Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dövülen döveden daha fazla ceza aldı, Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi

        Sedef ŞENKAL DEMİR / AHT

        Hastanede hematoloji uzmanı olarak çalışan Dilek Argon, 15 Ocak 2009'da işe geç geldiği gerekçesiyle başhekim tarafından darp edildiğini belirterek, suç duyurusunda bulunmuştu. Başhekim Özertürk ise aynı olayda kendisinin de yaralandığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Savcılığın hazırladığı iddianamede, Özertürk'ün "basit yaralama" suçunu, Argon'un ise "basit yaralama, hakaret ve tehdit" suçunu işlediği ileri sürüldü. Dava sürerken başhekim Özertürk görevden alındı.

        Kartal 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dün sonuçlandı. Mahkeme, başhekimi "basit yaralama" suçundan 3 bin TL'ye, Argon'u ise "darp ve tehdit" suçlarından toplam 3 bin 500 TL para cezası ödemeye mahkum etti. Argon'un avukatı Meriç Eyüpoğlu, karara itiraz edeceklerini belirterek, "Mahkeme hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi. Yani 5 yıl içinde aynı suçların işlenmemesi durumunda para cezası ödenmeyecek" dedi.

        DOKTAR ARGON'A DESTEK YAĞDI

        Genel Sekreter Ali Çerkezoğlu, mahkemenin kararına tepki göstererek, "Her gün ortalama 1 hekimin şiddete maruz kalıyor" diye konuştu. İstanbul Tabip Odası Kadın Komisyonu ile Türk Tabipleri Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyeleri de mahkemenin görüldüğü adliye önünde bir basın açıklaması yaptı.

        "Sağlıkta şiddete son", "Kadına ve hekime yönelik şiddete hayır", "Hedef tahtası olmak istemiyoruz", "Dilek Argonun yanındayız" parkart ve dövizleri açan grup adına açıklama yapan Dr. Elif Kırteke, Argon'un 22 yıllık hekim olduğunu anımsatarak, "Maruz kaldığı şiddetin yaraları günlerce bedeninde, yıllarca ruhunda kalmıştır" dedi.

        İstanbul Tabip Odası, TTB, tıp öğrencileri, çok sayıda demakratik kitle örgütü, siyasi parti ve kamuoyunun yoğun desteği sonucu başhekim Özertürk'ün görevden aldığını ifade eden Kırteke, sağlık ortamında, yöneticilerin çalışanlar üzerinde baskı, korku ve şiddet uygulamasına son verilmesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ