Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Osmaniye öğrenci servisine saldırı osmaniye

        Neşet KARADAĞ (AHT)

        Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 4 suçtan emniyette kaydı bulunan 23 yaşındaki Sinan Dursun, platonik aşk beslediği liseli genç kızın da içinde bulunduğu öğrenci servisini pompalı tüfekle taradı. Korkunç olayda zanlının aşık olduğu kızın da aralarında bulunduğu 2 kız öğrenci öldü, 1 kız öğrenci ağır yaralandı. Polis, kaçan saldırganın yakalanmasına çalışıyor.

        Kadirli'de yaşayan işsiz Sinan Dursun, Kadirli Kız Meslek Lisesi 10. sınıfta öğrenim gören 16 yaşındaki Fatma Nur Gedik'e platonik olarak aşık oldu. Liseli kızı görmek için sürekli okulun önüne giden, ancak bakışlarına karşılık alamayan Dursun, çılgına döndü. Dursun, evdeki pompalı tüfeği alıp aşkına karşılık vermeyen liseli Fatma Nur'un her gün bindiği 80 S 7221 plakalı servisin Yeşiltepe Mahallesi'nden geçmesi için pusuya yattı. Saat 15.00'de servis minibüsünün geldiğini görünce saklandığı yerden çıkan Dursun, Fatma Nur'un oturduğu koltuğa doğru pompalı tüfekle 5 el ateş ettikten sonra kaçtı. Açılan ateş sonucu servis minibüsünde bulunan kız öğrencilerden 16 yaşındaki Fatma Nur Gedik, aynı yaştaki Fatma Gül Yalçın ve Rümeysa Demirel ağır yaralandı. Yaralı öğrencilerden Fatma Nur ile Fatma Gül kaldırıldıkları Özel 7 Mart Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Rümeysa Demirel'in durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

        Olayı haber alan öğrenci velileri olay yerine ve hastaneye akın etti. Veliler sinir krizi geçirdi. Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak ile İlçe Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canpolat da hastaneye giderek velileri sakinleştirmeye çalıştı.

        KATİL ARANIYOR

        Olayın ardından kaçan ve 2'si uyuşturucu, biri öldürmeye teşebbüs ve biri yaralama olmak üzere emniyette 4 suç kaydı bulunan saldırgan Sinan Dursun'un yakalanması için polis çalışma başlattı. Çevre il ve ilçe emniyet müdürlüklerine de saldırganla ilgili bilgi verildi.

        VALİ: "SALDIRGAN DAHA ÖNCE HAYATINI KAYBEDEN KIZLARDAN BİRİNİ RAHATSIZ ETMİŞ"

        Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, öğrenci servisine yapılan saldırıda 2 öğrencinin öldüğünü, 1 öğrencinin de yaralandığını söyledi. Cerrah, yaptığı açıklamada, Kadirli'de öğrenci servisine silahlı saldırı olayının zanlısının kimliğinin bilindiğini, polisin yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattığını söyledi.

        ''Olayda maalesef iki kızımız öldü, yaralanan bir kızımızın hastanede tedavisi sürüyor'' diyen Cerrah, erkek saldırganın olayda hayatını kaybeden kız öğrencilerden birisini önceden rahatsız ettiği, bu nedenle hakkında işlem yapıldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ