Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da KCK operasyonu

        PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Hakkari başta olmak üzere toplam 30 ilde gerçekleşen operasyonlarda, aralarında sendika yöneticileri ve BDP üyelerinin de bulunduğu 109 kişi gözaltına alındı. Toplam 300 noktaya eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Gözaltı sayısının 235'i bulabileceği söyleniyor.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce düzenlediği operasyonlarda, KCK Önderlik Komitesi'nin aldığı tüm eylem kararlarını kapalı devre bir mail üzerinden örgüt yöneticilerine ulaştırdığı ortaya çıkmıştı. Yapılan çalışmaların ardından, eylem talimatının bulunduğu bu maildeki bilgilerle talimatları kendi alanlarında uygulamaya koyan KCK yöneticileri tek tek tespit edildi.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen KCK soruşturması, sabah karşı operasyona dönüştü. 30 ayrı ilde 300 ayrı noktaya eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Ele geçilen malzemeler çuval ve poşetler içinde Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler Adli Tıp Kurumu'nda yapılan sağlık kontrolünden geçirildi.

        Operasyonlarda, İstanbul'da 41 kişi gözaltına alınırken, diğer illerde gözaltına alınan kişilerin sayısının 109'u bulduğu bildirildi.

        OPERASYONLARIN TALİMATI GÖREVDEN ALINAN SAVCI SARIKAYA'DAN

        İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde gerçekleştirilen KCK operasyonunun talimatını, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar ile MİT görevlilerinin ifadeyi çağrılması gelişmesinden sonra soruşturmadan alınan Sadrettin Sarıkaya'nın verdiği öğrenildi. Savcı Sarıkaya'nın, sadece MİT yöneticileriyle ilgili soruşturma ve sorgulamadan el çektirildiği anlaşıldı.

        SENDİKA GENEL MERKEZLERİ BASILDI

        İstanbul başta olmak üzere operasyonlar, Ankara, İzmir, Van, Diyarbakır, Batman, Muş, Gaziantep, Şanlıurfa olmak üzere 11 ilde gerçekleşti. Soruşturma kapsamında, Ankara'da KESK, SES ve Genel Merkezi ve Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'ne operasyonlar düzenlendi. Gözaltına alınan sendika yöneticileri ve üyeleri, KCK yapılanması adı altında faaliyet yürüttükleri iddia ediliyor.

        İSTANBUL'DA BDP YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul'daki operasyonlarda sabah saatlerinde 16 kişi gözaltına alınırken, bu sayının 41'e ulaşması bekleniyor. Bakırköy, Güngören, Şirinevler ve Beyoğlu'nda yapılan operasyonlarda, aralarında BDP İl ve İlçe yöneticilerinin de bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Gözaltına alınan kişilerin KCK Önderlik Komitesinin eylem talimatları doğrultusunda hareket ederek, KCK adına eylem düzenleyen kişiler olduğu ileri sürüldü. Gözaltı sayısının Türkiye çapında 235'e ulaşacağı öğrenildi.

        VAN: 7 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Van'ın Erciş ilçesinde KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında Erciş'te gözaltına aldığı 7 kişinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        ADANA: 13 GÖZALTI

        KCK'ya yönelik İstanbul merkezli ;yürütülen soruşturmada, Adana'da 13 kişi gözaltına alındı. Geçen hafta İstanbul'da Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe'de bombalı saldırı ve araç kundaklaması olaylarına ilişkin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmanın Adana ayağında Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir çok adrese baskın yaptı. Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

        MERSİN: ARALARINDA KESK ÜYELERİ DE BULUNAN 6 KİŞİ GÖZALTINDA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK operasyonları kapsamında Mersin'de aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu 6 kişi göz altına alındı. Operasyon sonucu KESK'e bağlı Eğitim Sen üyesi öğretmen S.G.Ç., SES eski kadın sekreteri S.M, ile H.V., M,A., İ.Ö. ve A. Ç. evlerinde göz altına alındı.

        Evlerde yapılan aramada bazı evrak ile bilgisayar hard disklerine el konuldu. Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürülen şüphelilerin daha sonra İstanbul'a sevk edilecekleri öğrenildi.

        ANKARA: SENDİKA BİNALARI ARANIYOR

        KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında bazı KESK, Tüm Bel-Sen ve SES binaları ile bu sendikaların bazı üyelerinin ev ve iş yerlerinde arama yapılıyor.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) genel merkezlerinde arama başlattı. Bu sendikaların Kadın Sekreterliği görevini yürüten kişiler ile bazı üyelerin ev ve iş yerlerinde de eş zamanlı arama yapıldı.

        Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında KESK Kadın Sekreteri, SES Kadın Sekreteri, SES eski kadın sekreteri , Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri ve Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Üyesi hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyleyerek, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde polisin arama yaptığını bildirdi.

        Bu arada, KESK Genel Merkezi'nde aramalarını tamamlayan polislerden bazılarının, evrak doldurulan delil torbalarıyla binadan ayrıldığı görüldü.

        İZMİR: 11 GÖZALTI

        İzmir'de KCK'ya yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir, Aydın, Antalya ve Denizli'de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda, aralarında BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 2'si kadın 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        ŞIRNAK: 5 GÖZALTI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde il merkezi ve Cizre ilçesinde KCK operasyonu yapıldı. Operasyonda Şırnak merkezde 3, Cizre ilçesinde ise 2 olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ifadeleri alındıktan sonra İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

        BDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ KIZI GÖZALTINA ALINDI

        Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Erentepe Belde Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Yaşik'in kızı 23 yaşındaki Dilek Yaşik, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine baba evinde gözaltına alındı.

        Bugün sabah saatlerinde Belediye Başkanı Mehmet Yaşik'in evine jandarma tarafından operasyon yapıldı. Başkanın kızı Dilek Yaşik gözaltına alınırken, evdeki bilgisayar ile bazı dökümünlara el konuldu. Gözaltında tutulan Dilek Yaşik'in, İzmir'e gönderileceği bildirildi.

        Belediye Başkanı Mehmet Yaşik, saat 05.30 sıralarında evine operasyon yapılmasını eleştirdi. Mehmet Yaşik, "Kızımın İzmir'le hiç bir bağlantısı yoktur. Yapılan Kürtlere yönelik bir operasyondur" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ