Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aleviler'in kapılarına mektup!

        İzmir'in Çiğli ilçesi Harmandalı beldesinde kapılarına mektup bırakılan Alevi vatandaşlar olayı tepki göstermek için düzenledikleri yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.

        Harmandalı beldesi Yörük Ali Caddesi üzerinde bulunan Onur-1 Apartmanı'nda dün akşam evlerine gelen vatandaşlar kapıların tokmaklarında el yazısıyla yazılmış dini içerikli mektuplar buldu. Dini içerikli çağrı ve nasihatlerin bulunduğu kağıtları gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede, Alevi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı apartmanın 26 dairesinin kapısına aynı şekilde mektuplar bırakıldığı ortaya çıktı. Mektupları kim veya kimlerin bıraktığı henüz belirlenemedi. Duruma tepki göstermek amacıyla pazar yerinde toplanan alevi vatandaşlar Onur-1 Apartmanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özer, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu ile CHP il ve ilçe yöneticileri de destek verdi.

        Apartman önünde basın açıklaması yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar, olayın faillerinin bir an önce bulunmasını istediklerini söyledi. Kazar, "Dün gece saat 21.00 sıralarında çok talihsiz ve çirkin bir olay yaşandı. Özellikle alevi vatandaşlarımızın evlerinin kapılarına dini içerikli yazılar asmışlar. Bunu yapanların da Müslüman olduklarını bilmiyorum. Sivas'ı unutmadık Maraş'ı unutmadık, Gazi'yi unutmadık, bir daha Maraş'ı, Sivas'ı yaşamak istemiyoruz. Sünni vatandaşlarımızla kardeşçe yaşamak istiyoruz. Kimseyle bir problemimiz yok." dedi.

        Hiçbir zaman bu çapulcu sürüsüne meydan bırakmayacaklarını söyleyen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özer de sorumluların en kısa zamanda bulunmasını istediği açıklamasında şunları söyledi. "Eskiden denedikleri gibi sağ-sol çatışması, Alevi-Sünni çatışması, Türk-Kürt çatışması çıkartarak beslenen zihniyete biz kardeş olarak omuz omuza yan yana gelerek karşı duracağız. Elbet bunların hesabı sorulacak."

        CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel burada hoşgörünün kenti olan İzmir'de vatandaşların bir arada yaşama duygusunu güçlendirmek için bu provakatif eylemde provakasyona gelmeden bu felsefenin sahibi insanlarla beraber burda sukünetle bu işi karşılayıp, güvenlik güçlerinin bu işi yapanları ortaya çıkarmasını istediklerini dile getirdi. Yüksel, "Biz CHP olarak yanınızda bulunmak ve destek vermek için buradayız." şeklinde konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ