Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Rektör dediğini yaptı- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Celal Bayar Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli

        Ahmet ÜNSAL / MANİSA (AHT)

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı protesto ettiği için bir ay okuldan uzaklaştırma cezası alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencisi Erdem Özdemir, bu kez Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesiyle üniversiteden atıldı. Eğitim gördüğü CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Uğurlu başkanlığındaki 7 kişilik Disiplin Kurulu'nun verdiği karar, geçtiğimiz hafta Özdemir'e iletildi. Biyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Özdemir, yaklaşık 1.5 yıl kadar önce, bir grup öğrenciyle birlikte üniversiteyi ziyaret eden Arınç'ı protesto etmişti.

        CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin, Arınç'ı protesto ettikleri gün "Sizi bu üniversiteden atarım" dediğini ve sonunda dolaylı suç dosyaları ile emeline ulaştığını savunan Erdem Özdemir, şunları söyledi:

        "Rektör bu olayda aldığım okuldan bir ay uzaklaştırma cezasını yetersiz bularak hakkımda 4 ayrı soruşturma başlatılması için Dekanlığa izin verdi. Dekanlık Disiplin Kurulu da, 2011 yılı Ağustos ayında çoğu çeşitli üniversitelerde öğrenci olan 17 arkadaşımla birlikte Karşıyaka AK Parti ilçe binasında yaptığımız protesto eylemini incelemeye aldı. Burada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan hakkımda Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya dayanılarak soruşturma başlatıldı. Süren davanın 'öğrencilik sıfat, şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak hal ve hakaretler' arasında yer aldığı gerekçesiyle YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 10/a ve 11. maddesi kapsamında üniversiteden atıldığımı 8 Mart'ta bildirdiler. Rektör Pakdemirli beni üniversiteden atmayı kafasına koymuştu, bunu da ilk olayda aleni biçimde dile getirmişti."

        Kamuoyunda "Manisalı gençler" olarak bilinen davayı da hatırlatan Özdemir, "Mahkeme 16 yıl sonra onları haklı buldu. İçişleri Bakanlığı'nı tazminata mahkum etti. Nasıl ki tüm Türkiye'de Manisa ismi duyulduğunda akıllara Manisalı gençler geliyorsa, Celal Bayar Üniversitesi denildiğinde de, artık Rektör Pakdemirli'nin öğrencilere uyguladığı zulüm akıllara gelecek. Öğrencisine kin besleyip, anayasal bir hak olan eğitim öğrenim hakkını elinden alan Pakdemirli, yıllar sonra o üniversitenin rektörü olmayacak ama kamuoyu o üniversitede yaşananları hiç unutmayacak. Bu şekilde anılmak Manisa halkını rahatsız etmiyor mu? Rektöre 'O üniversite iddia ettiğin gibi senin değil, Manisa'nın, bizim çocuklarımızındır' diyecek kimse yok mu?" diye konuştu.

        DEKANLIKTAN AÇIKLAMA

        CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığından yapılan yazılı açıklamada öğrenci hakkında bir partinin ilçe başkanlığının işgal edilmesi eylemine katılması ile ilgili disiplin soruşturması açıldığı kaydedildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

        ''Üç öğretim üyesinden oluşan soruşturmacılar, disiplin ceza yönetmeliğinin 10/a, 11 ve 1. maddelerine atıfta bulunarak, öğrencilikten çıkarma cezası teklif etmişlerdir. Çıkarma cezası teklifi, fakültemiz disiplin kurulu tarafından 6 Mart 2012 tarihinde kabul edilmiştir. Öğrencimiz cezaya itiraz etmiştir ve itirazı yapılacak ilk üniversite yönetim kurulu toplantısında değerlendirilecektir. Cezanın Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ın protesto olayı ile ilgisi bulunmamaktadır.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ