Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Taksim'de olay!

        Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin 13’üncü yıldönümü nedeniyle ilgili olarak basın açıklaması yapmak isteyen BDP’lilerin bulunduğu gruba, polis izin vermedi, 30 kişi gözaltına alındı.

        İstiklal Caddesi girişinde, üzerinde "15 Şubat uluslararası komplosunu lanetliyoruz", "Kürt sorununun demokratik çözümü için Öcalan’a özgürlük" yazılı pankart ve "Kahrolsun 15 Şubat komplosu", "Direne direne kazanacağız " sloganlarıyla ilerleyen ve meydana yürümek isteyen 40 kişilik gruba, Çevik Kuvvet ekipleri barikat kurarak grişlerine izin vermedi. Bekar Sokak’a giren topluluk oturma eylemi yaparak, bu izin verilmeyişini protesto etti. Grubun dağılmaması üzerine, polis aralarında BDP İstanbul Eşbaşkanları Asiye Kolçak ve Ali Rıza Bilgili’nin de aralarında yaklaşık 30 kişilik grubu gözaltına alarak, Çevik Kuvvet aracına bindirdi.

        Bu sırada, Mis Sokak grişinde toplanan aralarında BDP genel başkan yardımcısı Gültan Kışanak ve Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu bir başka grup slogan atarak Taksim’e yürümek istedi. Grubun önü Mis Sokak girişinde polis tarafından kesildi. Bir polis müdürü ile konuşan Sebahat Tuncel il başkanlarının serbest bırakılmasını istedi. Tuncel’in Taksim’de açıklama yapmak istediklerini belirtmesi üzerine de polis müdürü, açıklamayı bulundukları yerde yapmalarını söyledi. Polis ile Taksim’e çıkmak isteyen gruplar arasındaki gergin bekleyiş sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ