Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Korkunç kaza!

        Konya'nın Ereğli ilçesinden Erzurum'a giden Ahmet Buluç (55) yönetimindeki 42 E 8903 plakalı yolcu otobüsü, Kayseri-Sivas karayolunun Şarkışla-Koyuncu bölümündeki Eskiköy yol ayrımı yakınlarında buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı.

        Buzlu yolda kayan otobüs, karşı şeride geçtikten sonra yolun kenarına devrildi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler, yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü bölgeye yolun da buzlu ve kaygan olması nedeniyle güçlükle ulaştı.

        Kazada, oturduğu koltuktan savrularak dışarıya fırlayan 6 yaşındaki Umut Can Koçkanat, olay yerinde yaşamını yitirdi.

        Otobüste bulunan Hatice Koçkanat (33), Sinan Kaya (23), Ömer Çelik (29), Gönül Reşadiyeli (24), Şengül Battal (27), Bayram Yılmaz (60), Ömer Kaya (26), Memet Hakan Erduman (26), Gülay Eryiğit (22), Mevlüde Tüzüntürk (51), Anşa Taşkın (47), Şerife Çınar (71), Mahmut Fırat (66), Ümmü Gülsüm Aytaç (56), Mümin Küçük (24), Mustafa Akbay (46), Metin Yazıcı (33), Sare Duyan (20), Adnan Kıraç (34), Saime Çolak, Semra Sever (25), 2 yaşındaki oğlu Yiğit Berk Sever, Erzurum'da görevli özel harekat polisi Zekeriya Turfan (23) ve eşi Esra Turfan (26) ile Niğde Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğu belirtilen Orhan Zaim (20) yaralandı.

        Yaralılardan acil olanlar, ambulanslarla Sivas'taki hastanelere kaldırıldı. Sağlık durumu ciddi olmayan yolcular ise soğuk havadan etkilenmemeleri için, kaza anında yoldan geçen başka bir yolcu otobüsünün içerisine taşındıktan sonra bölgeye ambulans gelmesini bekledi. Bir süre otobüste bekleyen yaralılar da bölgeye ulaşan ambulanslarla hastanelere nakledildi.

        Yaralıların tedavisi, Sivas Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sürüyor.

        Kazada yaşamını yitiren Umut Can Koçkanat'ın cesedi ise otopsi yapılmak üzere Numune Hastanesi morguna konuldu. Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

        Bu arada, yolcular ve yoldan geçen diğer araçların sürücüleri buzlanmaya karşı tuzlama yapılmadığı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

        Öte yandan, Sivas-Kayseri karayolunun Koyuncu-Kayadibi mevkileri arasında 2 yolcu otobüsü ve 1 kamyonun da buzlanma nedeniyle yoldan çıktığı öğrenildi. Yolda kalan otobüslerdeki yolcuların, başka araçlarla yolculuklarına devam ettiği belirtildi. Kontrolden çıkan araçların bulundukları yerden çıkarılması için bölgeye vinç ve çekici sevk edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ