaşı Metin Çetin (22) olduğu öğrenildi. Acı haber Rize merkezdeki Yeniköy Mahallesi'nde oturan aileye Rize Vali Vekili Mustafa Erkayıran ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Tulu tarafından verildi. Acı haberi alınca baygınlık geçiren 3 çocuk annesi Havva Çetin'e sağlık ekipleri müdahale etti. Oğlu için gözyaşı döken baba Ahmet Çetin, oğlunun terhisine 2,5 ay kaldığını belirterek, "Büyük oğlum askerdeyken Metin de askere gitti. Okumayı çok istiyordu, ama olmadı. Açık öğretime yazıldı onu da bitiremedi. Öyle olunca morali bozuldu, bir anda karar vererek askere gitti. En son 2 gün önce telefonla konuştuk. İyi olduğunu, soğuk ve kar olduğunu, nöbet tuttuğunu söyledi. Komutan postası olduğunu söyleyip 'Bana sigara içmek için fırsat vermiyor' dedi. Ben de ona, 'Senin adam olman için uğraşıyor. Orada olsam komutanının elini öperdim' dedim. Bana operasyona gittiğini hiç söylemedi. Belki bizi endişelendirmek istemedi. Vatana bir kurban da benden olsun, bizim de bir şehidimiz var artık" diyerek göz yaşlarına boğuldu.

        Şehit Metin Çetin'in cenazesinin yarın cuma namazının ardından Güneysu Merkez Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kıbledağı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

        BİNGÖL'DE ÇATIŞMA

        Bingöl'ün Ilıcalar beldesinde güvenlik güçleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik olarak bir eve baskın yaplıdı. Çıkan çatışmada 9 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda 2'si yaralı olmak üzere 3 PKK'lı da sağ yakalandı.

        Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, güvenlik güçlerince alınan bir istihbari bilgi üzerine sabaha karşı saat 04.00

        sıralarında merkeze bağlı Ilıcalar beldesinde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda 'Teslim Ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 9 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi. 2'si yaralı olmak üzere 3 PKK'lı da sağ olarak yakalandı. Operasyonda 9 adet kaleşnikof silah, 5 adet el bombası, 1 roketatar, 2 adet M16 ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir adet küçük, bir adet büyük telsiz ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

        Öte yandan yaralı PKK'lıların Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. Yaralı PKK'lıların bulunduğu Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ