Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ''Oğlum böyle mi gelecektik memlekete''- Türk Hava Kuvvetleri, Çarşamba Havaalanı, Pilot Yüzbaşı Ümit Özer

        Konya 3. Ana Jet Üssü'nde havalanan Türk Yıldızları'nın en yeni pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer'in kullandığı NF-5 model uçak, üs yakınlarında sorti yaparken boş bir araziye düşmüş ve pilot şehit olmuştu. Evli ve 1 çocuk babası Yüzbaşı Ümit Özer'in cenazesi askeri uçak ile Samsun-Çarşamba Havaalanı'na getirilirken, havaalanında resmi tören düzenlendi.

        Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Şehidin cenazesi ile birlikte gelen eşi, annesi ve babası ağıtlar yakarken, havaalanından Çarşamba'ya götürülen cenaze, ailesinin isteği üzerine ilçe merkezindeki evine götürüldü.

        Şehidin cenazesi evinin önündü bekleyen kalabalık tarafından karşılandı.

        ŞEHİT ANNESİ KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

        Konya'da şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı 33 yaşındaki Ümit Özer'in cenazesi, bugün getirildiği memleketi Samsun'da gözyaşlarıyla karşılandı. Çarşamba Havaalanı'ndaki karşılama törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri, askeri erkan ve yakınları katıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçakla getirilen Türk Bayrağı'na sarılı şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in cenazesiyle birlikte 60 yaşındaki annesi Hatice Özer, 62 yaşındaki babası İdris Özer ve eşi Setenay Özer de geldi. Uçaktan ayrıca Konya'da görev yaptığı mesai arkadaşları da indi.Kemik iliği kanseri olan annesi Hatice Özer'i, Konya'da tedavi ettirmek için yanına alan şehit Yüzbaşı Özer'in eğitim uçuşu sırasında yaşamını yitirmesi herkesi gözyaşlarına boğdu. Uçaktan inen anne Özer, Oğlum böyle mi gelecektik Samsun'a. Memlekete böyle mi gelecektik diyerek ağıt yaktı.

        Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan anne Özer'in bir koluna Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki oğlu Murat Özer, diğer koluna da Erzincan İliç Askerlik Şubesi'nde astsubay olan 35 yaşındaki oğlu Uğur Özer girdi. Hastalığı nedeniyle ağzında maskeyle gözyaşı döken anne Özer güçlükle ayakta durabildi.

        BABA EVİNE GÖTÜRÜLDÜ

        Şehit yüzbaşının eşi Setenay Özer ise kadın astsubaylar ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Askeri uçaktan indirilip askerlerin omuzunda taşınan şehit Yüzbaşı Ümit Özer'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, daha sonra ambulansa konularak Çarşamba İlçesi Sarıcalı Mahallesi 338'nci Sokak'taki baba evine götürüldü.Cenaze bugün ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

        TÖRENE DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTUĞLU'DA KATILDI

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in cenaze törenine katıldı.

        Konya 3. Ana Jet Üssü'nde düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanısıra AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı ve Kerim Özkul, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, askeri yetkililer, şehit pilotun ailesi ve görev yaptığı 134. Akrotim Filo Komutanlığı Türk Yıldızları ekibi katıldı.

        Törenin ardından Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in (31) naaşı defnedilmek üzere uçakla memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesine gönderildi.

        BAKAN KILIÇ, AİLEYE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Konya'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait akrobasi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan ailenin evine giden Bakan Kılıç, şehit pilotun eşi ve annesine başsağlığı diledi.

        Şehit pilotun cenazesine katılmak üzere karayoluyla Ankara'dan Samsun'a gelen Bakan Kılıç, ilk önce Özer'in Çarşamba ilçesindeki baba evine gitti. Kılıç, burada şehit pilotun annesi Hatice ve eşi Setenay Özer'e başsağlığı diledi.

        Bakan Kılıç, daha sonra şehidin cenaze törenine katılmak üzere ilçeye bağlı Durakbaşı köyüne hareket etti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ